Η πόλη της Δράμας έχει το ίδιο πρόβλημα με όλη τη χώρα: Τα κενά στο ΕΣΥ που αφήνει αθωράκιστο η κυβέρνηση

Το βασικό πρόβλημα είναι οι κυβερνήσεις που παίζουν με την υγεία μας και τη ζωή μας. Και αυτό δεν είναι πρόβλημα μόνο της Δράμας…

Ποιο είναι η τελική συνέπεια του βαθιά αντικοινωνικού αφηγήματος της κοινωνικής ευθύνης; Αυτό που λέει ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Όταν διοικείς είσαι ψύχραιμος και αντιμετωπίζεις τις καταστάσεις μία-μία, όπως έρχονται. Δεν έχει πρόβλημα το νοσοκομείο της Δράμας, έχει πρόβλημα η πόλη και όλος ο νομός και πιέζεται λόγω της διασποράς του κορονοϊού. Και προφανώς πρέπει να αναρωτηθούμε όλοι πώς αντιμετωπίσαμε τους υγειονομικούς κανόνες και τα πρωτόκολλα τους τελευταίους ένα-δύο μήνες, για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο στην Δράμα.

Το ΕΣΥ είναι θωρακισμένο, η κυβέρνηση τα έκανε όλα καλά. Το πρόβλημα το έχει η πόλη και ο νομός, δηλαδή οι κάτοικοι της Δράμας, που δεν τηρούσαν τα πρωτόκολλα και φτάσαμε σε αυτό το σημείο. Έτσι απλά και κυνικά.

Στη συνέχεια ο Κικίλιας προσπαθεί να διασκεδάσει κάπως τις εντυπώσεις από την κοτσάνα που πέταξε, λέγοντας για τον αγώνα της τοπικής κοινωνίας και των υγειονομικών, αλλά δεν πείθει κανέναν.

Όσο για τους αριθμούς που ευημερούν και παραθέτει στην τοποθέτησή του, μπορείτε να δείτε το πολύ εύστοχο σχόλιο της Ελληνοφρένειας, με τους εκπροσώπους των εργαζομένων του Νοσοκομείου να απαντούν και να εκθέτουν τις τραγικές ελλείψεις που αντιμετωπίζουν.

Το πρόβλημα δεν το έχει η πόλη της Δράμας. Το έχει όλη η χώρα και ο λαός της, που θρηνεί δεκάδες θύματα σε καθημερινή βάση και είναι έρμαιο μιας κυβέρνησης που τον θεωρεί υπεύθυνο για όλα όσα υφίσταται, αντί να κάνει το παν για να τον προστατέψει.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: