Με αίμα και ιδρώτα δένεται τ’ ατσάλι – Κάτω τα χέρια από τη ΛΑΡΚΟ (ΦΩΤΟ – VIDEO)

Στιγμιότυπα από τη μεγάλη πορεία των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ στην Αθήνα

Πλημμυρίζει ταξική ενότητα και αλληλεγγύη το κέντρο της Αθήνας αυτή την ώρα, καθώς οι εργάτες της ΛΑΡΚΟ γίνονται δεκτοί από σωματεία, φορείς και πολύ κόσμο, καθώς οι προσυγκεντρώσεις ενώθηκαν και πλησιάζουν το Σύνταγμα. Στον απόηχο των διαδοχικών θανατηφόρων περιστατικών σε βάρος συναδέλφων τους, οι εργαζόμενοι της επιχείρησης διαδηλώνουν για τη ζωή τους και την ασφάλειά τους, ενάντια στη χρόνια απαξίωση και αδιαφορία των κυβερνήσεων.

Απ’ όπου περνούν οι εργάτες, γίνονται δεκτοί με ενθουσιασμό, χειροκροτήματα και συνθήματα, όπως “Εργάτες ενωμένοι ποτέ νικημένοι”, “Με αίμα και ιδρώτα δένεται τ’ ατσάλι – Θα τους σταματήσουμε μ’ ενότητα και πάλη”, “Κάτω τα χέρια από τη ΛΑΡΚΟ” και “Ο πλούτος που παράγουμε ανήκει στο λαό και όχι στο κεφάλαιο το πολυεθνικό”.

ΛΑΡΚΟ

Η υποδοχή των εργατών της ΛΑΡΚΟ στην πλατεία Κλαυθμώνος για το σημερινό συλλαλητήριο:

Gepostet von Περιοδικό Κατιούσα am Samstag, 25. Januar 2020

ΛΑΡΚΟ

Υποδοχή των εργατών της ΛΑΡΚΟ από το άγαλμα του Κολοκοτρώνη:

Gepostet von Περιοδικό Κατιούσα am Samstag, 25. Januar 2020

ΛΑΡΚΟ

Η υποδοχή των εργατών της ΛΑΡΚΟ στο Σύνταγμα:

Gepostet von Περιοδικό Κατιούσα am Samstag, 25. Januar 2020

Ενός λεπτού σιγή τηρείται “για του συναδέλφους που χάσαμε ως τώρα”, υπό το σύνθημα “Το αίμα τους για οδηγός μας” και “Αθάνατοι”. Από το βήμα της εξέδρας στο Σύνταγμα, τα συνδικάτα ευχαριστούν τα σωματεία και τους φορείς που ήρθαν να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους. Η συγκέντρωση συνεχίζεται αυτή την ώρα με ομιλίες, ενώ στους συγκεντρωμένους μοιράζεται φυλλάδιο με την ιστορία της μεγάλης απεργίας του 1977 στην επιχείρηση. Ο αγώνας δεν τελειώνει εδώ, είναι απλά μια πρώτη απάντηση στη διεκδίκηση μιας λύσης για το ΛΑΡΚΟ προς όφελος των εργαζομένων της, αλλά και όλου του λαού, στον οποίο ανήκει ο πλούτος που παράγει.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: