Ο αριστουργηματικός «Μελισσοκόμος» του Θόδωρου Αγγελόπουλου επανέρχεται αποκλειστικά στο STUDIO new star art cinema

Στα πλαίσια του αφιερώματος «2023, Έτος Θ. Αγγελόπουλου» που διοργανώνει η NEW STAR σε συνεργασία με την οικογένεια του αείμνηστου μεγάλου σκηνοθέτη (ΒΙΝΤΕΟ)

“Δεν έχω άλλον τρόπο λύτρωσης παρά τις ιστορίες που αφηγούμαι…”

Θόδωρος Αγγελόπουλος

«Ο Μελισσοκόμος» (1986), η έβδομη κατά σειρά μεγάλου μήκους ταινία του Θόδωρου Αγγελόπουλου, από 1 Ιούνη σε επανέκδοση από τη NEW STAR, αποκλειστικά στο STUDIO new star art cinema, στα πλαίσια του αφιερώματος «2023, Έτος Θ. Αγγελόπουλου» που διοργανώνει η NEW STAR σε συνεργασία με την οικογένεια του αείμνηστου μεγάλου σκηνοθέτη (κάθε μήνα θα προβάλλεται και μία ταινία του, Δεκέμβριος 2022 – Δεκέμβριος 2023).

Βραβεία: Καλύτερης ταινίας Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης 1987, Καλύτερης Μουσικής Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης 1987, Καλύτερης Σκηνογραφίας Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης 1987, Καλύτερης Ηχοληψίας Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης 1987 –  Υποψήφια για Χρυσό Λέοντα στο Διεθνές Φεστιβάλ Βενετίας 1986

ΣΥΝΟΨΗ

O Σπύρος, δάσκαλος σε μια μικρή επαρχιακή πόλη όπου πέρασε όλη του τη ζωή, μετά το γάμο της κόρης του και την αναχώρηση του γιου του που θα συνεχίσει τις σπουδές του στην Αθήνα, ξαναρχίζει κι αυτός το ταξίδι του, εγκαταλείποντας τη διδασκαλία, το σπίτι, τη γυναίκα του, διασχίζοντας τη χώρα με τις κυψέλες, όπως έκαναν ανέκαθεν ο πατέρας του κι ο πατέρας τού πατέρα του, ακολουθώντας το δρόμο της Άνοιξης, το δρόμο των μελισσών.

Η συνάντησή του με μια κοπέλα θα του ξαναζωντανέψει παλιά συναισθήματα κι αναμνήσεις. Για κείνον, το παρελθόν είναι όλα· για κείνην, δεν είναι τίποτα. O Σπύρος, όμως, παλιός «αριστερός» και αγωνιστής, είναι μόνος του με το παρελθόν του και πολύ κουρασμένος πια για να επιμείνει στον αγώνα της ζωής: θα πεθάνει αφημένος στην επίθεση των ίδιων του των μελισσών.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Θεόδωρος Αγγελόπουλος

Πρωταγωνιστούν: Μαρτσέλλο Μαστρογιάννι, Νάντια Μουρούζη, Σέρτζε Ρετζιάνι, Τζένη Ρουσσέα, Ντίνος Ηλιόπουλος

Μουσική: Ελένη Καραΐνδρου

Διάρκεια: 120΄

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: