Τους… κατηγορούν για το τίποτα! – Το STAR κάνει το άσπρο-μαύρο για να ξεπλύνει τους ένστολους χούλιγκαν! (VID)

Οι χούλιγκαν της ΕΛ.ΑΣ. λένε “θα τους σκοτώσουμε”. Αντ’ αυτού, οι υπότιτλοι γράφουν “θα τον σκοτώσουνε” -τον συνάδελφό τους που λείπει. Το δελτίο του ΣΤΑΡ τρυπάει ξανά τον πάτο του βαρελιού!

Θυμάστε άραγε που οι πιο πολλοί σημείωναν πως δεν πρόκειται ποτέ να σπάσει η ομερτά των καναλιών και να δούμε στα δελτία ειδήσεων τα βίντεο με τους χουλιγκάνους της ΕΛ.ΑΣ.;

Τελικά, υπάρχει και χειρότερη εκδοχή. Να παίξουν το βίντεο και να το φέρουν στα μέτρα τους, με χοντροκομμένη παραποίηση, κάνοντας το άσπρο-μαύρο.

Η ρεπόρτερ του STAR λέει πως τα λόγια των αστυνομικών που επικοινωνούν με το κέντρο επιχειρήσεων ανατριχιάζουν. Και το λέει βασικά με θετική έννοια, σχεδόν συγκινημένη δηλαδή για το ενδιαφέρον για τον συνάδελφό τους.

Τα υπόλοιπα τα αναλαμβάνει ο υποτιτλισμός, που ξεπερνά κάθε φαντασία.

Στο επίμαχο σημείο, που η αφιονισμένη αγέλη φωνάζει “θα τους σκοτώσουμε, πάμε να τους γ…σουμε!”, η δημοσιογράφος κάνει μια μικρή -τόση δα- λαθροχειρία και αντ’ αυτού διαβάζουμε.

-ΘΑ ΤΟΝ ΣΚΟΤΩΣΟΥΝΕ! Πάμε να τους γα@@@…

Πάλι καλά, που δε συνέχισε με τον ίδιο οίστρο η ρεπόρτερ να αλλάξει και τη συνέχεια και να γράψει στους υπότιτλους “θα τον γ…σουν”. Ίσως να μην το άκουσε καλά.

Εντάξει, δεν είπαν “θα τον σκοτώσουνε”, αλλά “θα τους σκοτώσουμε”! Μην είστε όμως τόσο σχολαστικοί! Η σύνταξη, η γραμματική και τα πρόσωπα δεν έχουν τόση σημασία. Μπορεί εξάλλου να είναι ένα “ανθρώπινο λάθος”, μια αδυναμία στο ακουστικό κομμάτι (το listening), ο δαίμων του τυπογραφείου και του υποτιτλισμού.

Οφείλουμε εξάλλου να έχουμε καλή πίστη απέναντι σε ένα δελτίο, που μόλις πριν από λίγες ημέρες τρύπησε τον πάτο του βαρελιού με το ξέπλυμα στον Λιγνάδη -που “κατηγορούνταν για το τίποτα”. Τώρα σειρά για ξέπλυμα παίρνουν οι χουλιγκάνοι της ΕΛ.ΑΣ. -και να ετοιμάζονται οι υπόλοιποι.

Απλά μαθήματα αστικής ξεπλυματικής δημοσιογραφίας!

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6

1 Trackback

Κάντε ένα σχόλιο: