Έργο άμεσης προτεραιότητας για την περίθαλψη του λαού του νησιού, η αποπεράτωση του 3ου και 4ου κτηρίου του Γενικού Νοσοκομείου Χίου!

Καμία αυταπάτη κανένας εφησυχασμός, μέχρι την ολοκλήρωση του!
Κανένας πανηγυρισμός για τα αυτονόητα!
Μεγάλες οι ευθύνες των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ!
Εκτεθειμένη στο λαό της Χίου, πρώην και νυν Περιφερειακή αρχή!

Το έργο… 

     «Η στατική ενίσχυση, επισκευή, ενεργειακή και λειτουργική αναβάθμιση των κτιρίων 3 και 4 του Γενικού Νοσοκομείου Χίου, με στόχο την αξιοποίηση τους, για την κάλυψη αναγκών στέγασης κλινικών του, όταν στάλθηκε στην Επιτελική Δομή ΕΣΠΑ του ΠΕΠ Β. Αιγαίου 2014-2020, θεωρήθηκε μια θετική εξέλιξη, που θα ενίσχυε τη Β/θμια Νοσοκομειακή περίθαλψη του νομού». 1  

Δεν ξεχνάμε βέβαια εμείς ότι το έργο θα έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί και παραδοθεί εδώ και 15 χρόνια ως συνοδό έργο με την παράδοση και την ολοκλήρωση των εργασιών της νέας πτέρυγας του  Νοσοκομείου, του οποίου η παράδοση  δεν  ολοκληρώθηκε ποτέ με ευθύνη όλων ως τώρα των κυβερνήσεων!!! 

     Η δε Έγκριση της Μελέτης Εφαρμογής και των τευχών Δημοπράτησης του έργου:

«Αναβάθμιση και Διαρρύθμιση των κτιρίων 3 και 4 του Γ.Ν. Χίου και η χρηματοδότηση του έργου με 2.200.000€.»,2 πανηγυρίστηκε από την τότε Περιφερειακή αρχή της κ Καλογήρου και την τότε  κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ως έμπρακτη απόδειξη του πολιτικού ενδιαφέροντος της στον τομέα της υγείας, για το ακριτικό μας νησί.

     Δηλώσεις τοπικών αρχών  και στελεχών της τοπικής ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ, «για έργο πνοής και άλλες γνωστές μεγαλοστομίες»!

     Η μέρα 1-12-2017  αποτελεί και την έναρξη της πραγματικής ιστορίας «της Αναβάθμισης», που διαδραματίστηκε στα γραφεία της αστικής εξουσίας!

     Τι περίμενε ο λαός της Χίου;

Κλινικές σύγχρονες, με εγκαταστάσεις, που θα διαθέτουν υποδομές για την τοποθέτησή  σύγχρονων ιατρικών μηχανημάτων και δωμάτια με μικρό αριθμό κλινών και χώρους για την ατομική υγιεινή!

Έργο άμεσης προτεραιότητας για την περίθαλψη του λαού του νησιού, η αποπεράτωση του 3ου και 4ου κτηρίου του Γενικού Νοσοκομείου Χίου!

Έργο άμεσης προτεραιότητας για την περίθαλψη του λαού του νησιού, η αποπεράτωση του 3ου και 4ου κτηρίου του Γενικού Νοσοκομείου Χίου!

    Τι θυσίασε και θυσιάζει το νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό, από τότε που μετακόμισε στο χώρο δίπλα στην εκκλησία του Αγίου Στεφάνου;

Να εργάζονται κάτω από δύσκολες εργασιακές συνθήκες, αφού οι χώροι είναι πολλοί μικροί, να’ ναι στοιβαγμένοι εργαζόμενοι, ιατρικά μηχανήματα, φάρμακα και υπηρεσίες διοίκησης και νοσηλείας, εντείνοντας την εντατικοποίηση και το άγχος για την υλοποίηση του λειτουργήματος τους.

    Τι θυσίασε ο ασθενής και οι οικείοι τους;

Την αξιοπρέπεια τους!

Τη δυνατότητα να σε σέβονται σε μια δύσκολη στιγμή της ζωής σου, ως Άνθρωπο!

Και  όχι  να βιώνεις την ασθένεια σου,  μαζί με άλλους 5 ασθενείς!!!!

Να νοσηλεύεται  σε κοινό θάλαμο (άντρες και γυναίκες)!

Να συνυπάρχουν ασθενείς με βαριές παθήσεις, μαζί με ελαφρότερα περιστατικά!

Να νοσηλεύονται υπερήλικες,  στο ίδιο δωμάτιο με νεαρά άτομα, διαφορετικού φύλου!

Να γεμίζουν τα λιγοστά δωμάτια και να νοσηλεύονται   στο διάδρομο!

Σ’ όλο αυτό τον κυκεώνα πάλεψαν…    «Άνθρωποι,   για να κρατήσουν σε υψηλά επίπεδα τη νοσηλεία στο νοσοκομείο του νησιού και άνθρωποι, που προστρέχουν, για να γιατρευτούν»….

    Τι «θυσίασε» το πολιτικό προσωπικό της ντόπιας πλουτοκρατίας;

Να πράττει το θεάρεστο έργο, δηλαδή να εμπαίζει το λαό…

Και να υμνεί τους Ευεργέτες και Δωρητές …των Δωρεών, παρέχοντάς τους μεγάλες φοροελαφρύνσεις …και να αδιαφορεί για τη ζωή των ανθρώπων του λαού…

Εν’ έτη 2017 το νοσοκομείο Χίου περνώντας μέσα από τις συμπληγάδες της γραφειοκρατίας  στέλνει τη μελέτη στο Υπουργείο Υγείας, του οποίου η τεχνική  υπηρεσία… ελέγχει, θεωρεί και εγκρίνει με φαρδιά πλατιά την υπογραφή του υπουργού, της τότε κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ,  γεγονός που επιβεβαιώνεται και από  τα πρακτικά της κοινής Επιτροπής Περιφέρειας Β. Αιγαίου και Νοσοκομείου Χίου.

Και τα χρόνια περνούν, οι επιτροπές συνεδριάζουν ξανά και ξανά… και ΞΑΦΝΙΚΑ σκάει το πρόβλημα….

Ο ανάδοχος βρίσκεται μπροστά  σε προβλήματα στη μελέτη και την κατασκευή!!! 

Στις 27-7-2019. η Δ/νση Τεχνικών έργων διαβιβάζει τις θέσεις του ανάδοχου στο νοσοκομείο προκειμένου να’ χει την άποψη των μελετητών!

Στις 23-9-2019 πραγματοποιείται συνάντηση στο Νοσοκομείο, με τη συμμετοχή του νέου αντιπεριφερειάρχη, της Δ/ νσης Τεχνικών έργων της ΠΕ Χίου, των επιβλεπόντων μηχανικών του έργου, της Διοικήτριας του Νοσοκομείου, τον ανάδοχο και τους μελετητές όπου:

«Διαπιστώθηκαν  ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΠΟΚΛΙΣΕΙΣ στα ΔΕΔΟΜΕΝΑ, που θεωρούσε η στατική μελέτη, σε σχέση με τα ευρήματα του ανάδοχου, μετά τις καθαιρέσεις των επιχρισμάτων, τα οποία καθιστούν αδύνατη την ΕΦΑΡΜΟΓΉ της»

Τότε ανακαλύφθηκε, ότι η εξωτερική τοιχοποιία του ορόφου είναι πλινθοδομή και όχι λιθοδομή, συνεπώς είναι αδύνατη η εφαρμογή ενεματων.  Η πλάκα ανάμεσα στο ισόγειο και τον όροφο, δεν είναι συμπαγής!!!

Καλά, τόσο καιρό τι κάνατε; 

Τι μελετούσατε, κύριοι των κυβερνήσεων;

Γιατί αντιμετωπίζετε με τέτοια-επιεικώς-επιπολαιότητα, την περίθαλψη του λαού του νησιού;

Ποιός θα πληρώσει το μάρμαρο των πολύχρονων καθυστερήσεων;

Ποιός έδωσε εντολή, με ποιου πολιτικού προϊστάμενου την κάλυψη έγινε μια τέτοιας ποιότητας μελέτη;

Ποιός θα πληρώσει τις επιπτώσεις (στη ζωή των νοσηλευτών, γιατρών και ασθενών ) από την πολύχρονη καθυστέρηση του έργου;

Από τις 23-9-2019  πέρασαν 6 μήνες για να εγκριθεί η νέα στατική μελέτη!!!

Παραμονές Πάσχα του 2020: «Οι τοπικοί άρχοντες ανακοινώνουν την «ώρα μηδέν του έργου», και ανακοινώνεται εν μέσω πανηγυρισμών  η έγκριση της νέας μελέτης.

Ο λαός του νησιού παρακολουθεί τους κυβερνόντες της ΝΔ, γνωρίζει τα τεκταινόμενα στο έργο και δε θα ανεχθεί άλλο εμπαιγμό.

Η Περιφερειακή ενότητα Χίου και η Δ/ση του Νοσοκομείου, θα κριθούν από το Λαό, από την ετοιμότητα που θα δείξουν:

  • Στην πρόβλεψη των ενεργειών, προς αποφυγή νέων καθυστερήσεων.
  • Στην έγκαιρη έναρξη των εργασιών.
  • Στην ομαλή εξέλιξη και την ολοκλήρωση του έργου!

Καμία αυταπάτη, κανένας εφησυχασμός του λαού και των φορέων του.

ΑΠΑΙΤΗΣΗ είναι η επίσπευση των διαδικασιών και ολοκλήρωσης του έργου!

 

1. αρ. πρ. 2114/1-11-2016, παρ.12, της απόφασης 6-4-20, σελ.1

2. απ’.Α4α.β/Γ.Π.87731/1-12-2017, παρ.14, της απόφασης 6-4-20, σελ. 2

Χίος, 28 Απρίλη 2020

Γ. Η. Αμπαζής,
Περιφερειακός Σύμβουλος Xίου 
με τη Λαϊκή Συσπείρωση Β. Αιγαίου

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: