Στη Θεσσαλονίκη και στο Θέατρο Αυλαία για δυο παραστάσεις ταξιδεύουν “Τα σκουπίδια” του Γιάννη Ξανθούλη

Αυτή την Τετάρτη 16/1 και Πέμπτη 17/1, “τα σκουπίδια” του Γιάννη Ξανθούλη ταξιδεύουν στη Θεσσαλονίκη, στο Θέατρο Αυλαία! Λόγω μεγάλης ζήτησης προστέθηκε και μία ακόμα παράσταση το απόγευμα της Πέμπτης.

Αυτή την Τετάρτη 16/1 και Πέμπτη 17/1, “τα σκουπίδια” του Γιάννη Ξανθούλη ταξιδεύουν  στη Θεσσαλονίκη, στο Θέατρο Αυλαία! Λόγω μεγάλης ζήτησης προστέθηκε και μία ακόμα παράσταση το απόγευμα της Πέμπτης.

Ο θίασος του Από Κοινού, επιστρέφοντας στην Αθήνα, σας περιμένει για τις δύο προτελευταίες παραστάσεις, το Σάββατο 19/1 στις 21:00 και την Κυριακή 20/1 στις 20:00.

Μετά την καλοκαιρινή τους επιτυχία «τα σκουπίδια» του Γιάννη Ξανθούλη ξεπηδούν ξανά μέσα από τους κάδους της σκηνής του Αυλαία, ανανεωμένα για τη χειμερινή θεατρική σεζόν 2018-2019!

Το εμβληματικό αυτό έργο του Γιάννη Ξανθούλη είναι μια πικρή σάτιρα για μια πραγματικότητα επίκαιρη ακόμα. Σκουπίδια είναι τα όνειρα κάποιων ανθρώπων που ζωντανεύουν για να καυτηριάσουν όσα συμβαίνουν στις ζωές μας χωρίς δική μας υπαιτιότητα.

‘Ένα έργο σπονδυλωτής απελπισίας με γελαστικό έρεισμα. Παροπλισμένες φιγούρες και αισθήματα που έρχονται στην επιφάνεια με την επίφαση μιας γιορτής εκατό χρόνια μετά τον παρόντα χρόνο. Αυτό ήταν το σκεπτικό – αφορμή για να παρελάσουν τα πρόσωπα των σκουπιδιών με τα τραγελαφικά αφηγήματά τους’ (Γιάννης Ξανθούλης)

Σ’ αυτή τη σουρεαλιστική φουτουριστική γιορτή ζωντανεύουν τα «σκουπίδια-όνειρα» που μας προετοιμάζουν για όσους  ‘γνώριμους’ θα συναντήσουμε επί σκηνής:

τον μικρο-κλέφτη Οδυσσέα που μπαινοβγαίνει στις φυλακές, ενώ οι πάσης φύσεως  Μεγάλοι Αρχικλέφτες μένουν ατιμώρητοι, την αποκλειστική νοσοκόμα Σάντα Ζουμπουλιά την Απαλλάχτρια που ‘λυτρώνει’ τους ασθενείς της βαριά άρρωστης Ελλάδας, τη μάνα-φάντασμα που στοιχειώνει τα όνειρα του γιου της θυρωρού στην οδό Σκουφά, στην πρωτεύουσα των σκουπιδιών, τον βιοπαλαιστή Στέλιο Μανίτσα που δε σταματάει να δουλεύει ακόμα και στον ύπνο του, σε μία Ελλάδα πρωινή, μία βραδινή και μία του ονείρου, τους ηλικιωμένους συνταξιούχους που αποφασίζουν να ενώσουν τις μισές τους συντάξεις μ’ ένα γάμο, και τη μάνα φρικιό, Βασιλική Μετατρούλου, που βρίσκει τον πραγματικό της εαυτό προσφέροντας τις υπηρεσίες  της καρδιάς της σ’ αυτούς  που οι ‘χρηστοί πολίτες’ αποκαλούν περιθώριο.

Συντελεστές παράστασης

Σκηνοθεσία: Κοραής Δαμάτης

Μουσική: Φίλιππος Παχνιστής

Χορογραφίες: Άκης Σιδέρης

Σκηνικά-Κοστούμια: Κοραής Δαμάτης

Διδασκαλία τραγουδιών: Νένη Ζάππα

Φωτογραφίες: Δημήτρης Λυκουρέζος

Αφίσα: Ελένη Κανιώτη

Παίζουν οι:

Ελένη Γερασιμίδου

Αντώνης Ξένος

Άκης Σιδέρης

Αγγελική Ξένου

Φωνή πόντικα: Νικολέτα Βλαβιανού

Διάρκεια παράστασης: 105 λεπτά

Τετάρτη 16 & Πέμπτη 17 Γενάρη (ώρα έναρξης 21:00)

Θέατρο Αυλαία Τσιμισκή 136, Πλατεία ΧΑΝΘ, 54621, Θεσσαλονίκη
Τιμές εισιτηρίων: 13 ευρώ γενική είσοδος και 10 ευρώ μειωμένο (φοιτητικό, ανέργων)
Προπώληση: Θέατρο Αυλαία, viva.gr, goldmall.gr
Πληροφορίες-Κρατήσεις: 2310230013, 2310257218, 6986713300

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: