ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ: Προκλητική και ανιστόρητη η απόφαση να απαγορευτεί η κόκκινη σημαία στο Βερολίνο

Η ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ καταγγέλλει τις αρχές του Βερολίνου για την απαράδεκτη προκλητική και ανιστόρητη απόφασή τους για την απαγόρευση ουσιαστικά των εκδηλώσεων τιμής στην Αντιφασιστική Νίκη των Λαών, την ΕΣΣΔ και τον Κόκκινο Στρατό που τσάκισε τον φασισμό – ναζισμό και απελευθέρωσε την Ευρώπη από τους ναζί κατακτητές.

Την προκλητική απόφαση των αστυνομικών αρχών του Βερολίνου να απαγορεύσουν την κόκκινη σημαία στην επέτειο της Αντιφασιστικής Νίκης στο Βερολίνο, στα τρία εμβληματικά μνημεία του Κόκκινου Στρατού, στο Τρέπτοουερ Παρκ, στο Τιεργκάρντεν και στο Πάνκοου, τη χρήση της σημαίας και του εθνόσημου της ΕΣΣΔ και το άκουσμα του «Ιερού Πολέμου», του τραγουδιού που έχει συνδεθεί όσο κανένα άλλο με την εποποιία του Κόκκινου Στρατού και το τσάκισμα του ναζισμού μέσα στο Βερολίνο τον Μάη του 1945, καταγγέλλει η ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ.

Στην ανακοίνωσή της αναφέρει:

«Ως πρόσχημα οι γερμανικές αρχές του Βερολίνου επικαλούνται τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία, επιχειρώντας να ταυτίσουν τη σοσιαλιστική ΕΣΣΔ, που τσάκισε τον φασισμό – ναζισμό, με την καπιταλιστική Ρωσία για την επίθεση στην Ουκρανία! Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι τα μέτρα αυτά παίρνονται για “την αποτροπή οποιασδήποτε επιδοκιμασίας του επιθετικού πολέμου που διεξάγει η Ρωσία κατά της Ουκρανίας, καθώς και συμπεριφορών που αποσκοπούν και ενδέχεται να υποκινήσουν χρήση βίας”! Και αυτό όταν οι λαοί Ρωσίας και Ουκρανίας ζούσαν αρμονικά και αδελφικά για πάνω από 70 χρόνια στο πλαίσιο της Σοσιαλιστικής Σοβιετικής Ένωσης.

Γίνεται φανερό με κυνικό τρόπο ότι το γερμανικό αστικό κράτος αξιοποιεί τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο ανάμεσα σε ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ και τη Ρωσία, προσπαθώντας να αμαυρώσει τη Σοβιετική Ένωση και τον Σοσιαλισμό. Επιχειρούν, έτσι, τυφλωμένοι από το αντικομμουνιστικό τους μένος, να συκοφαντήσουν το πρώτο εργατικό κράτος του κόσμου, την ΕΣΣΔ, που απελευθέρωσε και τον γερμανικό λαό από τον ναζισμό, μαζί με τα εθνικοαπελευθερωτικά κινήματα των λαών της Ευρώπης με επικεφαλής τα Κομμουνιστικά Κόμματα.

Η Πανελλήνια Ένωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ) καταγγέλλει τις αρχές του Βερολίνου για την απαράδεκτη προκλητική και ανιστόρητη απόφασή τους για την απαγόρευση ουσιαστικά των εκδηλώσεων τιμής στην Αντιφασιστική Νίκη των Λαών, την ΕΣΣΔ και τον Κόκκινο Στρατό που τσάκισε τον φασισμό – ναζισμό και απελευθέρωσε την Ευρώπη από τους ναζί κατακτητές.

Ως ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ απαιτούμε την κατάργηση αυτής της προκλητικής απόφασης απαγόρευσης και καλούμε όλους τους εργαζόμενους να τιμήσουν αγωνιστικά την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών διαδηλώνοντας, ταυτόχρονα, ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία και στις δυνάμεις που τον διεξάγουν.

Ας είναι βέβαιοι όλοι πως καμία ανιστόρητη απαγόρευση δεν θα εμποδίσει τους λαούς να τιμήσουν την άσβεστη προσφορά του Κόκκινου Στρατού, του σοβιετικού και των άλλων ευρωπαϊκών λαών στη Μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη, γιατί δεν ξεχνούν: Τα χώματα όπου πάνω τους έχουν ανεγερθεί αυτά τα μνημεία είναι ποτισμένα με το αίμα δεκάδων χιλιάδων Σοβιετικών στρατιωτών που έπεσαν στις μάχες για την ήττα του ναζισμού με ηρωισμό και αυτοθυσία, με το όπλο και την κόκκινη σημαία στο χέρι. Η εικόνα αυτής της σημαίας με το σφυροδρέπανο να κυματίζει στο Ράιχσταγκ έχει καταγραφεί ανεξίτηλα στη συλλογική μνήμη των λαών και τους εμπνέει και τους διδάσκει να έχουν πίστη στη δύναμή τους στην πάλη για την κοινωνική τους απελευθέρωση σήμερα.

Στη χώρα μας ο ελληνικός λαός που πάλεψε ενάντια στον φασισμό – ναζισμό με τεράστιες θυσίες δεν πρόκειται ποτέ να ξεχάσει την προσφορά της ΕΣΣΔ στην ήττα του ναζιστικού – φασιστικού τέρατος. Δεν ξεχνά ότι είναι ο καπιταλισμός που γεννά και θρέφει τον φασισμό για να τον χρησιμοποιεί ενάντια στο λαϊκό και εργατικό κίνημα. Δεν ξεχνά ότι μαζί με τον Κόκκινο Στρατό ήταν τα απελευθερωτικά κινήματα σε όλες τις κατεχόμενες χώρες όπου πρωτοστάτησαν οι κομμουνιστές που, επίσης, μάτωσαν για την απελευθέρωση των κατεχόμενων χωρών από τους ναζί κατακτητές. Και αυτοί που ξεσκεπάζουν και αντιπαλεύουν πραγματικά τον φασισμό και το σύστημα της εκμετάλλευσης ήταν και είναι οι κομμουνιστές.

Η επιχείρηση πλαστογράφησης του Β’ ΠΠ δεν θα περάσει, όσο κι αν προσπαθούν οι ιμπεριαλιστές και τα επιτελεία τους με τις όποιες απαγορεύσεις εκδηλώσεων τιμής στην Αντιφασιστική Νίκη, είτε αποσιώπησης της μέρας της Αντιφασιστικής Νίκης με την καθιέρωση της 9ης Μάη ως Ημέρας της Ευρώπης, είτε με όποιες αντικομμουνιστικές θεωρίες όπως των “δύο άκρων” για την εξίσωση φασισμού – κομμουνισμού και τη διαστρέβλωση και υποβάθμιση του ρόλου της ΕΣΣΔ και του Κόκκινου Στρατού στο τσάκισμα του φασισμού – ναζισμού. Για τη χώρα μας η καλύτερη απάντηση των εργαζομένων στις προσπάθειες αυτές θα είναι η αγωνιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ, η ψήφος στο ΚΚΕ, στην Ελλάδα, στη Γερμανία και παντού όπου θα στηθούν κάλπες για τις εκλογές της 21ης Μάη.

Ζήτω η Αντιφασιστική Νίκη των Λαών!

Η παραχάραξη της Ιστορίας του Β’ ΠΠ δεν θα περάσει!».

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: