Σωτήρης Πουλικόγιαννης: Στην ίδια ζυγαριά τα σακούλια με τα ευρώ και οι ζωές μας. Μετριόμαστε και είμαστε λιγότεροι με ευθύνη κυβερνήσεων και εφοπλιστών (ΒΙΝΤΕΟ)

Από τον Μάρτη του 2015, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, το Συνδικάτο ζητούσε να γίνονται έλεγχοι στους χώρους δουλειάς όλο το 24ωρο και τα Σαββατοκύριακα, ωστόσο είναι αίτημα των εφοπλιστών και των εργολάβων να μειωθούν οι έλεγχοι για να γίνεται πιο γρήγορα και πιο φθηνά η δουλειά…

«Υπάρχει μια ζυγαριά που στη μια πλευρά μπαίνουν τα σακούλια με τα ευρώ και στην άλλη οι ζωές μας. Η μια πλευρά φουσκώνει και στην άλλη μετριόμαστε και είμαστε λιγότεροι», τόνισε χαρακτηριστικά ο Σωτήρης Πουλικόγιαννης, πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής, μιλώντας την Τρίτη 30 Μάη στο «Κontra» με αφορμή τον νεκρό εργάτη στη Ζώνη.

Σημείωσε ότι εδώ και χρόνια οι εργαζόμενοι προχωρούν σε κινητοποιήσεις και απεργίες με τα ίδια αιτήματα που κατέβηκαν στην απεργία τόσο χθες όσο και σήμερα, καθώς αυτά δεν έχουν υλοποιηθεί. To πρώτο στην ιεράρχηση των αιτημάτων είναι τα μέτρα για την προστασία της ζωής των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς.

Ο Σ. Πουλικόγιαννης τόνισε ότι το Συνδικάτο είχε προειδοποιήσει, καθώς τα ατυχήματα αυξάνονταν στους χώρους δουλειάς, η πίεση για περισσότερη και πιο γρήγορη δουλειά είναι μεγάλη και οι έλεγχοι είναι ελλιπείς.

Μάλιστα ανέφερε πως επί ΣΥΡΙΖΑ το 2019 έγινε για πρώτη φορά έλεγχος Σάββατο προκειμένου να ικανοποιηθεί αίτημα εφοπλιστή για επανέναρξη εργασιών σε πλοίο με αμίαντο! Οπως είπε το Συνδικάτο Μετάλλου είχε εντοπίσει αμίαντο στο πλοίο και πήρε δείγματα με αποτέλεσμα Παρασκευή να σταματήσουν οι εργασίες λόγω επικινδυνότητας για τους εργάτες και τους κατοίκους της περιοχής. Ωστόσο, το Σάββατο, για πρώτη φορά, εμφανίσθηκε το ΣΕΠΕ για να κάνει επανέλεγχο και έδωσε εντολή για επανέναρξη των εργασιών ικανοποιώντας τον εφοπλιστή. Εξήγησε πως το συνδικάτο έκανε παρέμβαση στην εισαγγελία και με εισαγγελική εντολή τελικά διακόπηκαν οι επικίνδυνες εργασίες.

Επισήμανε ότι από τον Μάρτη του 2015, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, το Συνδικάτο ζητούσε να γίνονται έλεγχοι στους χώρους δουλειάς όλο το 24ωρο και τα Σαββατοκύριακα, ωστόσο είναι αίτημα των εφοπλιστών και των εργολάβων να μειωθούν οι έλεγχοι για να γίνεται πιο γρήγορα και πιο φθηνά η δουλειά.

Οι εργαζόμενοι με τον αγώνα τους κατάφεραν να έχουν μια καλή Συλλογική Σύμβαση υπογράμμισε ο Σ. Πουλικόγιαννης, ωστόσο με ευθύνη τόσο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ όσο και της κυβέρνησης ΝΔ δεν έχει γίνει υποχρεωτική.

Δείτε το βίντεο:

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: