Κοροϊδία και υποκρισία στο βαθύ κόκκινο! – Αντί για επιτάξεις, αυστηρότερα μέτρα για τους πολίτες!

Η κυβέρνηση δεν μπορεί να γεννήσει γιατρούς και λεωφορεία. Συνεχίζει να γεννάει όμως ατομική ευθύνη για τους αφελείς.

Τι έγινε το πλήρως θωρακισμένο ΕΣΥ που διαφήμιζε όλο αυτό το διάστημα η κυβέρνηση; Έμεινε γυμνό, υποστελεχωμένο, πιέστηκε αφόρητα και έφτασε στα όριά του. Αυτό το περίμεναν όλοι εκτός από την κυβέρνηση που το “είχε θωρακίσει”.

Σήμερα η κατάσταση που επικρατεί είναι τραγική -ούτε καν κωμικοτραγική, εφόσον μιλάμε για ανθρώπινες ζωές. Τα νοσοκομεία γίνονται μονάδες θεραπείας μιας νόσου (αποκλειστικά για περιστατικά COVID), κλινικές νοσοκομείων μετατρέπονται σε μια νύχτα σε κλινικές για περιστατικά κορονοϊού, τα νοσοκομεία κινδυνεύουν με black-out και βαράνε καμπανάκι κινδύνου, οι ΜΕΘ στην Αττική μετατρέπονται σε είδος υπό εξαφάνιση.

Μήπως λοιπόν η κυβέρνηση αποφάσισε, έστω και αυτή την ύστατη ώρα, να ακούσει τις προτάσεις των νοσοκομειακών γιατρών της ΟΕΝΓΕ (που ούτε καν τους έχει δεχτεί) για άμεσες επιτάξεις κλινών από τον ιδιωτικό τομέα;

Όχι! Η κυβέρνηση βασίζεται σε ημίμετρα (μικρή αύξηση ελάχιστων κλινών ΜΕΘ σε κάποια νοσοκομεία), στην καλή θέληση των ιδιωτών που θησαυρίζουν εν μέσω πανδημίας και στις… συμβολικές τους “προσφορές”. Το Ερρίκος Ντυνάν “προσφέρεται εθελοντικά” για μη-covid περιστατικά, ενώ ιδιωτικά νοσοκομεία (ποια, πώς και πότε;) θα υποστηρίζουν τις εφημερίες στο Θριάσιο και το Ασκληπιείο!

Μήπως όμως έχει βγάλει συμπεράσματα για τις βασικές πηγές διασποράς του ιού, δηλαδή τις συγκοινωνίες και τους χώρους εργασίας; Μήπως πρόκειται να θέσει σε πιο αυστηρούς ελέγχους τις βιομηχανικές περιοχές, τα εργοστάσια και τις επιχειρήσεις που απασχολούν εκατοντάδες εργαζόμενους;

Φυσικά και όχι!

Αντ’ αυτού πουλάει λίγη ακόμα ατομική ευθύνη (το μόνο που διαθέτει σε άφθονες ποσότητες) και ανακοινώνει πιο αυστηρά μέτρα για τους πολίτες και επιπλέον περιορισμούς!

Έτσι λοιπόν μπαίνει φρένο στις μετακινήσεις από δήμο σε δήμο. Ο κωδικός 6 (για άθληση) αφορά αποκλειστικά μετακινήσεις που γίνονται με τα πόδια ή με το ποδήλατο -και όχι με αυτοκίνητο. Τα ψώνια πρέπει να γίνονται σε καταστήματα εντός μιας ακτίνας δύο χιλιομέτρων -το πολύ. Ενώ οι αστυνομικοί θα ελέγχουν πιο αυστηρά όσους επικαλούνται ως δικαιολογία μετακίνησης τη “βοήθεια σε ηλικιωμένο άνθρωπο”.

Ας σταθούμε όμως και στα θετικά. Η “επιτροπή των ειδικών” έκρινε ως αποτυχημένο το μέτρο της απαγόρευσης της κυκλοφορίας μετά τις 6 το απόγευμα, τα Σαββατοκύριακα, καθώς παρατηρούνταν τρομερός συνωστισμός -πχ στις ουρές των σούπερ-μάρκετ. Γι’ αυτό αποφάσισε να μετακινήσει το όριο στις 7, δίνοντας καίρια λύση στο πρόβλημα!

Η κοροϊδία και η υποκρισία στο βαθύ κόκκινο!

Στις ανακοινώσεις του διδύμου Κικίλιας-Χαρδαλιάς, ο δεύτερος δεν ξέχασε να αναφερθεί στις διαδηλώσεις και τις κινητοποιήσεις που είναι προγραμματισμένες για το επόμενο διάστημα -πχ πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια, κινητοποιήσεις των καλλιτεχνών ή ακόμα και οι πορείες αλληλεγγύης στο αίτημα του απεργού πείνας Κουφοντίνα. Ο Χαρδαλιάς φρόντισε να τους στοχοποιήσει από τώρα, φροντίζοντας να βρει ένα ακόμα άλλοθι για την κυβέρνηση, που δε φταίει σε τίποτα για τη διασπορά και την καθολική αποτυχία των μέτρων της.

Των πιο ηλίθιων “έξυπνων μέτρων”, όπως λέει και η Ελληνοφρένεια, καθώς οι εμπνευστές τους έχουν συνηθίσει να μας ταΐζουν κουτόχορτο και ποντάρουν στο ότι δε θα αντιδράσει κανείς…

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6

1 Trackback

Κάντε ένα σχόλιο: