“Ο μεγάλος ασθενής είναι η Πρωτοβάθμια Υγεία” – Παρέμβαση έξω από το ΙΚΑ Περιστερίου

Το συγκεκριμένο Κέντρο Υγείας εκτός από τις ελλείψεις σε προσωπικό και εξοπλισμό δεν έχει καν λυμένο το ζήτημα της θέρμανσης στις εγκαταστάσεις του.

ΣΩΜΑΤΕΙΑ – ΦΟΡΕΙΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

Έστειλαν αποφασιστικό μήνυμα για τη θωράκιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας

Συγκέντρωση έξω από το Κέντρο Υγείας Περιστερίου 2 (πρώην ΙΚΑ) πραγματοποίησαν στο πλαίσιο της σημερινής Μέρας Δράσης για τη δημόσια Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας σωματεία υγειονομικών και μαζικοί φορείς της πόλης.

Στην κινητοποίηση συμμετείχε το Σωματείο Εργαζομένων στο Νοσοκομείο «Αττικόν» και φορείς της πόλης, όπως το Σωματείο Συνταξούχων ΙΚΑ, ο Σύλλογος Γυναικών της ΟΓΕ, καθώς και η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων και το παράρτημα Δυτικών του Ενιαίου Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Αττικής.

Την άμεση σχέση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με τη διαδικασία των εμβολιασμών ανέδειξε ο Γιώργος Σιδέρης, γραμματέας του Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο «Αττικόν», μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΟΕΝΓΕ και δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Περιστερίου.

Αναφερόμενος στα μεγάλα κενά και τις ελλείψεις, σχολίασε χαρακτηριστικά ότι το συγκεκριμένο Κέντρο Υγείας εκτός από τις ελλείψεις σε προσωπικό και εξοπλισμό δεν έχει καν λυμένο το ζήτημα της θέρμανσης στις εγκαταστάσεις του.

«Ο μεγάλος ασθενής είναι η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας», τόνισε ο Βασίλης Τοπαλλιανίδης, μέλος της διοίκησης της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Επιστημονικού και Υγειονομικού Προσωπικού Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, επισημαίνοντας την υποστελέχωση, τις άσχημες εργασιακές σχέσεις των γιατρών και του υπόλοιπου προσωπικού.

Χαιρετισμό απηύθυνε επίσης η Γιάννα Σκαπέτη, από τη ΣΕΑΑΝ και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων ΑμΕΑ, τονίζοντας τις επιπτώσεις της πανδημίας και της πολιτικής της κυβέρνησης στα Άτομα με Αναπηρία.

Πηγή: 902.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: