Ποτέ τους δε διάβασαν Μαρξ… – Οπαδός εκδιώχτηκε από την κερκίδα της Παλμέρας γιατί διάβαζε βιβλίο για τον Καρλ Μαρξ!

Ένα βιβλίο για τον Μαρξ προκάλεσε πάθη για τους λάθος λόγους στο πρωτάθλημα της Βραζιλίας

Μια από τις πλέον πρωτότυπες διαμαρτυρίες με ακόμα πιο αναπάντεχη εξέλιξη έλαβε χώρα στον αγώνα της Παλμέιρας με την Γκοϊάς για το βραζιλιάνικο πρωτάθλημα.

Ένας οπαδός της πήρε μαζί του το βιβλίο του Μάρσιου Νάβες με τίτλο “Μαρξ – Επιστήμη και Επανάσταση”, κάθισε στη θέση και άρχισε να το διαβάζει επιδεικτικά, αδιαφορώντας για την εξέλιξη του αγώνα. Αυτό όμως εξαγρίωσε τους οπαδούς της ομάδας που κάθονταν στην ίδια κερκίδα, με αποτέλεσμα να προκληθεί ένταση και ο αναγνώστης οπαδός να απομακρυνθεί από τους σεκιουριτάδες του γηπέδου…

Η κίνηση του οπαδού ήταν μια συμβολική διαμαρτυρία, πιθανότατα για τα άσχημα τελευταία αποτελέσματα της ομάδας -που κέρδισε 5-1 πάντως αυτόν τον αγώνα- ενώ παραμένει ανοιχτό το ζήτημα αν υπήρχαν και πολιτικές προεκτάσεις στην πράξη του. Σε κάθε περίπτωση, η υπόθεση μοιάζει αρκετά συγκεχυμένη, καθώς οι οπαδοί της Παλμέιρας, που έχουν θεωρητικά αριστερές -με την ευρεία έννοια- καταβολές, έδιωξαν άλλους δύο φιλάθλους που δε φορούσαν τη φανέλα της ομάδας. Ενώ η διοίκηση της Παλμέιρας έβγαλε ανακοίνωση καταδίκης της συγκεκριμένης ενέργειας, λέγοντας πως θα αποκλείσει τους υπαίτιους, αν διαπιστωθεί πως ήταν από το σύνδεσμο των οργανωμένων.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

1 Trackback

Κάντε ένα σχόλιο: