«Πόρτα» στον βουλευτή Γ. Λαμπρούλη από τη διοίκηση του Metropolitan General – Ανεπιθύμητη η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ στην κλινική

Η διοίκηση της κλινικής με πρόσχημα τα μέτρα για την προστασία από την covid 19 έθεσε αλλεπάλληλους περιορισμούς στη δυνατότητα επίσκεψης στα περισσότερα τμήματα της κλινικής, ενώ αρνήθηκε την παραχώρηση αίθουσας για συζήτηση με όσους εργαζόμενους θα το επιθυμούσαν – Ο πραγματικός λόγος που η διοίκηση δεν επιθυμεί την επίσκεψη της αντιπροσωπείας του ΚΚΕ

Τον πραγματικό λόγο που η διοίκηση της κλινική Metropolitan General δεν επιθυμεί επίσκεψη αντιπροσωπείας του ΚΚΕ σημειώνει σε ανακοίνωση η ΚΟ Ιδιωτικής Υγείας του Κόμματος με αφορμή την προγραμματισμένη επίσκεψη του βουλευτής Γιώργου Λαμπρούλη που τελικά δεν έγινε.

Η ανακοίνωση αναλυτικά:

«Το ΚΚΕ απευθύνει κάλεσμα στους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα και τη νεολαία για αποφασιστικό, μαζικό και ανυποχώρητο αγώνα για την υπεράσπιση της ζωής μας, του βιοτικού επιπέδου και του εισοδήματός μας, για αξιοπρεπή ζωή με σύγχρονα δικαιώματα. Για ένα μέλλον χωρίς την ανασφάλεια και την αβεβαιότητα του σήμερα.

Καθημερινά σε δεκάδες χώρους δουλειάς τα μέλη του Κόμματος μαζί με άλλους αγωνιστές ενημερώνουν για τις θέσεις και τις διεκδικήσεις που πρέπει να θέσουν οι εργαζόμενοι με την οργανωμένη πάλη τους, καθώς δεν πρόκειται να βγει τίποτε θετικό από τις κινήσεις, τους χειρισμούς και τις επιλογές που κάνει η εκάστοτε κυβέρνηση και τα κυβερνητικά κόμματα για να εγκλωβίσουν τη λαϊκή δυσαρέσκεια.

Σε αυτά τα πλαίσια στελέχη του ΚΚΕ επισκέπτονται τους εργασιακούς χώρους για να ενημερώσουν για τις θέσεις του ΚΚΕ, να ακούσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι, να τα αναδείξουν και να πιέσουν με όλους τους τρόπους για να αντιμετωπιστούν.

Μια τέτοια επίσκεψη ήταν προγραμματισμένη να γίνει στην κλινική του MetropolitanGeneral με τον βουλευτή του ΚΚΕ Γ. Λαμπρούλη, Αντιπρόεδρο της Βουλής, γιατρό πνευμονολόγο.

Η διοίκηση της κλινικής με πρόσχημα τα μέτρα για την προστασία από την covid 19 έθεσε αλλεπάλληλους περιορισμούς στη δυνατότητα επίσκεψης στα περισσότερα τμήματα της κλινικής, ενώ αρνήθηκε την παραχώρηση αίθουσας για συζήτηση με όσους εργαζόμενους θα το επιθυμούσαν. Με αυτά τα δεδομένα η επίσκεψη δεν πραγματοποιήθηκε.

Ποιός είναι ο λόγος που η διοίκηση της κλινικής ουσιαστικά δεν επιθυμεί την επίσκεψη του βουλευτή του ΚΚΕ, ο οποίος μάλιστα κατά την έναρξη της πανδημίας ζήτησε από τη Βουλή να απαλλαγεί των καθηκόντων του και να επιστρέψει στη θέση του στο νοσοκομείο της Λάρισας για να συμβάλλει ως γιατρός στην αντιμετώπιση του θανατηφόρου ιού.

Μήπως γιατί της θυμίζει τη δική της στάση στην περίοδο της πανδημίας που ήταν απούσα από τη μάχη για προστασία της δημόσιας υγείας; Όταν τα δημόσια νοσοκομεία και το προσωπικό γονάτιζε από την τεράστια πίεση της εξάπλωσης του ιού, οι ιδιωτικές κλινικές όπως το General, δεν προλάβαιναν να μετράνε τις εισπράξεις από τα τεστ, από τα χειρουργεία, τις διαγνωστικές εξετάσεις και την αντιμετώπιση των υπόλοιπων ασθενειών, λόγω της μετατροπής του δημόσιων νοσοκομείων σε νοσοκομεία μιας νόσου.

Οι εργαζόμενοι στις ιδιωτικές κλινικές το γνωρίζουμε πολύ καλά αυτό. Όπως γνωρίζουμε ότι αυτή η κερδοφορία επιτεύχθηκε στις δικές μας πλάτες, με απαράδεκτες συνθήκες εργασίας, με απίστευτη εντατικοποίηση, με εξευτελιστικούς μισθούς, χωρίς συλλογική σύμβαση εργασίας που καθορίζει τις αμοιβές μας, το ωράριο εργασίας μας, τις αυξήσεις μας, τα επιδόματα μας.

Αυτός είναι ο πραγματικός λόγος που η διοίκηση δεν επιθυμεί την επίσκεψη της αντιπροσωπείας του ΚΚΕ.

Συνάδελφοι δεν μπορούμε να ανεχτούμε άλλο αυτή την κατάσταση. Οργανώνουμε τις διεκδικήσεις, τα αιτήματα μας, για εργασία και ζωή με βάση τις σύγχρονες δυνατότητες της τεχνολογίας και της επιστήμης. Δεν μπορεί να ζούμε κάθε χρόνο και χειρότερα ενώ κάποιοι θησαυρίζουν από τη δική μας εργασία.

Στην πανεργατική – πανϋπαλληλική απεργία στις 9 Νοέμβρη να ακουστούν δυνατά και τα δικά μας αιτήματα, τα αιτήματα των εργαζόμενων στην ιδιωτική υγεία.

Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό!»

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: