Ο Ν. Αμπατιέλος απαντά στην πρόσκληση της ΟΝΝΕΔ: Ο μαζικός εμβολιασμός έχει σκοντάψει στις ευθύνες της κυβέρνησης και της ΕΕ

Με δεδομένες τις καθυστερήσεις στους εμβολιασμούς, με δεδομένο ότι η κυβέρνηση έχει φτάσει να αντιμετωπίζει ως “κανονικότητα” τους χιλιάδες νεκρούς και τους εκατοντάδες διασωληνωμένους στη χώρα μας, ο μόνος τρόπος για να αντιμετωπιστεί η εξάπλωση της πανδημίας είναι η θωράκιση του δημόσιου συστήματος υγείας

Η ανάγκη μαζικού εμβολιασμού του λαού και της νέας γενιάς είναι δεδομένη. Αυτή η ανάγκη, όμως, έχει σκοντάψει, με ευθύνη της κυβέρνησης, στις δεσμεύσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στα παζάρια και τους ανταγωνισμούς ανάμεσα στους φαρμακευτικούς ομίλους, με αποτέλεσμα σημαντικότατες καθυστερήσεις, αλλά και ανισότητες στον μαζικό εμβολιασμό όλων των λαών παγκοσμίως.

Με δεδομένες τις καθυστερήσεις στους εμβολιασμούς, με δεδομένο ότι η κυβέρνηση έχει φτάσει να αντιμετωπίζει ως “κανονικότητα” τους χιλιάδες νεκρούς και τους εκατοντάδες διασωληνωμένους στη χώρα μας, ο μόνος τρόπος για να αντιμετωπιστεί η εξάπλωση της πανδημίας είναι η θωράκιση του δημόσιου συστήματος υγείας, η επίταξη του ιδιωτικού τομέα, η λήψη μέτρων σε όλους τους χώρους υπερμετάδοσης και η άμεση πρόσβαση σε όλα τα διαθέσιμα εμβόλια διεθνώς, έτσι ώστε να εξασφαλιστεί η επάρκεια και να επιτευχθεί ο μαζικός εμβολιασμός του πληθυσμού.

Αυτές τις αυτονόητες και δίκαιες διεκδικήσεις έχει διατρανώσει με όλους τους τρόπους και σε όλους τους τόνους η νέα γενιά, εδώ κι ένα χρόνο, με την κυβέρνηση να απαντάει με νέα μέτρα που υπονομεύουν τις ανάγκες των νέων, με καταστολή, και αυταρχισμό, πυροδοτώντας τη δίκαιη αντίδρασή τους.

Η ΚΝΕ θα συνεχίσει να πρωτοστατεί στον αγώνα διεκδίκησης των απαραίτητων μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας και των συνεπειών της στη νεολαία. Είναι ευθύνη κάθε πολιτικής νεολαίας να συμβάλει σε αυτήν την κατεύθυνση πρωτίστως, προβάλλοντας ταυτόχρονα την αναγκαιότητα του μαζικού εμβολιασμού, όπως και την τήρηση των απαραίτητων υγειονομικών μέτρων.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: