«Τόσοι αστυνομικοί δεν ήρθαν για να μας βγάλουν από τα συντρίμμια…Ντροπή…» – Κάτω τα χέρια από τους Τούρκους κομμουνιστές!

Σφοδρές αντιδράσεις από τους σεισμόπληκτους της πόλης Οσμανίγιε προκάλεσε η χθεσινοβραδινή έφοδος της αστυνομίας στο κέντρο αλληλεγγύης που έχει στήσει το ΚΚ Τουρκίας. Το ΚΚΕ καταγγέλλει την απαράδεκτη σύλληψη σκοπιμότητας δέκα μελών και στελεχών του ΚΚ Τουρκίας και καλεί να ενταθεί η αλληλεγγύη τους στον δοκιμαζόμενο λαό της Τουρκίας και το ΚΚ Τουρκίας

Σφοδρές αντιδράσεις από τους σεισμόπληκτους της πόλης Οσμανίγιε προκάλεσε η χθεσινοβραδινή έφοδος της αστυνομίας στο κέντρο αλληλεγγύης που έχει στήσει το ΚΚ Τουρκίας.

Πλήθος αστυνομικών το βράδυ της Τετάρτης, περικύκλωσε το κέντρο αλληλεγγύης του TKP, εισέβαλλε στον χώρο και συνέλαβε 10 μέλη του Κόμματος.

Η εμφάνιση των αστυνομικών και η έφοδος, προκάλεσε την αγανάκτηση των σεισμοπλήκτων. «Τόσοι αστυνομικοί δεν ήρθαν για να μας βγάλουν από τα συντρίμμια», «Ντροπή», φώναζαν οι κάτοικοι της Οσμανίγιε που όπως ανέφεραν, πρώτη φορά μετά τον σεισμό, βλέπουν τόσους πολλούς αστυνομικούς.

Όπως ανακοίνωσε το Κομμουνιστικό Κόμμα Τουρκίας, κάτω από την αντίδραση του λαού, τα μέλη του Κόμματος αφέθηκαν ελεύθερα χωρίς να περάσουν από εισαγγελέα. «Η αλληλεγγύη κέρδισε! Ευχαριστούμε όλους τους φίλους, τους δημοσιογράφους και τον κόσμο για την υποστήριξή τους», αναφέρει το TKP στην ανακοίνωσή του.

Με ανακοίνωσή του, το Τμήμα Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ, καταγγέλλει την απαράδεκτη σύλληψη σκοπιμότητας δέκα μελών και στελεχών του Κομμουνιστικού Κόμματος Τουρκίας και καλεί τους εργαζόμενους και τη νεολαία να συνεχίσουν και να εντείνουν την αλληλεγγύη τους στον δοκιμαζόμενο λαό της Τουρκίας και το ΚΚ Τουρκίας:

«Το ΚΚΕ καταγγέλλει την απαράδεκτη σύλληψη σκοπιμότητας δέκα μελών και στελεχών του Κομμουνιστικού Κόμματος Τουρκίας στο Οσμάνιε (κοντά στα Άδανα) σε μεγάλη επιχείρηση των τουρκικών αστυνομικών δυνάμεων κατά του Κέντρου Αλληλεγγύης στους σεισμόπληκτους, που έχει οργανώσει το ΚΚΤ.

Με απαράδεκτες και αβάσιμες κατηγορίες οι τουρκικές αρχές επιδιώκουν να καταφέρουν πλήγμα στη γενναία πολυήμερη προσπάθεια των κομμουνιστών της Τουρκίας να συνδράμουν όσους επλήγησαν στον πρόσφατο καταστροφικό σεισμό.

Το ΚΚΕ απαιτεί την άμεση απελευθέρωση των μελών και στελεχών του ΚΚ Τουρκίας. Καλούμε τους εργαζόμενους και τη νεολαία στη χώρα μας να συνεχίσουν και να εντείνουν την αλληλεγγύη τους στον δοκιμαζόμενο λαό της Τουρκίας και το ΚΚ Τουρκίας.

Κάτω τα χέρια από τους κομμουνιστές!».

902.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: