Μόνο λίγο καιρό ξαποσταίνει και ξανά προς τη βία τραβά

Μία μέρα μετά το όργιο καταστολής στο κέντρο της Αθήνας, το αστικό κράτος κλιμακώνει την επίθεσή του για την επιτυχία των πλειστηριασμών, σέρνοντας στα δικαστήρια οκτώ κομμουνιστές κι άλλους αγωνιστές στην Πάργα, επειδή διαδήλωσαν την αλληλεγγύη τους σε αυτοαπασχολούμενο που έβλεπε να μπαίνει σε πλειστηριασμό η πρώτη κατοικία του.

Χτες, οι δυνάμεις καταστολής του αστικού κράτους έκαναν επίδειξη δύναμης και ωμής βιαότητας απέναντι στους διαδηλωτές, από την οποία ένα μικρό δείγμα μπορείτε να “θαυμάσετε” στο παρακάτω βίντεο (που το πήραμε από το Δρομογράφο).

Όπως σημειώσαμε χτες, κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επίθεσης τραυματίστηκαν πέντε άτομα κι ανάμεσά τους ένας φωτορεπόρτερ. Η Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας, στηλιτεύει το γεγονός σε χτεσινή καταγγελία της, με τον εύγλωττο τίτλο “Μονάχα για λίγο καιρό ξαποσταίνει και ξανά προς τη βία τραβά”, όπου σημειώνει τα εξής.

Πόσες φορές θα πρέπει να καταγγείλουμε τη βίαιη συμπεριφορά της αστυνομίας απέναντι στους φωτορεπόρτερ; Πόσες φορές θα πρέπει να ζητήσουμε από τους φρουρούς του νόμου και της τάξης να σέβονται το νόμο όταν ασκούν τα καθήκοντά τους; Πόσες φορές θα ακούσουμε καθησυχαστικές δηλώσεις από την πολιτική ηγεσία της αστυνομίας; Θα πρέπει επομένως να δεχτούμε ότι η αστυνομία είναι συστηματικά απείθαρχη και ανεξέλεγκτη;

Η ΕΦΕ καταγγέλλει τον σοβαρό τραυματισμό στον αυχένα φωτορεπόρτερ από μέλος διμοιρίας ΜΑΤ κατά τη διάρκεια επεισοδίων ενάντια στους πλειστηριασμούς, στο κέντρο της Αθήνας. Ο συνάδελφος είναι τώρα στο νοσοκομείο και στεκόμαστε όλοι δίπλα του αλληλέγγυοι.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Μάριος Λώλος

Ο κατήφορος όμως της “αριστερής κυβέρνησης” είχε και συνέχεια, αφού σέρνει στα δικαστήρια οκτώ μέλη του ΚΚΕ (εκλεγμένα στην Περιφέρεια Ηπείρου, το Δήμο Πάργας, εργατικά σωματεία και άλλους φορείς), όπως και άλλους αγωνιστές, επειδή διαδήλωσαν, εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους σε αυτοαπασχολούμενο, που έβλεπε να μπαίνει σε πλειστηριασμό η πρώτη του κατοικία. Με άλλα λόγια, ποινικοποιείται η αντίσταση ή ακόμα και η απλή αντίθεση στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, και όσοι αντιστέκονται, σέρνονται σε δίκες και απειλούνται με ποινές. Τα πάντα, στην υπηρεσία των τραπεζών και της κερδοφορίας τους.

Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της η ΚΟ Πρέβεζας του ΚΚΕ, η δίκη στο Πρωτοδικείο της Πόλης ορίστηκε για τις 2 Μαΐου και αυτό έχει  μεταξύ άλλων και “συμβολικό χαρακτήρα τρομοκράτησης όσων αγωνίζονται ενάντια και στους πλειστηριασμούς, επειδή το Μάη ξεκινάνε και οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας για χρέη από 500 ευρώ σε εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία”. Συμβολικό χαρακτήρα, μία μόλις μέρα μετά την Πρωτομαγιά -συμπληρώνουμε εμείς- οπότε ξεκινάνε την προσπάθειά τους να βάλουν χέρι στη λαϊκή κατοικία και το βιος του κοσμάκη, για ένα κομμάτι ψωμί…

Η ανακοίνωση κλείνει σημειώνοντας:

όσα μέτρα εκφοβισμού και καταστολής κι αν επιστρατεύει ο ΣΥΡΙΖΑ για να επικρατήσει “σιγή νεκροταφείου” δεν πρόκειται να τα καταφέρει. Είναι βαθιά γελασμένη η κυβέρνηση αν νομίζει ότι με τέτοιες απαράδεκτες και αυταρχικές πρακτικές θα εκφοβίσει το ΚΚΕ, τα σωματεία τους φορείς και το λαό και όσους αντιστέκονται στους πλειστηριασμούς, που δρομολογεί σε βάρος των λαϊκών περιουσιών.

ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ Ο ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΣ
ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: