«2 χρόνια πανδημίας – Το κέρδος υπονομεύει το δικαίωμα μας στην υγεία – Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό»

Οι προτάσεις και οι θέσεις του ΚΚΕ, του λαϊκού κινήματος μπορούν να αποτελέσουν πραγματική διέξοδο – Εκδήλωση-συζήτηση για την Υγεία της T.E. Ικαρίας-Φούρνων του ΚΚΕ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ – ΣΥΖΗΤΗΣΗ για την ΥΓΕΙΑ

Πέμπτη 17 Φλεβάρη, ώρα 7 μ.μ., αίθουσα εκδηλώσεων Π. Δημαρχείου Αγ. Κηρύκου

«2 χρόνια πανδημίας – Το κέρδος υπονομεύει το δικαίωμα μας στην υγεία – Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό»

Δύο χρόνια από την έναρξη της πανδημίας η κυβέρνηση συνεχίζει πιστά την πολιτική της. Μία πολιτική που άφησε ανεξίτηλα τα σημάδια της τόσο στην υγεία του λαού όσο και στους ίδιους τους εργαζόμενους στο χώρο της υγείας. Αν αναρωτιέται κάποιος πως γίνεται μετά από 2 χρόνια να ζούμε την ίδια και χειρότερη κατάσταση,με τις εκατόμβες νεκρών, τα χιλιάδες κρούσματα, με τη στρόφιγγα να ανοιγοκλείνει συνεχώς για τις διαθέσιμες ΜΕΘ και τις απλές κλίνες, τα ιατρεία και χειρουργεία πάλι να υπολειτουργούν, με χιλιάδες υγειονομικούς να έχουν βγει εκτός μάχης γιατί νοσούν, θα βρει το εξής: την πλήρη αποτυχία της διαχείρισης της πανδημίας, με τραγικά αποτελέσματα για το λαό και τη νεολαία. Ταυτόχρονα η κυβέρνηση σχεδιάζει συγχωνεύσεις νοσοκομείων και κλινών, επιμένει στις Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), αλλά και στην περαιτέρω λειτουργία του δημόσιου συστήματος με επιχειρηματικά κριτήρια.

     Η απαράδεκτη κατάσταση στις δημόσιες μονάδες Υγείας των νησιών μας, δεν αποτελεί «φυσικό» φαινόμενο, δεν προκλήθηκε τώρα από τον κορονοϊό, αλλά προϋπήρχε της πανδημίας. Είναι το αποτέλεσμα υποχρηματοδότησης, της υποστελέχωσης και των μέτρων που προώθησαν όλες οι κυβερνήσεις, ενώ την ίδια στιγμή ο ιδιωτικός τομέας της Υγείας θησαυρίζει. Με την πανδημία, πήρε μεγαλύτερες διαστάσεις με τραγικές συνέπειες για τον ίδιο το λαό.

    «Αντίδοτο» αισιοδοξίας απέναντι στην παραπάνω κατάσταση είναι οι πραγματικές δυνατότητες που προσφέρει σήμερα η επιστήμη, τα άλματα της έρευνας, της γνώσης και της τεχνολογίας. Δυνατότητες που μπορούν να αξιοποιηθούν αν βγει έξω από το παιχνίδι ο παράγοντας «κερδοφορία των λίγων» και μπουν στο επίκεντρο της ανάπτυξης οι «ανάγκες των πολλών».

    Απέναντι στο εχθρικό για το λαός κράτος πρέπει και μπορεί να υψωθεί η μεγάλη δύναμη της λαϊκής πρωτοβουλίας. Μέσα από τους καθημερινούς αγώνες, μπορούμε να διαμορφώσουμε ένα πανελλαδικά συντονισμένο κίνημα της εργατικής τάξης και των συμμάχων της. 

     Οι προτάσεις και οι θέσεις του ΚΚΕ, του λαϊκού κινήματος μπορούν να αποτελέσουν πραγματική διέξοδο. Το ΚΚΕ μπορεί να εγγυηθεί ότι η οργάνωση της λαϊκής αντεπίθεσης θα έχει συνέχεια, διάρκεια και νικηφόρα προοπτική.  Από την πρώτη στιγμή τόνισε ότι και κάτω από τις μάσκες ο λαός μας έχει φωνή.

     Μέσα στον καθημερινό αγώνα αναδεικνύουμε τις δυνατότητες του σοσιαλισμού, τις δυνατότητες που αναδεικνύουν ότι δεν είναι ρεαλιστικό να υπάρχει χάσμα ανάμεσα στο πως θα μπορούσαμε να ζούμε και στο πως ζούμε τελικά. Η ιστορία έχει αποδείξει ότι μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό, όταν βαδίσει αποφασιστικά στο δρόμο της ανατροπής για να πάρει ο ίδιος στα χέρια του το τιμόνι της εξουσίας.

     Μπαίνουμε μπροστά λοιπόν ώστε η προστασία της υγείας και της ζωής του λαού να είναι υπόθεση της δικής του οργανωμένης πάλης, μέσα από τα σωματεία και τους φορείς του κινήματος, με σύνθημα « Υγεία ως κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα, πάλη για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία για το λαό και τις ανάγκες του ».

    Καλούμε τα σωματεία και τους φορείς της Ικαρίας,τους πολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους του νησιού, τους νέους και τους ανέργους, τις γυναίκες και τους αυτοαπασχολούμενους, τους συνταξιούχους και τους γονείς στην: 

Εκδήλωση – Συζήτηση για την Υγεία, την Πέμπτη 17 Φλεβάρη, ώρα 7 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του Παλιού Δημαρχείου Αγίου Κηρύκου, με κεντρικό  ομιλητή τον  Γιάννη Γαλανόπουλογιατρός στο Θριάσιο Νοσοκομείο, μέλος της Ε.Γ της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος και στέλεχος του ΚΚΕ.

* Στην εκδήλωση θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα έναντι της πανδημίας.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: