Μακρόνησος… «Στο Σύρμα» – Μια συγκλονιστική ιστορία που έχει γραφτεί με αίμα, σε Α’ προβολή στο STUDIO (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Ο Δημήτρης εξορίζεται στην Μακρόνησο. Εκεί, ο σκληρός βασανιστής Κοθράς προσπαθεί μάταια να τον σπάσει ώστε να υπογράψει δήλωση. Μετά από 10 χρόνια κι ενώ καθένας τους νομίζει τον άλλο νεκρό, συναντιούνται τυχαία… Σιγά σιγά θα ανακαλύψουν ότι η ζωή τους έχει παίξει ένα απρόσμενο παιχνίδι…

«Στο Σύρμα» (2022), σε σκηνοθεσία Λεωνίδα Παπαδόπουλου, από το ομώνυμο θεατρικό έργο του Αντώνη Κατσά. Μακρόνησος… Μια συγκλονιστική ιστορία που έχει γραφτεί με αίμα, από 17/11 σε Α’ Προβολή. Βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα και καταστάσεις

Η επίσημη πρεμιέρα της ταινίας «Στο Σύρμα» θα πραγματοποιηθεί στο STUDIO new star art cinema, την Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022 στις 20:00, παρουσία των συντελεστών της. Είσοδος με προσκλήσεις.

Δείτε το teaser της ταινίας:

 

Δείτε το trailer ταινίας:

Σκηνοθεσία: Λεωνίδας Παπαδόπουλος

Σενάριο: Αντώνης Κατσάς

Πρωταγωνιστούν: Γιώργος Χρανιώτης, Γιάννης Φωτεινόπουλος, Γιώργος Γιαννόπουλος, Εύη Γιαννακοπούλου, Περικλής Αλμπάνης, Βασίλης Κολοβός, Γιώργος Τσαπόγας, Άρης Τσαμπαλίκας, Κώστας Μιχαλόπουλος, Βάσω Φιλιππίδου, Γιώργος Ιατρόπουλος, Στράτης Καΐκης, Ολυμπία Βενιζελέα, Ανδρέας Μανιάτης.

Φωτογραφία: Λεωνίδας Παπαδόπουλος

Μοντάζ: Λεωνίδας Παπαδόπουλος

Σκηνικά: Βενετσάνος Μπαλόπουλος

Κοστούμια: Τζένη Μανιατάκη

Ηχολήπτης: Πάνος Κουραμπάς

Διάρκεια: 100’

Γλώσσα: Ελληνικά

Υπόθεση:

1948. Ο Δημήτρης ανάμεσα σε άλλους αγωνιστές, εξορίζεται στην Μακρόνησο. Εκεί, ο σκληρός βασανιστής Κοθράς προσπαθεί μάταια να τον σπάσει ώστε να υπογράψει δήλωση. Μετά από 10 χρόνια κι ενώ καθένας τους νομίζει τον άλλο νεκρό, συναντιούνται τυχαία στο παγκάκι ενός πάρκου. Πέρα από την αμφότερη έκπληξη και την απορρέουσα συζήτηση, σιγά σιγά θα ανακαλύψουν ότι η ζωή τους έχει παίξει κι ένα απρόσμενο παιχνίδι.

Σχετικά με τη ταινία:

Η ταινία έχει βασιστεί στο θεατρικό έργο του Αντώνη Κατσά “Στο Σύρμα”, το οποίο με την σειρά του είναι βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα, αλλά και περιγραφές ή αφηγήσεις αγωνιστών που υπήρξαν στην Μακρόνησο. Ο τίτλος αναφέρεται στις σκηνές απομόνωσης της Μακρονήσου. Στην ταινία συμμετέχουν 75 ηθοποιοί από τους οποίους οι περισσότεροι είναι ερασιτέχνες. Όλα τα γυρίσματα έχουν γίνει κυρίως στην Μεσσηνία εκτός από δύο σκηνές που έχουν γίνει στην Αρκαδία. Το έργο «Στο Σύρμα» γράφτηκε αρχικά και ανέβηκε ως θεατρικό που ανέβασε (και θα ξανανεβάσει) η «Θεατρική Διαδρομή», ακολούθως έγινε βιβλίο και τώρα ολοκληρώνεται και ως ταινία μεγάλου μήκους. Ο δικηγόρος Αντώνης Κατσάς συμμετείχε στην ταινία ως σεναριογράφος και βοηθός σκηνοθέτη, με συμβολή στη διαδικασία και απόδοση των ρόλων, για τις ανάγκες της ταινίας. Όπως, ο ίδιος λέει, είναι από τους ανθρώπους που ενδιαφέρεται να οργανώνει μία ιστορία από το μηδέν. Έχει παρακολουθήσει πάνω από 4.000 πρόβες της παράστασης από 6 καταξιωμένους σκηνοθέτες και συμμετείχε ενεργά στα γυρίσματα της ταινίας. Ο σκηνοθέτης και διευθυντής φωτογραφίας της ταινίας Λεωνίδας Παπαδόπουλος, ο οποίος πρώτη φορά καταπιάνεται με την σκηνοθεσία ταινίας, ασχολήθηκε με την διεύθυνση παραγωγής της καθώς επίσης και με το post production.  Η ιδέα της ταινίας όπως αφηγούνται οι βασικοί συντελεστές της προήλθε από μία συνάντηση που είχαν ο Αντώνης Κατσάς και ο Λεωνίδας Παπαδόπουλος λίγο πριν εκδοθεί το βιβλίο. Ο Λεωνίδας Παπαδόπουλος αναφέρει «Ήταν ο ενθουσιασμός αρχικά, αλλά επίσης το θέμα και ο τρόπος γραφής που με κέντρισε και είπα ‘πάμε’».             

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: