Νέα επιτροπή ενάντια στην ακρίβεια

Από συλλόγους και φορείς Σεπολίων και Κολωνού

Την Κυριακή 3 Απριλίου στο ΜΕΤΡΟ Σεπολίων συναντηθήκαμε δεκάδες κάτοικοι από τα Σεπόλια και τον Κολωνό.

Είμαστε μέλη συλλόγων και φορέων της περιοχής Σεπολίων και Κολωνού.

Όλες και όλοι αγωνιούμε και δεν ξέρουμε πως θα τα καταφέρουμε με την ακρίβεια που μεγαλώνει.

Όλες και όλοι κάθε μέρα που περνάει βασανιζόμαστε και τρομάζουμε όλο και πιο πολύ με τους λογαριασμούς ρεύματος, το κόστος της θέρμανσης, τις τιμές των προϊόντων.

Όλα αυτά έρχονται και προστίθενται στα προηγούμενα βάσανά μας με την πανδημία, με τα σχολεία, με την κατάσταση στις εργασίες μας, με τους χαμηλούς μισθούς και συντάξεις.

ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ! Δεν θα ανεχτούμε τη μίζερη ζωή ενώ γύρω μας στήνουν χωρό τα εκατομμύρια των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων.

ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ! Δεν θα ανεχτούμε να ζούμε με ψίχουλα, να τελειώνει ο μισθός ενώ απομένει άλλος τόσος μήνας, να επιλέγουμε αν θα έχουμε φως ή αν θα πάμε στο supermarket!

Αποφασίσαμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να αντιταχθούμε στις συνέπειες που φέρνει η τρομακτική ακρίβεια στις ζωές. Αποφασίσαμε να οργανωθούμε έτσι ώστε με ΑΓΩΝΑ και με ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ να κάνουμε πράξη το σύνθημα:

ΚΑΜΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΟΝΗ ΤΗΣ!
ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Το επόμενο χρονικό διάστημα η Επιτροπή μας θα αναλάβει δράση για να γνωστοποιηθούν σε όλη τη γειτονιά οι δράσεις και τα αιτήματά μας:

  • Να μη κοπεί σε κανένα λαϊκό σπίτι ή μικρομάγαζο η παροχή ενέργειας λόγω αδυναμίας πληρωμής. ΑΜΕΣΑ σε κάθε αντίστοιχη περίπτωση θα παρέμβουμε και θα ζητήσουμε επανασύνδεση χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Να απαιτήσουμε δραστικές μειώσεις στην τιμή του ρεύματος, του φυσικού αερίου και του πετρελαίου και κατάργηση των έμμεσων και ειδικών φόρων σε αυτά και τα υπόλοιπα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης! Με κινητοποιήσεις, παραστάσεις διαμαρτυρίας και υπομνήματα προς κάθε κατεύθυνση να τονίσουμε αυτές τις διεκδικήσεις μας γιατί είναι αγώνας για την επιβίωσή μας.
  • Να μην επιτρέψουμε να πραγματοποιηθούν κατασχέσεις και πλειστηριασμοί σε καταθέσεις, σπίτια, μικρομάγαζα και επαγγελματικό εξοπλισμό σε κανένα λαϊκό νοικοκυριό ή μικρούς επαγγελματίες λόγω αδυναμίας πληρωμής και συσσώρευσης χρεών. Θα είμαστε εκεί να πιέσουμε σε κάθε περίπτωση και να παρέχουμε κάθε βοήθεια.
  • Όσο περνάει από το χέρι μας να μην επιτρέψουμε να υπάρχουν οικογένειες και παιδιά που πεινάνε και έχουν βρεθεί σε αδιέξοδο. Θα συνδράμουμε έμπρακτα πραγματοποιώντας συχνά Συλλογή τροφίμων και άλλων ειδικών πρώτης ανάγκης και επίσης θα πιέσουμε προς κάθε κατεύθυνση για να υπάρξει στήριξη.
  • Να διεκδικήσουμε ουσιαστικά μέτρα για την επιβίωση των οικογενειών μας και αυτά είναι οι αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις και επίδομα ανεργίας, οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, το αφορολόγητο όριο στα 12.000 ευρώ, η διαγραφή χρεών από φτωχά νοικοκυριά και άλλα που πρέπει να διεκδικήσουμε μαζί με το μαζικό κίνημα και τα συνδικάτα που αγωνίζονται.
  • Να απαιτήσουμε δραστική μείωση στα Δημοτικά Τέλη για τις εργατικές λαϊκές οικογένειες της Αθήνας, τους αυτοαπασχολούμενους και τα μικρομάγαζα.

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΧΑΡΙΖΕΤΑΙ! ΟΛΑ ΚΑΤΑΚΤΙΟΥΝΤΑΙ!

Οι φορείς που συμμετέχουν και στηρίζουν την “ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ & ΦΟΡΕΩΝ ΣΕΠΟΛΙΩΝ – ΚΟΛΩΝΟΥ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ” κάνουμε γνωστή σε όλη τη γειτονιά αυτή την πρωτοβουλία μας και διαθέτουμε τα εξής μέσα επικοινωνίας προς όποιον γείτονα ή γειτόνισσα και προς όποια οικογένεια έχει ανάγκη για να επικοινωνήσει:

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:
6939381949
EMAIL ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected]

ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ:

Εκπολιτιστικός Εξωραϊστικός Σύλλογος Σεπολίων «Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ»

Ομάδα Γυναικών Σεπολίων-Κολωνού της ΟΓΕ

Επιτροπή Νέων Εργαζομένων & Ανέργων Σεπολίων-Κολωνού

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: