Μια ταινία σημείο αναφοράς στο πολιτικό σινεμά: «Αλονζανφάν» των αδελφών Ταβιάνι για μια προβολή στο STUDIO (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι αδελφοί Ταβιάνι σκηνοθετούν τον κορυφαίο ηθοποιό, τον ξεχωριστό Μαρτσέλο Μαστρογιάνι. «Αλονζανφάν», μια σπουδαία πολιτική ταινία, ένα έργο – σταθμός για την δεκαετία του 1970, στο STUDIO new star art cinema, την Κυριακή 31 του Μάρτη, για μία μόνο προβολή.

Οι αδελφοί Ταβιάνι σκηνοθετούν τον κορυφαίο ηθοποιό, τον ξεχωριστό Μαρτσέλο Μαστρογιάνι. «Αλονζανφάν», μια σπουδαία πολιτική ταινία στο STUDIO new star art cinema, την Κυριακή 31 του Μάρτη, στις 12:00 για μία μόνο προβολή.

«Αλονζανφάν», μια από τις σημαντικότερες ταινίες του πολιτικού κινηματογράφου και σίγουρα ένα έργο – σταθμός για την δεκαετία του ΄70, με τους Μαρτσέλο Μαστρογιάννι, Μίμσι Φάρμερ, Λάουρα Μπέτι και την αξεπέραστη μουσική του Έννιο Μορρικόνε.

Σε ρεσιτάλ ερμηνείας ο Μαρτσέλο Μαστρογιάννι σε ένα φιλμ – σταθμό του πολιτικού σινεμά. Ο επαναστάτης είναι ένας ονειροπόλος, αυτό που θέλει να φέρει σε πέρας με τις πράξεις του, είναι η εγκατάσταση του ονείρου στη γη. Ακόμα και η αποτυχία δεν τον πτοεί αφού αυτό που έχει σημασία για τους Ταβιάνι είναι το όραμα. Ένα όραμα που παραμένει -και πρέπει να παραμείνει- ανέγγιχτο ακόμα και μετά τη συντριβή του.

Η ταινία διαδραματίζεται στην Ιταλία του 1816. Ο κεντρικός ήρωας, ο Φλούβιο, αριστοκρατικής καταγωγής, είχε πάει στη Γαλλία για να βοηθήσει στη Γαλλική Επανάσταση. Κατά τη διάρκεια της Παλινόρθωσης θα φυλακιστεί από τους Αυστριακούς, οι οποίοι όμως στη συνέχεια για να τον εκθέσουν ηθικά στους συντρόφους του, θα τον αφήσουν ελεύθερο. Μετά την απελευθέρωσή του θα προσχωρήσει σε μια ομάδα επαναστατών και θα συνεχίσουν τον αγώνα τους στην Ιταλία. Θα επιχειρήσουν να ξεσηκώσουν τους χωρικούς. Στην πορεία αυτή θα προδώσει πραγματικά τους συντρόφους του, αφού θέλει ν’ αλλάξει τρόπο ζωής και να ζήσει συνηθισμένα. Τους ακολουθεί σε μια παράλογη εκστρατεία με προκαθορισμένη έκβαση. Όμως δεν θα του το επιτρέψουν η επαναστάτρια κοπέλα του και οι σύντροφοί της και θα τον οδηγήσουν σε μια αποστολή στη Νότια Ιταλία. Το τέλος για την ομάδα των επαναστατών είναι αναπόφευκτο. Ο Φλούβιο θα σκοτωθεί από τους στρατιώτες και οι υπόλοιποι από τους χωρικούς. Μέσα όμως από το σωρό των πτωμάτων θα σηκωθεί ο νέος αρχηγός, ο Αλονζανφάν.

Αλονζανφάν / Allonsanfan

Σκηνοθεσία – Σενάριο: Πάολο και Βιτόριο Ταβιάνι

Πρωταγωνιστούν: Μαρτσέλο Μαστρογιάνι, Λέα Μάσαρι, Μίμζι Φάρμερ, Λάουρα Μπέτι, Στάνκο Μόλναρ

Μουσική: Ένιο Μορικόνε

Φωτογραφία: Τζουζέπε Ρουτσολίνι

Μοντάζ: Ρομπέρτο Περπινιάνι

Χώρα Παραγωγής: Ιταλία

Έτος Παραγωγής: 1974

Διάρκεια: 115 λεπτά

Δείτε το trailer:

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: