Πάρτε πίσω τις απολύσεις! – Η Teleperfomance πετάει 100 εργαζόμενους στον δρόμο

Δε μας κάνει εντύπωση το πόσο «πρόστυχη» είναι η αντιμετώπιση της εταιρείας.
Κάλεσμα για διαδικτυακή σύσκεψη – Δε μασάμε, δεν τρομοκρατούμαστε! Δούλοι του 21ου αιώνα δε θα γίνουμε!

Ανακοίνωση-κάλεσμα του ΣΕΤΗΠ και της Συντονιστικής Επιτροπής στην Teleperfomance, για τις 100 απολύσεις που φέρνει η εργοδοσία.

Σε συνέχιση της πολύχρονης «παράδοσης» του «best workplace» που λέγεται Teleperformance, ανακοινώθηκαν χθες 16/02 νέες απολύσεις. Απολύσεις που έρχονται να προστεθούν στις δεκάδες (είτε με μορφή λήξης σύμβασης είτε με απόλυση) που έχει προχωρήσει το τελευταίο διάστημα η εργοδοσία. Αυτή τη φορά εν μέσω της δύσκολης κατάστασης που βιώνουμε οι εργαζόμενοι με την πανδημία βρέθηκαν στον δρόμο της ανεργίας 100 συνάδελφοι γιατί αυτό εξυπηρετεί την εταιρεία. Όσο για την ένταξή τους σε άλλα έργα από τα δεκάδες που έχει η εταιρεία, ούτε λόγος.

Δε μας κάνει εντύπωση το πόσο «πρόστυχη» είναι η αντιμετώπιση της εταιρείας. Μπροστά στα κέρδη τους και στο πως καλύτερα η οργάνωση της εταιρείας θα ανταποκρίνεται σε αυτά, προχωρούν σε δεκάδες απολύσεις, ενώ η τρομοκρατία των ελαστικών σχέσεων εργασίας, των στόχων εντείνεται. Δεν είναι τυχαίος ο κανονισμός που μοίρασαν στους εργαζόμενους προς υπογραφή.

Είναι ξεκάθαρο ότι αυτό είναι που θέλουν να πετύχουν, να μας έχουν δεμένους χειροπόδαρα με κάμερες και χαφιεδό-κανονισμούς, στα σπίτια μας, χωρίς συλλογική οργάνωση στο σωματείο μας, χωρίς ταξική αλληλεγγύη για να δουλεύουμε όπως, όποτε και για όσο θέλουν.

Αέρα και στην Teleperformance όπως και στις υπόλοιπες εταιρείες του κλάδου έχουν δώσει και οι νομοθετικές ρυθμίσεις που έχει έτοιμες η κυβέρνηση της ΝΔ. Με το νέο συνδικαλιστικό νόμο, θέλει να αναγκάσει τα σωματεία να αναρτούν τα μητρώα τους δημόσια, να κάνουν συνελεύσεις και να ψηφίζουν ηλεκτρονικά, όσα δε συμμορφωθούν θα είναι παράνομα. Κλιμακώνοντας την επίθεση στις συνδικαλιστικές ελευθερίες και χτίζοντας πάνω στα θεμέλια που έβαλε ο ΣΥΡΙΖΑ. Θέλουν να περάσουν τη «διευθέτηση του χρόνου εργασίας» και τον «εκσυγχρονισμό του νομοθετικού πλαισίου», δηλαδή 10ωρη εργασία για όσο χρονικό διάστημα κρίνει ο εργοδότης και την αναπλήρωση με ρεπό μέσα στο επόμενο εξάμηνο. Διακόσια χρόνια πίσω δηλαδή και στην ουσία θέλουν να πάρουν πίσω τις κατακτήσεις ενός ολόκληρου αιώνα.

ΔΕ ΜΑΣΑΜΕ ΔΕΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΜΑΣΤΕ

ΔΟΥΛΟΙ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ

Το ταξικό κλαδικό συνδικάτο είναι εδώ. Οι εργαζόμενοι δεν είμαστε μόνοι όσα νομοσχέδια και κανονισμούς θέλουν να μας επιβάλλουν εργοδοσία και κυβέρνηση. Σπάμε τη σιωπή μας. Ενώνουμε τις φωνές μας οργανωμένα με το συνδικάτο μας το ΣΕΤΗΠ και την Σωματειακή Επιτροπή. Δεν κάνουμε βήμα πίσω. Απαιτούμε και διεκδικούμε να παρθούν πίσω απολύσεις, να σταματήσει η τρομοκρατία. Κανείς δεν είναι μόνος μπροστά στην επίθεση που δεχόμαστε.

Έλα σε επαφή με το ΣΕΤΗΠ, να παλέψουμε από κοινού ενάντια στο μεσαίωνα που μας έχουν ετοιμάσει.

Απαιτούμε:

  • -Να ενταχθούν άμεσα σε άλλα τμήματα όλοι οι συνάδελφοι που απολύονται, να μη μείνει κανένας χωρίς δουλειά.
  • -Να σταματήσουν άμεσα οι ύπουλες προσπάθειες της εταιρείας να νομιμοποιήσει τη χρήση της κάμερας μέσα από συναντήσεις και «για να έρθουμε πιο κοντά».
  • -Να σταλούν άμεσα σε όλους τους συναδέλφους οι συμβάσεις χωρίς την επαίσχυντη αναφορά στο χαφιεδό – κανονισμό τους. Διαγραφή όλων των δεδομένων που έχουν ήδη καταχωρήσει.
  • -Συμβάσεις αορίστου χρόνου σε όλους τους συναδέλφους.

Συμμετέχουμε  στη σύσκεψή της Σωματειακής Επιτροπής του ΣΕΤΗΠ το Σάββατο 18.30

Σημ: Η σύσκεψη θα γίνει μέσω Skype. Για τη συμμέτοχή στέλνουμε το mail μας και ονοματεπώνυμό μας στο mail ( contact@setip.gr ) του ΣΕΤΗΠ ώστε να αποσταλεί πρόσκληση από το συνδικάτο

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: