Τι βλέπουν στις μυστικές δημοσκοπήσεις οι Συριζαίοι και λυσσομανάνε για το ΚΚΕ

Ένα best of “λενινιστικής κριτικής” του Σύριζα στις θέσεις του ΚΚΕ για τις Πρέσπες.

Η αλήθεια είναι πως εκ πρώτης όψεως δυσκολεύεται κανείς να ερμηνεύσει όλο αυτό τον καταιγισμό αντι – ΚΚΕ προπαγάνδας των τελευταίων ημερών. Ακόμα και ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, που απέφευγε συστηματικά την απευθείας αντιπαράθεση με το κόμμα, αφιέρωσε σημαντικό κομμάτι της ομιλίας για να επιτεθεί σε αυτό. Μπορεί οι επίσημες μετρήσεις να εμφανίζουν κάποια ανοδική τάση του κόμματος, όχι όμως τέτοια που να δικαιολογεί έναν τέτοιο πανικό στου Μαξίμου. Κι επειδή πρόσβαση στις μυστικές δημοσκοπήσεις δεν έχουμε φυσικά και τουτέστιν θα αποφύγουμε εικασίες για το περιεχόμενό τους, μπορούμε απλά να πούμε με ασφάλεια ότι ο καλός πασόκος πριν χάσει -πολλές – ψήφους μαγειρεύει την επικοινωνιακή του τακτική. Ας κάνουμε όμως μια ανασκόπηση από τις καλύτερες στιγμές αυτής της επιχείρησης συκοφαντίας, που αν δεν ήταν τόσο εξοργιστικά, θα προκαλούσε απλώς το γέλιο:

Η Μίρκα Γκίνη και οι Σλαβομακεδόνες του ΔΣΕ παλεύανε για το ΝΑΤΟ:

Η μόνιμη επωδός και βασικό επιχείρημα της εν λόγω εκστρατείας, δια χειρός Θανάση Καρτερού, την οποία διοχέτευσε πρώτα σε μικρά και μεγάλα συριζότρολ για να φτάσει τελικά στα ίδια τα χείλη του Τσίπρα και να αναπαραχθεί σε διάφορες εκδοχές και από τα συριζαϊκά μίντια.

Το ΚΚΕ είναι εθνικιστικό και δεν αναγνωρίζει εθνική υπόσταση στο γειτονικό κράτος

Τι κι αν άκουσαν τόσες τοποθετήσεις του κόμματος στη βουλή και όχι μόνο για Σλαβομακεδόνες, τι κι αν τονίστηκε ότι ούτε το “Βόρεια Μακεδονία”, ούτε ο χαρακτηρισμός της γλώσσας και της εθνικότητας ως βορειομακεδονικούς αποτελούν πρόβλημα για το ΚΚΕ, οι συριζαίοι επέμειναν στην επιλεκτική γκεμπελική κώφωση.

Το ΚΚΕ στήριξε τα εθνικιστικά συλλαλητήρια

Η γραμμή αυτή ατόνισε σχετικά σύντομα, για να αντικατασταθεί από εκείνη τις συκοφάντησης των δικών του ξεχωριστών συγκεντρώσεων που έκανε για τη συμφωνία. Τουλάχιστον όμως αυτή η συκοφαντία είχε ως αποτέλεσμα την πιο απολαυστική στιγμή της όλης καμπάνιας, την επινόηση της Χατζησοφιά δηλαδή πως ο ΣΚΑΪ διέκοψε τη μετάδοση του εθνικιστικού συλλαλητηρίου την ώρα που γινόταν λόγο για σταλινισμό, για να μη φανεί τι συγκέντρωση “στηρίζει” το ΚΚΕ.

Το κόμμα διαμορφώνει γραμμή από την Κανέλλη ή/και τον Κουτσούμπα

Την πρώτη και διασκεδαστικότερη εκδοχή πρόβαλε ο Δημήτρης Παπαδημούλης, και τη δεύτερη ο Ι.Σ Καριώτης στο Documento. Απεγνωσμένη όσο και απολαυστική απόπειρα να εμφανίσουν το κόμμα ως προσωποπαγές μόρφωμα, κρίνοντας προφανώς εξ ιδίων τα αλλότρια.

Οι κομμουνιστές μπήκαν σε μαύρο μέτωπο με Αδωνοβορίδηδες και Χρυσή Αυγή

Το ξεκίνησε πιο διακριτικά η ΕφΣυν, ταυτίζοντας τη στάση του ΚΚΕ σχετικά με τα χημικά της αστυνομίας με εκείνη της ΝΔ και των άλλων αστικών κομμάτων και στη συνέχεια το απογείωσε το χθεσινό Documento, με την Αυγή να συνεπικουρεί και να παίρνει τοις μετρητοίς την τάχαμου “αναγνώριση” της υποτιθέμενης αλλαγής στάσης του ΚΚΕ από το Μάκη Βορίδη. Τη γραμμή αυτή του οργάνου του Σύριζα είχε προαναγγείλει ο δημοσιογράφος της Γιώργος Κυρίτσης, που στο τουίτερ έγραφε ειρωνικά “Μπράβο στα παιδιά της ΚΝΕ”, όταν για δικούς του αντιπολιτευτικούς λόγους πρόβαλε στο προφίλ του ο Άδωνις Γεωργιάδης το βίντεο της οργάνωσης για Τσίπρα – Παπαγγελή – Λένιν.

Ένα περίεργο πράγμα βέβαια, οι ακροδεξιοί Αδωνοβορίδηδες να έχουν άδικο σε όλα τα άλλα θέματα, αλλά για το ΚΚΕ βρε παιδί μου να έχουν δίκιο και να λένε την απόλυτη αλήθεια.

Η συμφωνία των Πρεσπών υπαγορεύτηκε από το πνεύμα του Λένιν

Αυτοπροσώπως. Μήπως θέλετε να αμφισβητήσετε τον πρωθυπουργό μας και τη θητεία του στην ΚΝΕ;

Το ΚΚΕ θα έπρεπε να νιώθει δικαιωμένο από τη συμφωνία των Πρεσπών

Ο Δραγασάκης παθαίνει επιλεκτική μνήμη και ξεχνάει τη συμμετοχή του Συνασπισμού στην εθνικιστική υστερία και τα συλλαλητήρια της εποχής. Το μόνο για το οποίο μπορούν να νιώθουν δικαιωμένοι οι κομμουνιστές είναι πως αντί για αυτόν, εξέλεξαν την Αλέκα Παπαρήγα και έτσι έχει μείνει όρθιο το κομμουνιστικό κίνημα στη χώρα μας.

Δεν ξέρουμε αν τώρα που υπεψηφίστηκε η συμφωνία υπάρξει εμπλουτισμός της λίστας με νέα σοφίσματα, υποθέτουμε όμως ότι σιγά – σιγά το κυβερνών κόμμα θα θέλει να καταλαγιάσει το ζήτημα ενόψει προεκλογικής περιόδου. Σίγουρα όμως θα βρει νέα πεδία δόξης λαμπρά για πολεμική στο ΚΚΕ και το μόνο που δεν τους λείπει είναι η φαντασία και η αισχρότητα, συνδυασμός που αν μη τι άλλο εγγυάται πως δε θα πλήξουμε.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: