Η πλειοψηφία του περιφερειακού συμβουλίου στηρίζει την «ανθυγιεινή» πολιτική της κυβέρνησης στον τομέα της Υγείας στην Κρήτη

Αυτή η στάση της πλειοψηφίας του περιφερειακού συμβουλίου προσφέρεται για χρήσιμα συμπεράσματα, τόσο για τη  συνδιοίκηση ΠΑΣΟΚ- ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ στην περιφέρεια όσο και για τον χαρακτήρα των περιφερειών και -κατά συνέπεια- των εκλογών για την ανάδειξη των διοικήσεών τους. 

Δύο ψηφίσματα για την  κατάσταση στην Υγεία στην Κρήτη έφερε η «Λαϊκή Συσπείρωση»  για συζήτηση και ψήφιση στο περιφερειακό συμβούλιο στις 23 Αυγούστου. 

Ειδικότερα, η περιφερειακή σύμβουλος της  «Λαϊκής Συσπείρωσης» Κρήτης, Χουστουλάκη Γενοβέφα, αναφέρθηκε για την κατάσταση στα νοσοκομεία και στα κέντρα υγείας στην Κρήτη που έχει φτάσει σε οριακό σημείο εξαιτίας της εγκληματικής πολιτικής υποχρηματοδότησης και  εμπορευματοποίησης στην Υγεία, από όλες τις κυβερνήσεις, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ. Επίσης, για την ίδρυση «μεικτών πληρωμάτων» του ΕΚΑΒ, με αξιοποίηση του στρατού και της πυροσβεστικής,  που δεν έχει καμία σχέση με την προνοσοκομειακή επείγουσα φροντίδα και την παροχή απαραίτητων υπηρεσιών περίθαλψης στον τόπο του συμβάντος που έχουν ανάγκη οι ασθενείς και ο λαός μας.

Η προγραμματική σύγκλιση των αστικών κομμάτων που υπάρχει στην κεντρική πολιτική σκηνή στο θέμα της Υγείας, όπως σε όλα τα σοβαρά και κρίσιμα για τον λαό μας,  στην Περιφέρεια  Κρήτης γίνεται κυριολεκτικά ταύτιση. Έτσι,  για την πλειοψηφία του περιφερειακού συμβουλίου δεν υπάρχει ανάγκη απαίτησης από την κυβέρνηση για να σταματήσει η υποστελέχωση και υποχρηματοδότηση νοσοκομείων, κέντρων υγείας, περιφερειακών και αγροτικών ιατρείων, του ΕΚΑΒ.

Καταψήφισαν τα ψηφίσματα της «Λαϊκής Συσπείρωσης» που έβαζαν τα αιτήματα των Σωματείων των εργαζόμενων σε ΚΥ και Νοσοκομεία του νησιού και τις διεκδικήσεις τους για ένα δημόσιο δωρεάν σύστημα υγείας για όλους, αναπτυγμένο σε όλα τα επίπεδα, που να καλύπτει καθολικά τις σύγχρονες ανάγκες.  

Μάλιστα, ο σύμβουλος του συνδυασμού της ΝΔ που τοποθετήθηκε για το θέμα,  Λ. Κοπάσης, έβγαλε λάδι την κυβερνητική πολιτική που είναι  όπως είπε στα πλαίσια του εφικτού και δίνει λύσεις έστω και αποσπασματικά, ενώ ο περιφερειακός σύμβουλος της ΝΔ και διοικητής της 7ης ΥΠΕ, Ν. Παπαβασιλείου,  αναπαρήγαγε τα ψέματα εκ μέρους των κυβερνώντων πως δεν υπάρχει προσωπικό για το ΕΚΑΒ, την ώρα που υπάρχουν 3.500 απόφοιτοι της σχολής διασωστών του ΕΚΑΒ που περιμένουν να προσληφθούν και μπορούν να δώσουν λύση στην τραγική κατάσταση που βιώνει ο λαός καθημερινά.  

Αυτή η στάση της πλειοψηφίας του περιφερειακού συμβουλίου προσφέρεται για χρήσιμα συμπεράσματα, τόσο για τη  συνδιοίκηση ΠΑΣΟΚ- ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ στην περιφέρεια όσο και για τον χαρακτήρα των περιφερειών και -κατά συνέπεια- των εκλογών για την ανάδειξη των διοικήσεών τους. 

Δεν είναι τυχαίο ότι στην Περιφέρεια Κρήτης η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ στηρίζουν τον ίδιο υποψήφιο, τον οποίο το 2019 είχαν στηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ. Κανένα Κόμμα δεν αποφασίζει να στηρίξει έναν υποψήφιο για να τον έχει μετά αντίπαλο. Το «χρίσμα» που έδωσε η ΝΔ στην υποψηφιότητα του Σταύρου Αρναουτάκη σηματοδοτεί ότι ο υποψήφιος περιφερειάρχης έχει περάσει με άριστα τις εξετάσεις ως «βηματοδότης» του συστήματος και στήριγμα της αντιλαϊκής πολιτικής, την ώρα μάλιστα που η κυβέρνηση έχει εξαγγείλει την κλιμάκωση του αντιλαϊκού της έργου. Και  ως τέτοιο στήριγμα ο περιφερειάρχης και νυν υποψήφιος έχει αποσπάσει επαίνους και από τη ΝΔ  και τον  ΣΥΡΙΖΑ και  το ΠΑΣΟΚ.

Όμως την τελευταία λέξη πάντα τη λέει ο λαός και για αυτό πρέπει να αξιοποιήσει και τις εκλογές στις 8 Οκτώβρη, με ψήφο στη Λαϊκή Συσπείρωση. Για να δυναμώσει η διεκδίκηση και ο αγώνας για σύγχρονες, δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες υγείας για το σύνολο του πληθυσμού της Κρήτης. 

 Οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης

ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ΑΛΕΚΟΣ – ΜΑΝΟΥΣΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ – ΧΟΥΣΤΟΥΛΑΚΗ ΓΕΝΟΒΕΦΑ

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: