Θέατρο τη Δευτέρα: «Το δικό μας σινεμά» των Μιχάλη Ρέππα – Θανάση Παπαθανασίου

«Το δικό μας σινεμά», με χαρακτήρες και τραγούδια αγαπημένα, μεγάλες επιτυχίες που έχουν γραφτεί στην ψυχή και τη μνήμη μας, με νοσταλγία, χιούμορ, τρυφερότητα αλλά και συγκίνηση, μας θυμίζει μια εποχή που έχουμε αγαπήσει και συνεχίζουμε να αγαπάμε…

«Το δικό μας σινεμά», το θεατρικό μιούζικαλ με την υπογραφή του συγγραφικού δίδυμου Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα και τις χορογραφίες του Φωκά Ευαγγελινού, έκανε πρεμιέρα τον Ιούνη του 2019 στο ανακαινισμένο ιστορικό Θέατρο «Άλσος» στο Πεδίον του Άρεως.

Ένα ταξίδι στη χρυσή εποχή του παλιού καλού ελληνικού κινηματογράφου. Ένα έργο – φόρος τιμής στον Φιλοποίμενα Φίνο. Ο τόπος που εκτυλίσσεται η ιστορία είναι τα στούντιο της «Φίνος Φιλμ», όπου παρακολουθούμε τις ζωές κάποιων καλλιτεχνών που ξεκινάνε περίπου το 1955, όταν πια αρχίζει η μεγάλη άνοδος του κινηματογράφου, ζουν τη μεγάλη δόξα της δεκαετίας του ’60 και ακολουθούν την πτώση του σινεμά τη δεκαετία του ’70.

«Το δικό μας σινεμά», με χαρακτήρες και τραγούδια αγαπημένα, μεγάλες επιτυχίες που έχουν γραφτεί στην ψυχή και τη μνήμη μας, με νοσταλγία, χιούμορ, τρυφερότητα αλλά και συγκίνηση, μας θυμίζει μια εποχή που έχουμε αγαπήσει και συνεχίζουμε να αγαπάμε.

Μια μεγάλη παραγωγή με δεκαεφτά ηθοποιούς, είκοσι τέσσερις χορευτές και τριάντα εφτά τραγούδια, που παρουσιάζονται ζωντανά από δωδεκαμελή ορχήστρα. Μια ανάλαφρη, δροσερή παράσταση, με ένα πολύ γλυκό και συγκινητικό τέλος…

Θέατρο τη Δευτέρα: «Το δικό μας σινεμά» των Μιχάλη Ρέππα / Θανάση Παπαθανασίου – Ελένη Γερασιμίδου, Σπύρος Παπαδόπουλος

Σκηνοθεσία: Θανάσης Παπαθανασίου, Μιχάλης Ρέππας, Φωκάς Ευαγγελινός. Σκηνικά: Αθανασία Σμαραγδή. Κοστούμια: Έβελυν Σιούπη. Χορογραφίες: Φωκάς Ευαγγελινός. Πρωτότυπη μουσική-ενορχήστρωση-μουσική διεύθυνση: Γιώργος Ζαχαρίου. Μουσική διδασκαλία: Χάρης Γεωργίου. Φωτισμοί: Ελευθερία Ντεκώ.

Πρωταγωνιστούν: Σπύρος Παπαδόπουλος, Δέσποινα Βανδή, Παύλος Χαϊκάλης, Κώστας Κόκλας, Κατερίνα Λέχου, Μέμος Μπεγνής, Γιώργος Χρανιώτης, Σύλβια Δελικούρα, Παρθένα Χοροζίδου, Ευγενία Σαμαρά, Μαριλού Κατσαφάδου, Μαριαλένα Ροζάκη, Γιώργος Τσούρμας, Γιάννης Ρούσος, Δημήτρης Γαλάνης και σε ξεχωριστούς ρόλους η Πηνελόπη Πιτσούλη, η Ελένη Γερασιμίδου και ο Γιώργος Κωνσταντίνου.

Δείτε το Πρώτο Μέρος της παράστασης:

Δείτε το Δεύτερο Μέρος της παράστασης:

Η Κατιούσα αγαπάει το θέατρο και προβάλλει κάθε Δευτέρα από τις σελίδες της μια σειρά από ξεχωριστά έργα που βρίσκονται «αποθηκευμένα» στο πλούσιο Αρχείο της ΕΡΤ, καθώς και άλλες παραστάσεις.

Για πολλά χρόνια «Το θέατρο της Δευτέρας» που προβαλλόταν από την κρατική ΕΡΤ αποτελούσε μια όαση πολιτισμού στο άνυδρο τηλεοπτικό (και όχι μόνο) τοπίο της εποχής, που καθήλωνε κάθε βδομάδα μπροστά στους δέκτες τους χιλιάδες τηλεθεατές.

Οι μεγαλύτεροι συγγραφείς του κόσμου, αλλά και πολλοί νεότεροι, Έλληνες και ξένοι, έργα του κλασικού και νεότερου ρεπερτορίου, δοσμένα από σημαντικούς θεατράνθρωπους κι ερμηνευμένα από μερικούς από τους καλύτερους ηθοποιούς που γέννησε αυτός ο τόπος, πέρασαν από τις ασπρόμαυρες και στη συνέχεια έγχρωμες οθόνες των τηλεοράσεων κι έφεραν κοντά στο θέατρο έναν κόσμο που δεν του δινόταν άλλου τύπου κίνητρα (ούτε λόγος για την απαραίτητη παιδεία…), για να προσεγγίσει, να απολαύσει και ν’ αγαπήσει τη συγκεκριμένη μορφή τέχνης.

Δείτε εδώ όλες τις παραστάσεις του “Θεάτρου τη Δευτέρα”

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: