Πετάνε στο δρόμο τυφλό πρόσφυγα με πολύτεκνη οικογένεια!

Οικογένεια με τυφλό πατέρα και 6 παιδιά πετιέται κυριολεκτικά στο δρόμο εν μέσω έξαρσης της πανδημίας. Το κείμενο της έξωσης αποτελεί προσβολή για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και στιγματίζει τους υπεύθυνους του δήμου Ν. Φιλαδέλφειας-Ν.Χαλκηδόνας. Η περίπτωση δεν είναι η μοναδική. Έχουν ήδη κινηθεί διαδικασίες για 28 εξώσεις και έπεται συνέχεια.

Τις εξώσεις προσφύγων από το πρόγραμμα «ΕΣΤΙΑ» καταγγέλλει η «Λαϊκή Συσπείρωση» Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας με χαρακτηριστικό παράδειγμα την έξωση πολύτεκνης οικογένειας προσφύγων από τη Συρία, με τυφλό πατέρα και 6 παιδιά.

«Ο κατήφορος στο θέμα του προγράμματος “ΕΣΤΙΑ” συνεχίζεται χωρίς δυστυχώς να βρει ακόμα πάτο. Το ΔΣ της Κοινωφελούς Επιχείρησης του δήμου (όπου συμμετέχουν οι παρατάξεις Βούρου, Βασιλόπουλου και Γρετζελιά) με ομόφωνη απόφαση ξεκίνησε τη διαδικασία εξώσεων προσφύγων που θεωρούνται πλέον “μη επιλέξιμοι” για το πρόγραμμα», καταγγέλλει η «Λαϊκή Συσπείρωση».

Σημειώνει ότι «ανάμεσα στους πρώτους που δέχονται τη “φροντίδα” και τον “ανθρωπισμό” των τοπικών εκπροσώπων της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ είναι πολύτεκνη οικογένεια προσφύγων από τη Συρία. Έτσι οικογένεια με τυφλό πατέρα και 6 παιδιά πετιέται κυριολεκτικά στο δρόμο εν μέσω έξαρσης της πανδημίας.

Το κείμενο της έξωσης αποτελεί προσβολή για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και την ιστορία του δήμου μας και θα στιγματίζει τους υπευθύνους. Η περίπτωση δεν είναι η μοναδική. Έχουν ήδη κινηθεί διαδικασίες για 28 εξώσεις και έπεται συνέχεια.

Το έδαφος προετοιμάστηκε με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 30/12/2020 που πάρθηκε με τις ψήφους των παρατάξεων Βασιλόπουλου, Τομπούλογλου και Γρετζελιά, όπως είχε καταγγείλει η “Λαϊκή Συσπείρωση”. Απόφαση που έχει οδηγήσει και σε απολύσεις εργαζομένων στο πρόγραμμα».

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας καταγγέλλει το απαράδεκτο αυτό γεγονός και καλεί τη δημοτική αρχή και κάθε υπεύθυνο να παρέμβουν άμεσα ώστε να σταματήσει τώρα η απάνθρωπη αυτή διαδικασία.

Πηγή: 902.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: