ΚΚ Τουρκίας: Η πραγματική φιλία δεν είναι δυνατή σε έναν ιμπεριαλιστικό κόσμο

Ανακοίνωση του ΚΚ Τουρκίας για την επίσκεψη Ερντογάν στην Ελλάδα

H επίσκεψη του Ταγίπ Ερντογάν στην Ελλάδα αποκάλυψε ξανά το μέγεθος της επίθεσης στις μάζες του μόχθου και των δύο χωρών.

Προσπεράστε τα χαμογελαστά πρόσωπα που έδειξαν μπροστά στις κάμερες, τις κενολογίες περί καλής γειτονίας και φιλικών δεσμών μεταξύ των χωρών. Όλοι γνωρίζουν πως η πραγματική φιλία δεν είναι δυνατή σε έναν ιμπεριαλιστικό κόσμο, τον κόσμο των υποκριτών, εκείνων που πάντα φορούν μάσκα.

Δεν προσπαθούν να εξαπατήσουν αλλήλους, μα τους λαούς.

O Ερντογάν επισκέφτηκε την Ελλάδα και άρχισε τις υπεκφυγές για τη συνθήκη της Λωζάνης. Εκφέροντας αυτά τα λόγια, χρησιμοποίησε ένα λόγο που θα ήταν ελκυστικός για “εθνικιστικά” συναισθήματα.

Ο Τσίπρας απάντησε με την ίδια στάση και απέδειξε πως μια κυβέρνηση που εκπορνεύεται ως “αριστερή”,  μπορεί στην πραγματικότητα να συμμετέχει σε ένα διαγωνισμό εθνικισμών.

Με άλλα λόγια, Ερντογάν και Τσίπρας συμφώνησαν σε ένα ζήτημα: Δεδομένου ότι αμφότερες οι κυβερνήσεις αντιμετωπίζουν δυσκολίες, αμφότερες είναι στη γωνία σε θέματα εσωτερικής πολιτικής, συμφώνησαν να αποσπάσουν την προσοχή του λαού διατηρώντας ζωντανή την ένταση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

Ένα άλλο θέμα πάνω στο οποίο συμφώνησαν Ερντογάν και Τσίπρας είναι να βάλουν τις αστικές τάξεις και των δύο χωρών, που στην πραγματικότητα ανταγωνίζονται η μία την άλλη σε περιφερειακό επίπεδο, να συνεργαστούν στην εκμετάλλευση φτηνού εργατικού δυναμικού, στην δημιουργία νέων πεδίων επένδυσης και στη λεηλασία των φυσικών πόρων.

Σε ό,τι αφορά το προσφυγικό πρόβλημα, τόσο η τουρκική όσο και η ελληνική κυβέρνηση επιζητούν να αποκτήσουν πολιτικό πλεονέκτημα ενώπιον της τρομαχτικής τραγωδίας που προκαλούν οι ιμπεριαλιστικοί σχεδιασμοί στη Μέση Ανατολή.

Από την άλλη, η αποκαλούμενη αριστερή κυβέρνηση της Ελλάδας έχει αναλάβει το ρόλο της υπεράσπισης του ΝΑΤΟ ενάντια στην αντιαμερικανική δημαγωγία του Ερντογάν.

Εν συντομία, κι οι δύο ευαγγελίζονται τον εθνικισμό, το ρατσισμό και την πολεμική απειλή για τους λαούς, και μεγαλύτερα κέρδη για τους καπιταλιστές τους οποίους υπηρετούν.

Ο Ερντογάν κι ο Τσίπρας, καθώς κι οι δυνάμεις που τους στηρίζουν, θα πρέπει να ξέρουν πως δε θα τους δώσουμε αυτή την ευκαιρία!

Οι λαοί των δύο χωρών είναι πράγματι φίλοι και γείτονες! Κι εχθρός τους είναι οι εκμεταλλευτές, οι καπιταλιστές, οι ιμπεριαλιστές, το ΝΑΤΟ.

Θα τους ξεπεράσουμε μαζί

8 Δεκέμβρη 2017

Μετάφραση – επιμέλεια: Δύσκολες Νύχτες

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: