Ανελέητο σφυροκόπημα με δεκάδες νεκρούς στη Γάζα – Εμποδίζουν την περίθαλψη τραυματιών οι Ισραηλινές δυνάμεις (VIDEO)

Ο τραγικός απολογισμός περιλαμβάνει ως τώρα 48 νεκρούς Παλαιστίνιους, ανάμεσά τους 14 παιδιά και τρεις γυναίκες.

Μνήμες από την πολεμική αναμέτρηση του 2014 ξυπνά η νέα επίθεση που έχει εξαπολύσει, σε κλιμακούμενο βαθμό, το Ισραήλ ενάντια στη λωρίδα της Γάζας τις τελευταίες περίπου 50 μέρες.

Οι επιθέσεις από αέρος είναι οι χειρότερες των τελευταίων επτά ετών, τυλίγοντας σε πυκνούς καπνούς τα κατεχόμενα εδάφη, όπου κυριολεκτικά ισοπεδώθηκαν δυο συγκροτήματα πολυκατοικιών, την ώρα που το Ισραήλ κάνει λόγο για καίριο χτύπημα στη Χαμάς, με την καταστροφή μεταξύ άλλων των κεντρικών κτιρίων της αστυνομίας.

Ο τραγικός απολογισμός περιλαμβάνει ως τώρα 48 νεκρούς Παλαιστίνιους, ανάμεσά τους 14 παιδιά και τρεις γυναίκες, ενώ πάνω από 300 είναι οι τραυματίες. Από πυρά πυραύλων έχουν χάσει τη ζωή τους επίσης τρεις Ισραηλινοί, ανάμεσά τους τρεις γυναίκες και ένα παιδί.

Ενδεικτικό της νέας επίδειξης απάνθρωπης πυγμής από πλευράς του ισραηλινού κράτους, είναι βίντεο που κυκλοφόρησε στα ΜΚΔ, όπου αποτυπώνονται διασώστες της Ερυθράς Ημισελήνου να παρεμποδίζονται από πάνοπλους Ισραηλινούς κατά την προσπάθεια των πρώτων να συνδράμουν τους τραυματίες.

Ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της νέας αυτής επίθεσης του Ισραήλ, είναι το ακόμα πιο έντονο κύμα αλληλεγγύης που έχει προκαλέσει στους παλαιστινιακής καταγωγής Ισραηλινούς πολίτες. Την ίδια στιγμή, η βία κλιμακώνεται σε μεικτές αραβοεβραϊκές πόλεις, με περιστατικά όπως η πυρπόληση εβραϊκού εστιατορίου και συναγωγής, κι από την άλλη η δολοφονία ενός Άραβα καθώς και οι επιθέσεις σε αυτοκίνητα Αράβων πολιτών της χώρας. Ο “κεντρώος” υπουργός άμυνας Μπένι Γκαντς, διέταξε τη μετακίνηση συνοριοφυλάκων προς αρωγή των ισραηλινών αστυνομικών δυνάμεων, εντείνοντας έτσι την καταστολή.

Η ένταση ξεκίνησε πριν από 6 περίπου εβδομάδες στην Ιερουσαλήμ, όπου η αστυνομία παρεμπόδισε προσκυνητές στη διάρκεια του Ραμαζανιού από την προσευχή στο τζαμί Αλ-Ακσά, που θεωρείται ιερό μέρος τόσο για τους Εβραίους, όσο και για τους μουσουλμάνους.

Η κυβέρνηση Νετανιάχου δικαιολογεί το νέο λουτρό αίματος ως “απάντηση” σε ρουκέτες που εκτοξεύει η Χαμάς, το μόνιμο πρόσχημα για την επιθετικότητα του Ισραήλ κατά των κατεχόμενων Παλαιστινίων, ειδικότερα στην αποκλεισμένη λωρίδα της Γάζας.

“Δεν υπάρχει σχεδόν κανένα ασφαλές μέρος στη Γάζα”, λέει η Χαμπούμπ, μητέρα τεσσάρων παιδιά στη Γάζα, που λέει πως πετάχτηκε στην άλλη άκρη της κρεβατοκάμαρας σε “μια στιγμή τρόμου” από ένα αεροπορικό χτύπημα στο διπλανό σπίτι. Η ίδια και τα παιδιά της, ηλικίας 3 ως 14 ετών, έτρεξαν στις σκάλες μαζί με άλλους ενοίκους, φωνάζοντας και κλαίγοντας.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: