Όχι στην απόλυση των συμβασιούχων καθαριστριών – καθαριστών στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας

Ν.Τ. Κέρκυρας ΑΔΕΔΥ: Όλοι στην συγκέντρωση στα δικαστήρια Κέρκυρας την Τετάρτη 22 Ιουνίου στις 9:00 π.μ. που εκδικάζονται τα ασφαλιστικά μέτρα για την ματαίωση της απόλυσης των συμβασιούχων καθαριστριών – καθαριστών στο Νοσοκομείο

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ – ΚΑΘΑΡΙΣΤΩΝ ΣΤΟ Γ.Ν.Κ.

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΔΙΚΑΙΟ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΜΟΝΙΜΗ ΣΤΑΘΕΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

    
    Αυτές τις μέρες κορυφώνεται η αγωνία για την τύχη 30 εργαζόμενων στην καθαριότητα του νοσοκομείου της Κέρκυρας. Δηλώνουμε την ολόπλευρη στήριξή μας στον αγώνα των συμβασιούχων καθαριστριών- καθαριστών  του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας οι οποίοι μετά από χρόνια εργασιακής ομηρίας κινδυνεύουν να απολυθούν τέλος του μήνα.  

    Γι’ αυτή την ζοφερή κατάσταση για τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους, ευθύνονται  διαχρονικά  όλες οι κυβερνήσεις (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ), καθώς και οι διοικήσεις του νοσοκομείου. Η πολιτική της υποχρηματοδότησης της δημόσιας δωρεάν υγείας, η υποστελέχωση – εντατικοποίηση της εργασίας και το χτύπημα της μόνιμης σταθερής δουλειάς με ελαστικές μορφές απασχόλησης, αποτέλεσε και αποτελεί κοινή συνισταμένη όλων των παραπάνω.

    Η Ε.Γ. του Ν.Τ. Κέρκυρας της ΑΔΕΔΥ στο πλαίσιο των διακηρυγμένων αποφάσεών της, συμμετέχει και στηρίζει τις κινητοποιήσεις και τις διεκδικήσεις των εργαζομένων στην υγεία. Στηρίζουμε την Πανυγειονομική απεργία στις 22 Ιούνη και την συγκέντρωση στα δικαστήρια Κέρκυρας.

  • Δεν ανεχόμαστε χιλιάδες συνάδελφοι συμβασιούχοι να βρίσκονται σε παρατεταμένη εργασιακή ανασφάλεια και ομηρία.
  • Δεν ανεχόμαστε να δουλεύουμε σε εντατικούς ρυθμούς, με πετσοκομμένες άδειες (σε συνθήκες μάλιστα πανδημίας) και για το «ευχαριστώ» η κυβέρνηση και η διοίκηση του νοσοκομείου Κέρκυρας να μοιράζουν απολύσεις. 

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

  • ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΛΥΘΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ
  • Γενναία κρατική χρηματοδότηση για δημόσια καθολική δωρεάν υγεία για όλους, χωρίς ΣΔΙΤ και επιχειρηματικούς ομίλους στην υγεία.
  • Άρση αναστολών εργασίας.
  • ΟΧΙ στο «νέο ΕΣΥ» της εκχώρησης των υπηρεσιών του νοσοκομείου σε εργολάβους.
  • Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης του νοσοκομείου.
  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των κλάδων και ειδικοτήτων με επείγουσες διαδικασίες για την πλήρη στελέχωση του νοσοκομείου
  • Αυξήσεις στους μισθούς – ένταξη του κλάδου υγείας στα ΒΑΕ- Επέκταση και καμιά περικοπή στο Ανθυγιεινό  Επίδομα.
  • Μονιμοποίηση του συνόλου των συμβασιούχων.
  • Λέμε ΟΧΙ στις συγχωνεύσεις – ιδιωτικοποιήσεις των υγειονομικών μονάδων. 

 

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ την ΤΕΤΑΡΤΗ 22 ΙΟΥΝΊΟΥ στις 9:00 π.μ.

ΠΟΥ ΕΚΔΙΚΑΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΤΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΛΥΣΗΣ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ – ΚΑΘΑΡΙΣΤΩΝ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: