Νομαρχιακό Τμήμα Λήμνου της ΑΔΕΔΥ: Για το Νοσοκομείο Λήμνου

Το νέο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη, έρχεται ουσιαστικά να κλείσει την πόρτα του νοσοκομείου σε μία μεγάλη μάζα του λαού και να θεσμοθετήσει και επίσημα την υγεία που θα είναι προσβάσιμη ανάλογα με την τσέπη του κάθε ασθενή.

 Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης στο Νοσοκομείο Λήμνου την Τρίτη 22 του Νοέμβρη και της παράστασης διαμαρτυρίας στον Διοικητή του νοσοκομείου, ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος Λήμνου της ΑΔΕΔΥ, εκπροσωπώντας τις θέσεις των σωματείων των εργαζομένων στο νησί, ανέδειξε τις ευθύνες όλων των μέχρι τώρα κυβερνήσεων, των ηγεσιών του Υπουργείου Υγείας και των Διοικήσεων του νοσοκομείου, που με την πολιτική τους της εμπορευματοποίησης του κοινωνικού αγαθού της υγείας, έχουν οδηγήσει σε τραγική υποστελέχωση, τόσο το νοσοκομείο του νησιού μας, όσο και τα νοσοκομεία συνολικά της χώρας.

  ΑΠΑΙΤΗΣΗ των σωματείων των εργαζομένων είναι η άμεση κάλυψη των ΟΛΩΝ των θέσεων σε μόνιμο ιατρικό και λοιπό προσωπικό σύμφωνα με τον υπάρχοντα Οργανισμό λειτουργίας του νοσοκομείου, η μονιμοποίηση όλων των επικουρικών και συμβασιούχων υγειονομικών, η έγκριση νέου Οργανισμού λειτουργίας σύμφωνα με τις ανάγκες των κατοίκων του νησιού, καθώς και η δημιουργία και λειτουργία ΜΕΘ και ΜΑΦ με το ανάλογο μόνιμο υγειονομικό προσωπικό και τον απαραίτητο εξοπλισμό, αλλά και η ανάκληση της αναστολής εργασίας των ανεμβολίαστων υγειονομικών.

  Όπως τόνισε ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος Λήμνου της ΑΔΕΔΥ, δεν θα υπήρχε το πρόβλημα με την παραίτηση του χειρουργού, που ήταν και η αιχμή της συγκέντρωσης, αν υπήρχαν τρεις μόνιμοι χειρουργοί και δύο μόνιμοι αναισθησιολόγοι, σύμφωνα με όσα προβλέπει ο υπάρχων οργανισμός του νοσοκομείου, και αν είχαν υλοποιηθεί οι προτάσεις για οικονομικά, υπηρεσιακά και επιστημονικά κίνητρα για τους γιατρούς που εργάζονται στα νησιά. 

  Τέλος, παρέδωσε στον Διοικητή του νοσοκομείου το ΨΗΦΙΣΜΑ των σωματείων για το μεγάλο ζήτημα της Υγείας του λαού με το οποίο ΑΠΑΙΤΟΥΝ από την κυβέρνηση να αποσύρει το νέο νομοσχέδιο για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη.

  Όπως αναφέρεται στο ΨΗΦΙΣΜΑ, «το νέο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη, έρχεται ουσιαστικά να κλείσει την πόρτα του νοσοκομείου σε μία μεγάλη μάζα του λαού και να θεσμοθετήσει και επίσημα την υγεία που θα είναι προσβάσιμη ανάλογα με την τσέπη του κάθε ασθενή. Οι αλλαγές που προτείνονται είναι φυσική συνέχεια αυτών που έχουν προωθήσει όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις: απογευματινά ιατρεία, απογευματινά χειρουργεία, διεύρυνση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων που τείνουν να γίνουν κυρίαρχες, με αποτέλεσμα τη συνεχιζόμενη υποβάθμιση και συρρίκνωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας, τη μετατροπή της υγείας σε ένα όλο και πιο δυσπρόσιτο και ακριβό εμπόρευμα, σε προνόμιο για λίγους, ταυτόχρονα με τη γιγάντωση του ιδιωτικού τομέα υγείας.

Αυτό σηματοδοτούν τα επίμαχα άρθρα για την κατάργηση της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης των γιατρών του ΕΣΥ, την είσοδο ιδιωτών γιατρών με συμβάσεις μερικής απασχόλησης. Τα επιχειρήματα του υπουργείου υγείας για να υπερασπιστεί το έκτρωμα αυτό έχουν καταρριφθεί ένα προς ένα. Η αντίθεση των υγειονομικών σε αυτό είναι καθολική, όπως εκφράζεται με δεκάδες αποφάσεις σωματείων, ενώσεων, συλλόγων».

Το νομοσχέδιο έκτρωμα για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη πρέπει να απορριφθεί και από τους κατοίκους του νησιού μας γιατί δίνει τη χαριστική βολή στο δημόσιο σύστημα υγείας σε μία περίοδο που το λαϊκό εισόδημα κατασπαράζεται από τις αυξήσεις φωτιά στο ρεύμα, στα καύσιμα, στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.

Αυτό πρέπει να είναι και η αιχμή νέας συγκέντρωσης στο νοσοκομείο του νησιού μας.

Καμία ανοχή! Καμία αναμονή! Όλοι στον αγώνα!

Για αποκλειστικά και δωρεάν σύγχρονες υπηρεσίες υγείας για το λαό μας!

Για τη στελέχωση των δημόσιων μονάδων υγείας με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, με ουσιαστικές αυξήσεις στο μισθό τους.

Για γενναία αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης του δημόσιου συστήματος υγείας.

Νομαρχιακό Τμήμα Λήμνου της ΑΔΕΔΥ

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: