Με τα «Τρία τραγούδια για τον Λένιν» του Τζίγκα Βερτόφ ξεκινά στο STUDIO New Star Art Cinema το πλούσιο ετήσιο αφιέρωμα για τα 100 χρόνια από τον θάνατο του Β. Ι. Λένιν

Πριν την εναρκτήρια προβολή, θα μιλήσει ο Μάκης Παπαδόπουλος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, με θέμα «100 χρόνια Λένιν. Συνεχίζουμε στον δρόμο της ανατροπής. Για τον σοσιαλισμό, την απάντηση για τον 21ο αιώνα». 

Με την προβολή της ταινίας του Τζίγκα Βερτόφ «Τρία τραγούδια για τον Λένιν» (1934), συνοδεία ζωντανής μουσικής, ξεκινάει την Κυριακή 21 Γενάρη στο «Studio New Star Art Cinema» το αφιέρωμα στον Β. Ι. Λένιν, το οποίο θα διεξαχθεί όλο το 2024, που συμπληρώνονται 100 χρόνια από τον θάνατό του (21/1/1924). Το αφιέρωμα περιλαμβάνει κινηματογραφικές προβολές, συναυλίες, εκθέσεις, εκδόσεις και εκδηλώσεις.

Την Κυριακή, πριν την εναρκτήρια προβολή, θα μιλήσει ο Μάκης Παπαδόπουλος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, με θέμα «100 χρόνια Λένιν. Συνεχίζουμε στον δρόμο της ανατροπής. Για τον σοσιαλισμό, την απάντηση για τον 21ο αιώνα». Στον χώρο θα λειτουργεί βιβλιοπωλείο των εκδόσεων «Σύγχρονη Εποχή». Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 18.30.

Λίγα λόγια για την ταινία: Ο Βερτόφ μετατρέπει ένα επετειακό ντοκιμαντέρ για τα δέκα χρόνια από τον θάνατο του Λένιν σε συγκλονιστικό ύμνο της σοσιαλιστικής οικοδόμησης. Τα τρία «ανώνυμα» τραγούδια αποτελούν τη βάση γι’ αυτό το ντοκιμαντέρ, εξυμνώντας τα επιτεύγματα της Σοβιετικής Ενωσης και τον ρόλο που έπαιξε σε αυτήν ο Λένιν.

Ο Βερτόφ διαλέγει τρία ανώνυμα τραγούδια που μιλούν για τον Λένιν και με αυτόν τον τρόπο χωρίζει το ντοκιμαντέρ σε τρία μέρη. Στο πρώτο ο Λένιν, ζωντανός, μιλάει και καθοδηγεί. Είναι η περίοδος της σποράς των νέων ιδεών. Στο δεύτερο ο Λένιν είναι νεκρός. Ο σπόρος έχει μπει στη γη. Στο τρίτο, η Σοβιετική Ενωση χωρίς τον Λένιν. Οι νέες ιδέες έχουν κιόλας φυτρώσει.

Μετά την προβολή της ταινίας θα ακολουθήσει ελεύθερη συζήτηση στον χώρο του φουαγιέ.

Είσοδος Ελεύθερη

Κυριακή 21/1/2024

Ώρα έναρξης: 18:30, Ώρα προσέλευσης 18:00

STUDIO new star art cinema
Σταυροπούλου 33 και Σπάρτης
Πλατεία Αμερικής.

Περισσότερα για το αφιέρωμα:

2024 | 100 χρόνια από τον θάνατο του Β. Ι. Λένιν | Ετήσιο αφιέρωμα προβολών – εκδηλώσεων στο STUDIO New Star Art Cinema

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: