Χουλιγκάνοι χωρίς σύνορα – Τραγικός θάνατος για Βούλγαρο οπαδό που χτυπήθηκε από αμάξι προσπαθώντας να διαφύγει από κρανοφόρους Έλληνες

Όχι άλλο αίμα για ανώνυμες εταιρείες…

Άλλη μια μαύρη σελίδα γράφτηκε σήμερα για τον ελληνικό αθλητισμό, όχι εντός, αλλά εκτός γηπέδων, όπου συνηθίζεται οι χουλιγκάνοι ανεξαρτήτως οπαδικής απόχρωσης να επιδεικνύουν το δολοφονικό πρόσωπό τους. Θύμα αυτή τη φορά ένας 28χρονος Βούλγαρος, που έκανε το “λάθος” να φορά τα διακριτικά ομάδας αντίπαλης από εκείνης των ανθρωπόμορφων τραμπούκων.

Μια μέρα μετά το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, ο νεαρός, που είχε έρθει να παρακολουθήσει το χθεσινό αγώνα καθώς η ομάδα του Μπότεφ Πλόβντιβ είναι αδελφό σωματείο του Άρη, έπινε αμέριμνος τον καφέ του απέναντι από το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης μαζί με 9 ομοεθνείς του. Οι δέκα άνδρες φορούσαν διακριτικά του Άρη, κάτι που φαίνεται πως εξόργισε ομάδα 20 χουλιγκάνων κρανοφόρων, που επιτέθηκαν κρατώντας σιδερολοστούς. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, πρόκειται για οπαδούς του ΠΑΟΚ, οι οποίοι τραυμάτισαν τρεις από τους συγκεντρωμένους Βούλγαρους, ένας από τους οποίους έχασε τη ζωή του όταν πατήθηκε από διερχόμενο όχημα. Πιο συγκεκριμένα, αφού οι τραμπούκοι έριξαν κάτω δυο από τους άνδρες, ένας εξ αυτών προσπάθησε να γλιτώσει διασχίζοντας το δρόμο. Διψώντας για αίμα, οι χουλιγκάνοι τον πρόλαβαν και συνέχισαν να τον χτυπούν, ώσπου ακινητοποιήθηκε αιμόφυρτος στο οδόστρωμα. Τότε πέρασε από πάνω του μια Μερσεντές, η οδηγός της οποίας φαίνεται πως δεν κατάφερε να αντιδράσει, πατώντας τον άντρα. Όλοι οι τραυματίες διακομίστηκαν στο Ιπποκράτειο, ωστόσο ο 28χρονος έχασε τη μάχη για τη ζωή και η υπόθεση διερευνάται από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Αθλητικής Βίας Θεσσαλονίκης.

Το ζήτημα δεν είναι προφανώς σε ποια ομάδα ανήκουν οι δράστες του αποτρόπαιου εγκλήματος, καθώς ο χουλιγκανισμός δεν έχει χρώμα, πέρα από το μαύρο που σκεπάζει τον επαγγελματικό αθλητισμό εδώ και δεκαετίες, το μαύρο της σαπίλας που αποτελεί προέκταση της σήψης του ίδιου του συστήματος στο οποίο εντάσσεται. Μια σαπίλα που κάθε φορά οι αρμόδιοι παράγοντες της πολιτείας λένε πως θα καταπολεμήσουν, με λεκτικές κορώνες, νομοθετικές ρυθμίσεις, ακόμα και κατασταλτικές λογικές που καμία σχέση δεν έχουν με το τσάκισμα του φιδιού που γεννά το αυγό της αθλητικής βίας. Ενός φιδιού που στηρίζεται σε οπαδικούς στρατούς, οι οποίοι παρά τα φραστικά “απεταξάμην” ζουν και βασιλεύουν και θα συνεχίσουν όσο υπάρχει ένα σύστημα όπου φαντάζει “λογική”, όχι απλά η ταύτιση με μια ανώνυμη εταιρεία, αλλά και η “υπεράσπισή” της από τους “εχθρούς”, με όλα τα μέσα στη λογική του νόμου της ζούγκλας που αποτελεί και την πεμπτουσία του καπιταλιστικού ανταγωνισμού. Αυτό δε σημαίνει πως μπορεί το τσάκισμα του χουλιγκανισμού να παραπέμπεται στη “δευτέρα παρουσία” του σοσιαλισμού, αλλά πως όσο ο πρώτος αποσυνδέεται από τις συνθήκες που τον γεννούν, τόσο περισσότερο θα βαλτώνουμε σε ηθικολογίες και ιερεμιάδες χωρίς αντίκρυσμα.

Με πληροφορίες από ethnos.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: