“Μας είπαν πως δεν υπάρχει λόγος να μπει ο πατέρας μου στη ΜΕΘ, γιατί η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη…”

Τα νοσοκομεία της Αττικής είναι στο κόκκινο, ενώ οι μαρτυρίες δείχνουν πως ήδη γίνεται διαλογή ασθενών, για το ποιος θα μπει σε ΜΕΘ και ποιος όχι…

“Ο πατέρας μου είναι ένα νούμερο, με το ονοματεπώνυμό του, στη λίστα του ΕΚΑΒ, στην αναμονή. Για μένα όμως είναι ο πατέρας μου, δεν είναι ένα νούμερο”.

Η μαρτυρία του Γ. Τσαντίλα για τον 72χρονο πατέρα του, που νοσηλεύεται διασωληνωμένος αλλά εκτός ΜΕΘ επί 11 μέρες, δείχνει σε ποιο τραγικό σημείο έχουν φτάσει τα πράγματα. Όπως καταγγέλλει το ΕΚΑΒ αποφασίζει ποιος θα μπει στην εντατική, ενώ οι θεράποντες γιατροί στο Τζάνειο βρέθηκαν στη θέση να του πουν πως ο πατέρας του δεν μπορούσε να μπει σε ΜΕΘ, γιατί η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη και -αργά ή γρήγορα- θα καταλήξει! Κι έτσι ο ίδιος αναγκαζόταν να μιλάει για τον πατέρα του σαν να ήταν ήδη πεθαμένος…

Την ίδια στιγμή, ο δικομματικός καβγάς ασχολείται με τα βαφτίσια του Άδωνι, τα μπουτς του Άδωνι, τα like και τα ΜΚΔ του Μητσοτάκη, αφήνοντας στην άκρη την ουσία. Ίσως δεν έχει έρθει ακόμα η ώρα να λογαριαστούνε -προφανώς στις κάλπες και πουθενά αλλού.

Ο Δ. Κουτσούμπας τόνισε σήμερα το πρωί στη δήλωσή του τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης που αρνείται να πάρει ουσιαστικά μέτρα ενώ η κατάσταση έχει φτάσει στο “και πέντε”.

«Πριν λίγο καιρό λέγαμε στην κυβέρνηση να πάρει άμεσα μέτρα πριν να είναι αργά. Τώρα δυστυχώς έφτασε αυτό το “αργά”. Οι ΜΕΘ είναι γεμάτες, συνάνθρωποί μας είναι διασωληνωμένοι εκτός εντατικής.

Η κυβέρνηση έχει εγκληματικές ευθύνες.

Εδώ και τώρα πρέπει να επιτάξει τον ιδιωτικό τομέα Υγείας, για να βρεθούν και κλίνες, να βρεθεί και προσωπικό, να ενισχύσει το δημόσιο σύστημα Υγείας».

Η πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ -με την οποία έχει κόψει συνειδητά κάθε επαφή η κυβέρνηση- σημειώνει πως όλα τα νοσοκομεία είναι πλέον “στον αναπνευστήρα”, ενώ υπάρχουν γιατροί παροπλισμένοι και η κεντρική πολιτική επιλογή της κυβέρνησης να μην ενισχύσει το ΕΣΥ, γιατί τα βάζει όλα στη ζυγαριά του κόστους.

Μπορείτε επίσης να ακούσετε ένα άλλο μέλος της ΕΕ της ΟΕΝΓΕ, τον Γιάννη Γαλανόπουλο, που εξηγεί ότι η περιβόητη “ενίσχυση” από ιδιωτικά θεραπευτήρια, είναι ουσιαστικά δωράκια στον ιδιωτικό τομέα, που βάζει κριτήρια και προϋποθέσεις στους ασθενείς που θα δεχτεί, τέτοια που ουσιαστικά αντιστοιχούν σε μη ασθενείς που παίρνουν εξιτήριο.

Αν αυτή η κατάσταση δεν είναι επαρκής λόγος, για να ξεσηκωθεί ο κόσμος, τότε τι είναι;

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6

1 Trackback

Κάντε ένα σχόλιο: