Βάλσαμος Συρίγος: Οι πλειστηριασμοί πρέπει να αποτελέσουν κριτήριο ψήφου στις εκλογές (AUDIO)

Το ΚΚΕ ζητά να απαγορευτούν οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας, να προστατευτεί ο λαός από τα κοράκια

Στον αγώνα ενάντια στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, αναφέρθηκε ο Βάλσαμος Συρίγος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος βουλευτής Ανατολικής Αττικής, μιλώντας στην «ERT Open».

Όπως σημείωσε, τα «κόκκινα» δάνεια εκτινάχθηκαν την περίοδο της οικονομικής κρίσης, όταν ο κόσμος έμεινε άνεργος, όταν του κόψανε τους μισθούς, τότε δυσκολεύτηκαν οι εργαζόμενοι να πληρώνουν τα δάνεια.Και θύμισε ότι τότε οι κυβερνήσεις πήραν μέτρα για να ανακεφαλαιοποίησουν τις τράπεζες και άφησαν τα κοράκια να πίνουν το αίμα των δανειοληπτών.

Όσο για τους «μπαταχτσήδες» που λένε οι κυβερνήσεις ότι πρέπει να πληρώνουν, «αυτοί είναι οι διευθυντάδες και οι μέτοχοι των εταιρειών, αυτοί που έχουν βίλες, που δεν πληρώνουν τους εργαζόμενους και τα ασφαλιστικά ταμεία και δεν τους πειράζει κανείς», σημείωσε.

Αντίθετα, σε βάρος του Β. Συρίγου ασκήθηκε αυτεπάγγελτη δίωξη από το τμήμα προστασίας δημοκρατικού πολιτεύματος, γιατί συμμετείχε σε κινητοποιήσεις ενάντια σε πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας.

Ξεκαθάρισε ότι το ΚΚΕ ζητά να απαγορευτούν οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας, να προστατευτεί ο λαός από τα κοράκια, ενώ κάλεσε τον λαό να κάνει κριτήριο ψήφου την κατάσταση με τους πλειστηριασμούς και να στηρίξει το ΚΚΕ στις εκλογές, για να υπάρξει ισχυρή λαϊκή αντιπολίτευση, απέναντι σε αυτή την πολιτική.

Κλείνοντας επισήμανε επίσης ότι το ταξικό κίνημα καταφέρνει να σώζει σπίτια και κάλεσε τον κόσμο να παλέψει μέσα από τα ταξικά συνδικάτα.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: