Όταν κοιτάς από ψηλά, μοιάζει ο Λένιν ζωγραφιά – Δενδρογράφημα του ηγέτη της Οχτωβριανής αποκαλύπτει Ρώσος φωτογράφος στη Σιβηρία

Δεν είναι το μοναδικό στο είδος τους ωστόσο, καθώς υπολογίζονται πως υπάρχουν ακόμα 50 τέτοια αφιερώματα στο τοπίο της πρώην ΕΣΣΔ.

Κανείς δεν εκπλήσσεται από το γεγονός πως ακόμα και σήμερα στη ρωσική επικράτεια μπορεί να βρει κανείς κάθε είδους μνημεία και μνήμες του Λένιν, υπάρχουν όμως και πολύ ευχάριστα ξαφνιάσματα σε ό,τι αφορά το είδος κάποιων από αυτά τα μνημεία. Πιο συγκεκριμένα, ο Ρώσος φωτογράφος Σλάβα Στεπάνοφ, εξασφάλισε με τη χρήση drone εντυπωσιακά πλάνα από ένα άγνωστο φόρο τιμής στο μεγάλο θεωρητικό και επαναστάτη στην καρδιά της Σιβηρίας. Εκεί, σε ένα δάσος της περιοχής του Τυουκαλίνσκ, κοντά στην πόλη Όμσκ, αποκάλυψε πως τα δέντρα σχηματίζουν από ψηλά το όνομα “Λένιν”.

Το όνομα εκτείνεται σε μήκος 300 μέτρων και αποδίδεται σε δασοκόμους ή δασοφύλακες της περιοχής που το δημιούργησαν κάποια στιγμή τη δεκαετία του ’70. Δεν είναι το μοναδικό στο είδος τους ωστόσο, καθώς υπολογίζονται πως υπάρχουν ακόμα 50 τέτοια αφιερώματα στο τοπίο της πρώην ΕΣΣΔ.

RT

Κάποτε, αυτά τα “αόρατα” μνημεία, που δύσκολα τα μαντεύει κανείς μόνο από την παρατήρηση της παράταξης των κορμών στο έδαφος, ήταν μυστικό για μυημένους, η δορυφορική τεχνολογία και τα drones ωστόσο έχουν οδηγήσει στην αποκάλυψη και σταδιακά την παγκόσμια διάδοσή τους.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: