«Το Παιδοογκολογικό δεν χαρίζεται! Έξω οι ιδιώτες!» – Συγκέντρωση στη Βουλή ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της μοναδικής παιδοογκολογικής μονάδας που λειτουργεί σε όλη την Ελλάδα (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

«Δεν ντρέπονται λίγες μέρες μετά το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη να φέρνουν αυτό το νομοσχέδιο…Θα είμαστε αύριο στη μεγάλη πανελλαδική απεργία, όπως δώσαμε το “παρών” σε όλες τις προηγούμενες κινητοποιήσεις»

Με συγκέντρωση στη Βουλή οι υγειονομικοί και τα σωματεία τους, οι εργαζόμενοι στα Νοσοκομεία Παίδων «Αγία Σοφία» και «Αγλ. Κυριακού», έχοντας στο πλευρό τους συνδικαλιστικούς και μαζικούς φορείς, καταδίκασαν, το μεσημέρι της Τετάρτης, το νομοσχέδιο με το οποίο η κυβέρνηση ιδιωτικοποιεί τη μοναδική παιδοογκολογική μονάδα που λειτουργεί σε όλη την Ελλάδα.

Η ΟΕΝΓΕ και η ΠΟΕΔΗΝ είχαν προκηρύξει για την Τετάρτη παναττική στάση εργασίας (12 μ.-3 μ.μ.), ενώ η 5μελής Επιτροπή της ΕΙΝΑΠ στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», τα Σωματεία των Εργαζομένων στα δύο Νοσοκομεία Παίδων έκαναν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πύλη του νοσοκομείου και έφτασαν με πορεία στη Βουλή, όπου βρισκόταν σε εξέλιξη η συζήτηση του νομοσχεδίου.

Νωρίτερα ανάρτησαν πανό στο κτίριο του υπό ιδιωτικοποίηση τμήματος, ξεκαθαρίζοντας πως «το Παιδοογκολογικό δεν χαρίζεται», απαιτώντας «έξω οι ιδιώτες» από τα νοσοκομεία, διεκδικώντας δημόσια και δωρεάν Υγεία για όλα τα παιδιά.

«Σήμερα διαδηλώνουμε ενάντια σε αυτό το νομοσχέδιο, αύριο διαδηλώνουμε μαζί με όλους τους εργαζόμενους», τόνισαν οι υγειονομικοί από τη συγκέντρωση στο Σύνταγμα, έξω από τη Βουλή και κάλεσαν στην πανεργατική απεργία της Πέμπτης. «Κάτω τα χέρια από τα νοσοκομεία, έξω οι ιδιώτες από την Υγεία», απαίτησαν και ξεκαθάρισαν πως «τα νοσοκομεία ανήκουν στον λαό και όχι στο κεφάλαιο το ιδιωτικό».

«Δεν ντρέπονται λίγες μέρες μετά το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη να φέρνουν αυτό το νομοσχέδιο», κατήγγειλε η Σοφία Ζώρη, παιδίατρος, μέλος της πενταμελούς Επιτροπής της ΕΙΝΑΠ στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», στηλιτεύοντας την παράδοση ενός τόσο ευαίσθητου τομέα όσο αυτός της περίθαλψης των παιδιών με καρκίνο στα νύχια των ιδιωτών. «Θα είμαστε αύριο στη μεγάλη πανελλαδική απεργία, όπως δώσαμε το “παρών” σε όλες τις προηγούμενες κινητοποιήσεις», τόνισε και κάλεσε σε συνέχεια του αγώνα για να μείνει το νομοσχέδιο στα χαρτιά. (Δείτε εδώ βίντεο)

Το «παρών» στην κινητοποίηση έδωσε ο Ηλίας Σιώρας, συνταξιούχος σήμερα υγειονομικός, για χρόνια πρόεδρος του Σωματείου στον «Ευαγγελισμό», περιφερειακός σύμβουλος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ. Στον χαιρετισμό του ανέτρεξε στα αλλεπάλληλα βήματα στην κατεύθυνση της εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης της Υγείας, που κάνουν διαδοχικά η μία κυβέρνηση μετά την άλλη. «Απεργούμε αύριο όχι μόνο για το έγκλημα των Τεμπών, αλλά για κάθε πρόβλημα που αντιμετωπίζει η λαϊκή οικογένεια», υπογράμμισε, ανάμεσα σε αυτά και για το κρίσιμο ζήτημα της Υγείας.  (Δείτε εδώ βίντεο)

«Δεν δεχόμαστε να γίνουμε βορά των ιδιωτών», ξεκαθάρισε η Χρυσάνθη Κοκολάκη, πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων Παιδιών με Συγγενείς Καρδιοπάθειες «Η Αγία Σοφία». Χαιρετισμούς στην κινητοποίηση απηύθυναν εκπρόσωποι των Σωματείων Εργαζομένων στα Νοσοκομεία «Ευαγγελισμός», «Έλενα» και «Άγιος Σάββας», από τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών ΠΕ Παγκρατίου – Βύρωνα – Καισαριανής και Ηλιούπολης και από τον Σύλλογο Γυναικών Ζωγράφου της ΟΓΕ. (Δείτε εδώ βίντεο)

Ακόμη μίλησαν ο Γιώργος Φερεντίνος, γιατρός και πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» (δείτε βίντεο εδώ), η Χριστίνα Παπατζανάκη, από το Σύλλογο Γυναικών Ζωγράφου (δείτε βίντεο εδώ) και η Κατερίνα Λάτα, μέλος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Ρόζα Ιμβριώτη» (δείτε βίντεο εδώ).

902.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: