Γ. Σιδέρης: Δεν πρόκειται να κάνουμε διαλογή ασθενών! Ας έρθει η κυβέρνηση να το κάνει…

Υπάρχει Κώδικας Ιατρικής Δεοντολογίας, δεν πρόκειται να κάνουμε διαλογή. Ας έρθουν να το κάνουν οι κύριοι της κυβέρνησης. Εμείς θα παλέψουμε και θα κερδίσουμε. Λέμε στον κόσμο να το πάρει επάνω του. Δεν πρέπει και δε θα φτάσουμε σε αυτό το σημείο. Αν φτάσουμε θα είναι αποκλειστικά ευθύνη της κυβέρνησης.

Σε μια σύντομη τηλεοπτική του παρέμβαση, ο Γιώργος Σιδέρης από το Αττικό Νοσοκομείο έδωσε με γλαφυρό τρόπο την τραγική κατάσταση που επικρατεί στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας, με το ΕΣΥ να φτάνει στα όριά του.

Τα πράγματα είναι οριακά. Είναι γεμάτες τέσσερις κλινικές covid και άλλες δύο που μετατράπηκαν σε κλινικές covid. Υπάρχουν μόνο 1-2 κλίνες ΜΕΘ κενές, έχουμε 60 ράντζα. Είμαστε στο μηδέν!

Ο Γ. Σιδέρης είπε ότι στη διάρκεια της εφημερίας -που δεν είχε τελειώσει ακόμα- έγιναν 50 εισαγωγές covid και συνολικά 180 εισαγωγές -με συνολική προσέλευση ασθενών, που άγγιζε τους 700-, ενώ θα εξεταζόταν το ενδεχόμενο διακομιδής ασθενών, σε συνεννόηση και με άλλα νοσοκομεία, αν έβλεπαν ότι γεμίζουν οι κλινικές.

Σημείωσε πως αν συνεχίσουν έτσι τα πράγματα, οδηγούμαστε σε αδιέξοδο, καθώς η κυβέρνηση αρνείται να επιτάξει τις δομές της ιδιωτικής Υγείας.

Ακούτε αυτή την ενημέρωση για την κατάσταση από τον Ευαγγελισμό, το Αττικό, τον Ερυθρό, το Θριάσιο και τη Νίκαια, αλλά δεν την ακούτε από τον Ιατρικό Όμιλο Αθήνας και το Μετροπόλιταν, από τα ιδιωτικά κέντρα.

Απαντώντας τέλος στο ερώτημα αν πρόκειται να προχωρήσουν σε διαλογή ασθενών, το αρνήθηκε κατηγορηματικά, καλώντας τον κόσμο να το πάρει πάνω του, για να μη φτάσουμε σε αυτό το σημείο.

Υπάρχει Κώδικας Ιατρικής Δεοντολογίας, δεν πρόκειται να κάνουμε κάτι τέτοιο. Ας έρθουν να το κάνουν οι κύριοι της κυβέρνησης. Εμείς θα παλέψουμε και θα κερδίσουμε. Λέμε στον κόσμο να το πάρει επάνω του. Δεν πρέπει και δε θα φτάσουμε σε αυτό το σημείο. Αν φτάσουμε θα είναι αποκλειστικά δική τους ευθύνη. Σήμερα μόλις, μετά από έναν ολόκληρο χρόνο αποφάσισαν να στείλουν έγγραφο στα ιδιωτικά νοσοκομεία για να ρωτήσουν ποιες κλίνες διαθέτουν.

 

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: