Αντίθετο το ΚΚΕ στο νομοσχέδιο για την ιδιωτικοποίηση του παιδοογκολογικού τμήματος του «Αγία Σοφία» και «Αγλαΐα Κυριακού» – Δ. Κουτσούμπας: Να αποσυρθεί τώρα

Ζητάμε την απόσυρση του νομοσχεδίου τώρα! Ένα νομοσχέδιο που χαρίζει τον πιο ευαίσθητο τομέα της παιδιατρικής υγείας σε ιδιώτες, για να αυξήσουν τα κέρδη τους, που ανατρέπει θεμελιώδη εργασιακά δικαιώματα για τους εργαζόμενους.

Σε δήλωσή του για το νομοσχέδιο ιδιωτικοποίησης του παιδοογκολογικού τμήματος του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία» και «Αγλαΐα Κυριακού», ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας τονίζει:

«Το ΚΚΕ στηρίζει τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα νοσοκομεία Παίδων και των συλλόγων γονέων ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του παιδοογκολογικού τμήματος των νοσοκομείων “Αγία Σοφία” και “Αγλαΐα Κυριακού”.

Ζητάμε την απόσυρση του νομοσχεδίου τώρα! Ένα νομοσχέδιο που χαρίζει τον πιο ευαίσθητο τομέα της παιδιατρικής υγείας σε ιδιώτες, για να αυξήσουν τα κέρδη τους, που ανατρέπει θεμελιώδη εργασιακά δικαιώματα για τους εργαζόμενους. Αναβάθμιση των υπηρεσιών θα έρθει μόνο με πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, μονιμοποίηση των ελαστικά εργαζομένων, πλήρη ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό με αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης».

Την ερχόμενη εβδομάδα εισάγεται στην Ολομέλεια της Βουλής για συζήτηση και ψήφιση το σχέδιο νόμου του υπουργείου Υγείας που προωθεί επί της ουσίας την ιδιωτικοποίηση της παιδογκολογικής κλινικής καθώς προβλέπει τη «Σύσταση νομικού προσώπου ιδιωτικού δικαίου με την επωνυμία “Ογκολογικό Κέντρο Παίδων Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ”» και άλλες ρυθμίσεις.

Το ΚΚΕ καταψήφισε το νομοσχέδιο στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων όπου ολοκληρώθηκε σήμερα Πέμπτη η συζήτησή του. «Υπέρ» του νομοσχεδίου ψήφισε η ΝΔ. Ο ΣΥΡΙΖΑ απείχε. Το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ και η Ελληνική Λύση διατήρησαν τις επιφυλάξεις τους για τη συζήτηση στην Ολομέλεια, ενώ το ΜέΡΑ25 το καταψήφισε.

Στην τοποθέτησή του ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης τόνισε ότι αποτελεί συνέχεια αντίστοιχων πολιτικών επιλογών των κυβερνήσεων για τη μετατροπή νοσοκομείων ή τμημάτων τους από Δημόσια σε Ιδιωτικά Νομικά Πρόσωπα για να επιταχυνθεί η προσαρμογή τους στους κανόνες της επιχειρηματικότητας και της εμπορευματοποίησης των εργασιών τους.

Επίσης, χαιρέτισε τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις, το απέραντο ποτάμι αργής και αγώνα για το έγκλημα στα Τέμπη.

902.γρ

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: