Έφυγε από τη ζωή η ηθοποιός Ειρήνη Ιγγλέση, δεύτερη σύζυγος του Θάνου Μικρούτσικου

Με σημαντική παρουσία στον κινηματογράφο, είχε διακριθεί ιδιαίτερα σε ταινίες του Παντελή Βούλγαρη, ανάμεσά τους τα εμβληματικά “Πέτρινα χρόνια”

Έχασε τη μάχη με την επάρατο νόσο η ηθοποιός Ειρήνη Ιγγλέση σε ηλικία 76 ετών. Με σημαντική παρουσία στον κινηματογράφο, είχε διακριθεί ιδιαίτερα σε ταινίες του Παντελή Βούλγαρη, ανάμεσά τους τα εμβληματικά “Πέτρινα χρόνια”, κι επίσης οι “Νύφες”, “Μικρά Αγγλία”, “Ακροπόλ”, “Ήσυχες μέρες του Αυγούστου”. Επίσης κερδίσει το βραβείο Α’ Γυναικείου Ρόλου για την ερμηνεία της στην ταινία του Περικλή Χούρσογλου “Ο Κύριος με τα γκρι”, στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης το 1997.

Άλλες ταινίες στις οποίες εμφανίστηκε ήταν:  «Ο Κύριος με τα γκρι», «Κυρία Κούλα», «Μαμά 2 u», «Έναστρος θόλος», «Οι σκλάβοι στα δεσμά τους».

Η Ιγγλέση έφυγε από τη ζωή περίπου 8 μήνες μετά από τον πρώην σύζυγό της, Θάνο Μικρούτσικο. Η Ιγγλέση είχε γνωριστεί με τον αγαπημένο συνθέτη στα τέλη του 1976 και απέκτησαν μαζί δύο κόρες, τη Σεσίλ και την Κωνσταντίνα. Παρά τη σύντομη διάρκεια του γάμου τους, διατηρούσαν πολύ καλές σχέσεις μεταξύ τους, ενώ το ίδιο ισχύει και για την τελευταία σύζυγο του μεγάλου καλλιτέχνη Μαρία Παπαγιάννη. Η ίδια μάλιστα αφιέρωσε μια συγκινητική ανάρτηση στη μνήμη της Ιγγλέση, γράφοντας: «Καλό σου ταξίδι Ειρήνη. Θα σε θυμάμαι πάντα με ευγνωμοσύνη για όσα μοιραστήκαμε με αγάπη».

Τα συλλυπητήριά της εξέφρασε η ΚΕ του ΚΚΕ στην οικογένεια της ηθοποιού, αναφέροντας:

Η αξιαγάπητη ηθοποιός Ειρήνη Ιγγλέση, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 76 χρόνων, χάνοντας τη μάχη με τον καρκίνο.

H Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ εκφράζει τα συλλυπητήριά της προς τις κόρες της Σεσίλ και Κωνσταντίνα, καθώς και στους οικείους της

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: