Κύπρος: Οι αρχές έκοψαν το επίδομα αναπηρίας σε αυτιστικό και τυφλό παιδί

Η μητέρα του 8χρονου Αναστάση βρίσκεται σε απόγνωση: “Εγώ κι ο σύζυγος μου κάνουμε ό,τι μπορούμε, όμως δεν έχουμε εισοδήματα. Έχουμε χρέη. Τι να πρωτοπρολαβουμε; Γιατί το κράτος μας σπρώχνει σε αδιέξοδο;”

Τον Απρίλη του 2012, ο 8χρονος σήμερα Αναστάσιος γεννήθηκε πρόωρα και αυτό του προκάλεσε σοβαρά προβλήματα υγείας, όπως νευροαναπτυξιακή διαταραχή, αυτισμό και τύφλωση. Ωστόσο, οι αρχές αποφάσισαν να κοπεί το επίδομα αναπηρίας στην οικογένειά του -που αντιμετωπίζει πολλά οικονομικά προβλήματα- με το σκεπτικό πως το παιδί δεν έπασχε από ολική αναπηρία!

Συγκεκριμένα, όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα ‘Ταχυδρόμος” της Πάφου, η αρμόδια Υπηρεσία Διαχείρισης Επιδομάτων Πρόνοιας απέρριψε την αίτηση των γονιών, παρά τις πολυσέλιδες ιατρικές γνωματεύσεις και αξιολογήσεις, γιατί το αγοράκι δεν έχει πιστοποιηθεί ως άτομο με ολική αναπηρία.

Έτσι αποφασίστηκε να κοπεί το βοήθημα σε ένα παιδί που χρειάζεται ειδική φροντίδα, φαρμακευτική αγωγή και έχει καθημερινές ανάγκες σε λογοθεραπείες, εργοθεραπείες και φυσικοθεραπείες.

Οι γονείς του μικρού Αναστάση βρίσκονται σε απόγνωση, όπως δείχνουν και οι δηλώσεις της μητέρας του:

«Εγώ κι ο σύζυγος μου κάνουμε ό,τι μπορούμε, όμως δεν έχουμε εισοδήματα. Έχουμε χρέη. Τι να πρωτοπρολαβουμε; Με τόσες στερήσεις πώς να βοηθήσω το παιδί μου. Ένας γονέας που έχει ένα παιδί διαφορετικό από τα άλλα θα έχει πάντα μέσα του ένα γιατί, ένα παράπονο και πάρα πολλές δυσκολίες να αντιμετωπίσει. Γιατί το κράτος μας σπρώχνει σε αδιέξοδο;»

Μπορούν άραγε να της δώσουν ειλικρινή απάντηση οι υπεύθυνοι;

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: