«Εμείς τραγουδάμε για να σμίξουμε τον κόσμο…» – Χρήστος Λεοντής “60 χρόνια μαζί” στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού

«Τραγούδια λυρικά, ερωτικά, χορευτικά, στοχαστικά… Μ’ αυτά, μαζί ονειρευτήκαμε, αγαπήσαμε, αγωνιστήκαμε… Μαζί πορευτήκαμε αναζητώντας την ομορφιά και την ελπίδα…» – Μια παράσταση που θα ανατρέξει σε μερικές από τις σημαντικότερες στιγμές της εξηντάχρονης πορείας του μεγάλου συνθέτη

Τον Μάρτη του 1963, στο Θέατρο «Ακροπόλ», ο Μίκης Θεοδωράκης παρουσίασε τον Χρήστο Λεοντή και τον Μάνο Λοΐζο, στην παρθενική τους συναυλία, όπου για πρώτη φορά παρουσίαζαν τη μουσική και τα τραγούδια τους στο κοινό. Τρεις μήνες αργότερα, ο Μάνος Χατζιδάκις τον παρουσίασε στο θεατρόφιλο κοινό με ευχές και θερμά λόγια, στη «Μαγική Πόλη», την παράσταση που ανέβασε με τον Μίκη Θεοδωράκη στο θέατρο «Παρκ».

Ηταν το «βάπτισμα» του συνθέτη Χρήστου Λεοντή. Φέτος κλείνουν 60 χρόνια σ’ αυτό το ταξίδι. Αυτή η συγκυρία δίνει την ευκαιρία στον Χρήστο Λεοντή να ξαναβρεθεί και να συνταξιδέψει πάλι με το κοινό που αγάπησε τα τραγούδια του, σε μια μοναδική συναυλία με τίτλο «Εμείς τραγουδάμε για να σμίξουμε τον κόσμο…», στο Ηρώδειο, την Τρίτη 26 Σεπτέμβρη, μια παράσταση που θα ανατρέξει σε μερικές από τις σημαντικότερες στιγμές αυτής της εξηντάχρονης πορείας.

Ο Χρήστος Λεοντής γράφει ανάμεσα σε άλλα:

«Αυτή η συγκυρία μού δίνει την ευκαιρία να ξαναβρεθώ και να συνταξιδέψω πάλι με σας, το φιλόμουσο κοινό, σ’ αυτό το υπέροχο ταξίδι, με γεμάτο το δισάκι της ζωής στην πλάτη. Στην 60χρονη αυτή πορεία οι εμπειρίες ήταν πολλές. Μου έδωσαν στη μετουσίωσή τους τραγούδια λυρικά, ερωτικά, χορευτικά, στοχαστικά κ.λπ. Μ’ αυτά, μαζί ονειρευτήκαμε, αγαπήσαμε, αγωνιστήκαμε… Μαζί πορευτήκαμε αναζητώντας την ομορφιά και την ελπίδα… Ενα μεγάλο μέρος απ’ αυτά τα τραγούδια γράφτηκαν και για το θέατρο, αυτόν τον μεγάλο μου έρωτα. Είχα τη μεγάλη τύχη να αφιερώσω μεγάλο μέρος της δραστηριότητάς μου σ’ αυτό, που μου έδωσε την ευκαιρία να συνεργαστώ με σπουδαίες προσωπικότητες της τέχνης, αλλά και να πατήσω πάνω σε ποιητικά κείμενα προερχόμενα απ’ αυτό. Τα τραγούδια που θα σας παρουσιάσω, με τους υπέροχους συνεργάτες μου, μουσικούς, τραγουδιστές και φίλους από το Θέατρο, συμπεριλαμβάνονται είτε σε “κύκλους” τραγουδιών, είτε προέρχονται από το θέατρο. Μερικοί απ’ αυτούς: “Καταχνιά”, “Καπνισμένο Τσουκάλι”, “Πρωινό Αστρο”, “Αχ! Ερωτα” και από τις παραστάσεις “Χελιδών Ηδομένη”, “Καντάτα Ελευθερίας”, “Ερωτας Αρχάγγελος”, “Φλόγα που καίει” αλλά και ακυκλοφόρητα…».

Ερμηνεύουν: Μίλτος Πασχαλίδης, Γιάννης Κότσιρας, Κώστας Τριανταφυλλίδης, Ηρώ Σαΐα, Ιωάννα Φόρτη, Αγγελική Τουμπανάκη.

Εκτακτη συμμετοχή: Maria del Mar Bonet.

Φιλική συμμετοχή: Σταμάτης Κραουνάκης.

Συμμετέχουν οι χορωδίες Ambitus και των δήμων Κηφισιάς και Βύρωνα.

Συμμετέχουν οι μουσικοί: Νεοκλής Νεοφυτίδης, πιάνο, Μανόλης Ανδρουλιδάκης, κιθάρα, Αντώνης Παπαγγελής, κιθάρα, Παντελής Ντζιάλας, κιθάρα, Γιάννης Σινάνης, μπουζούκι, Βαγγέλης Ζαρμπούτης, μπουζούκι, Νίκος Παπαναστασίου, ακορντεόν, Μάνος Αβαράκης, φυσαρμόνικα, Θύμιος Παπαδόπουλος, πνευστά, Μιχάλης Πορφύρης, βιολοντσέλο, Μίμης Ντούτσουλης, μπάσο, Τάκης Βασιλείου, ντραμς.

Την ορχήστρα διευθύνει ο Χρήστος Λεοντής.

Παρουσιάζει ο Σπύρος Παπαδόπουλος.

Σκηνοθεσία: Κωστής Καπελώνης.

Μέρος των εσόδων θα διατεθεί στο «ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΗΘΟΠΟΙΟΥ» για την ενίσχυση των σκοπών του.

Προπώληση εισιτηρίων: ticketservices.gr, 2107234567.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6

1 Trackback

Κάντε ένα σχόλιο: