Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη! – Κ. Πελετίδης: «Είναι ανάγκη ο λαός μας να βγει στο προσκήνιο»

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σήμερα Τετάρτη 29 Νοέμβρη στις 3μμ έξω από το Ειρηνοδικείο της Πάτρας, η Γραμματεία Αχαΐας του ΠΑΜΕ, συνδικάτα, Λαϊκές Επιτροπές, εργαζόμενοι άνεργοι, συνταξιούχοι. Στην κινητοποίηση παρούσα ήταν η Δημοτική Αρχή με επικεφαλής τον Δήμαρχο, Κώστα Πελετίδη.

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν  σήμερα Τετάρτη 29 Νοέμβρη στις 3μμ έξω από το Ειρηνοδικείο της Πάτρας, η Γραμματεία Αχαΐας του ΠΑΜΕ, συνδικάτα, Λαϊκές Επιτροπές, εργαζόμενοι άνεργοι, συνταξιούχοι.

Συνεχίζουν την πάλη τους κατά των πλειστηριασμών και των κατασχέσεων σπιτιών σε φτωχές, εργατικές – λαϊκές οικογένειες που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, συνεχίζει ακάθεκτη, χρησιμοποιώντας δυνάμεις καταστολής, για να βγάλει στο σφυρί την λαϊκή κατοικία.

Στην κινητοποίηση παρούσα ήταν η Δημοτική Αρχή με επικεφαλής τον Δήμαρχο, Κώστα Πελετίδη, τους Αντιδημάρχους Ανδρέα Αθανασόπουλο, Ιουλία Γιαννιτσοπούλου, Χρήστο Κορδά και Δημήτρη Πελεκούδα, οι δημοτικοί σύμβουλοι – επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων, Βίβιαν Σαμούρη, Χρήστος Πατούχας, και άλλοι εκπρόσωποι φορέων.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Πατρέων, μεταξύ άλλων τόνισε:

«Η λαϊκή οικογένεια βιώνει καθημερινά την αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζει η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ, συνεχίζοντας στις ίδιες ράγες των πολιτικών που εφάρμοσαν και οι προηγούμενες αστικές κυβερνήσεις.

Στην κυριολεξία με τα μέτρα που μέχρι σήμερα έχουν υλοποιηθεί, τα μνημόνια που έχουν εφαρμοστεί και το 4ο μνημόνιο που ετοιμάζεται, ο λαός μας ματώνει. Η φορολεηλασία που συνεχίζεται, τα εισοδήματα που έχουν μειωθεί δραματικά για κάθε λαϊκή οικογένεια, το βίαιο ξεκλήρισμα των αγροτών στην ύπαιθρο, των επαγγελματιών και βιοτεχνών στην πόλη συνθέτουν την σκληρή πραγματικότητα που βιώνει ο λαός μας.

Οι λαϊκές οικογένειες αντιμετωπίζουν και τον κίνδυνο των πλειστηριασμών από την εφορία και τις τράπεζες. Χιλιάδες εργατικά και λαϊκά σπίτια κινδυνεύουν άμεσα να βγουν στο σφυρί. Η Δημοτική Αρχή, έχοντας ως γνώμονα τα λαϊκά στρώματα και τις ανάγκες τους, έχει επιλέξει όχθη. Είναι ανάγκη ο λαός μας να βγει στο προσκήνιο και να έρθει σε συνολική ρήξη με την αντιλαϊκή πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των κυβερνήσεων και του κεφαλαίου. Παρά τις επιδιώξεις όλων εκείνων των δυνάμεων που χρησιμοποιούν και το καρότο και το μαστίγιο για να στηρίξουν τα συμφέροντα του τραπεζικού κεφαλαίου είτε καταστέλλοντας,  είτε ενσωματώνοντας, η δύναμη εκείνη που θα δώσει απάντηση σε αυτό, αλλά και σε όλη την κατάσταση που βιώνει σήμερα ο λαός μας, είναι το ίδιο το εργατικό – λαϊκό κίνημα η κοινωνική συμμαχία. Η πίεση του λαϊκού κινήματος μπορεί να στριμώξει την κυβέρνηση και να βάλει εμπόδια στα σχέδιά της να βγάλει στο σφυρί τα λαϊκά σπίτια».

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: