ΕΚ Πειραιά – Παμπειραϊκό Συλλαλητήριο την Τετάρτη 31/05 για το έγκλημα στη Ζώνη

Δεν θα ανεχτούμε άλλους νεκρούς για τα κέρδη της εργοδοσίας – Όλοι την Τετάρτη 31/05 στο Παμπειραϊκό Συλλαλητήριο στις 19:00 το απόγευμα στην πλατεία Κοραή!

Όλοι αύριο Τετάρτη 31/05 στο Παμπειραϊκό Συλλαλητήριο στις 19:00 το απόγευμα στην πλατεία Κοραή!

Χθες το μεσημέρι ήρθαμε αντιμέτωποι με ένα ακόμη προδιαγεγραμμένο έγκλημα, αυτή τη φορά στην Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος. Τρεις συνάδελφοι μας καταπλακώθηκαν από τον έλικα προπέλας κατά την διάρκεια επισκευής πλοίου. Ο τραγικός απολογισμός, ένας νεκρός και δύο τραυματίες.

Οι εργαζόμενοι στην Ζώνη βρίσκονται εδώ και έξι μήνες σε συνεχείς κινητοποιήσεις με το σωματείο τους, βάζοντας μπροστά το ζήτημα των μέτρων για την υγεία και την ασφάλεια της ζωής τους, το ζήτημα των ανύπαρκτων υπηρεσιών ελέγχου, καθώς και την επιτακτική ανάγκη εφαρμογής της ΣΣΕ από όλες τις επιχειρήσεις του κλάδου.

Ακόμη μια φορά αποδεικνύεται με τον πιο τραγικό τρόπο πως δεν ήταν η κακιά η ώρα, είναι η πολιτική όλων των κυβερνήσεων μέχρι σήμερα που αφήνει έρμαιο στα χέρια της εργοδοσίας τους εργαζόμενους. Την ίδια στιγμή που η Κυβέρνηση πανηγυρίζει για την ανάπτυξη που φέρνει στην περιοχή, εμείς θρηνούμε νεκρούς συναδέλφους.

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πειραιά στέκεται στο πλευρό όλων των εργαζομένων του Πειραιά και ξεκαθαρίζουμε πως δεν θα ανεχτούμε άλλους νεκρούς για τα κέρδη της εργοδοσίας. 

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν στα σωματεία τους και όλοι μαζί να διεκδικήσουμε ζωή και δουλειά με αξιοπρέπεια. Στην εργασιακή λαίλαπα που μας ετοιμάζουν εμείς απαντάμε με συσπείρωση και αγώνα. Δεν θα επιτρέψουμε να συνεχίσουν οι εργασιακοί μας χώροι να γίνονται απέραντες κοιλάδες των Τεμπών!

Δίνουμε μαζικά το παρόν αύριο στο Παμπειραϊκό Συλλαλητήριο που διοργανώνει το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πειραιά με αφορμή το εργατικό δυστύχημα στην Ζώνη.

Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πειραιά

***

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πειραιά στηρίζει τον δίκαιο αγώνα των συναδέλφων μεταλλεργατών. Οι συνάδελφοι εδώ και μήνες βγαίνουν μπροστά διεκδικώντας μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια τις ζωής τις, να στελεχωθούν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί που είναι ανύπαρκτοι και να κηρυχθεί η ΣΣΕ τις υποχρεωτική για τις επιχειρήσεις του κλάδου.

Με αφορμή το χθεσινό προδιαγεγραμμένο έγκλημα που σημειώθηκε στην Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη με αποτέλεσμα τον θάνατο ενός συναδέλφου και τον τραυματισμό ακόμη δύο, το Συνδικάτο Μετάλλου και Ν/Β Ελλάδας προχώρησε σήμερα σε 24ωρη μαζική απεργία.

Η Διοίκηση του ΕΚΠ στέκεται στο πλευρό των εργαζομένων και δηλώνουμε ότι θα είμαστε εκεί να στηρίξουμε οποιαδήποτε δράση. 

Καλούμε τα σωματεία μέλη μας, τους εργαζόμενους, φοιτητές, μαθητές, συνταξιούχους του Πειραιά να στηρίξουν και αυτοί με την σειρά τους τις κινητοποιήσεις του Συνδικάτου Μετάλλου. Ο αγώνας για ζωή και δουλειά με αξιοπρέπεια είναι κοινός και θα τον δώσουμε όλοι μαζί.

Όλοι σήμερα το απόγευμα στις 18:30 στην συγκέντρωση που διοργανώνει το σωματείο στην πύλη της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης!

Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πειραιά

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: