Η απόφαση του Αρείου Πάγου επιβεβαιώνει τον «χαλκά» που έχουν περάσει στα υπερχρεωμένα νοικοκυριά οι νόμοι των ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ

Ασπίδα απέναντι σε αυτήν την άγρια επίθεση δεν αποτελούν ούτε οι δήθεν “διακανονισμοί” και οι άθλιοι “πτωχευτικοί νόμοι” της ΝΔ, ούτε η υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ που, αφού έδωσε τα κόκκινα δάνεια στα funds, τώρα κόπτεται δήθεν για να μπει όριο στα κέρδη τους!

Σε σχόλιο του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για την απόφαση του Αρείου Πάγου για τους πλειστηριασμούς από τα funds σημειώνει:

«Η δημοσίευση της απόφασης του Αρείου Πάγου για τα funds επιβεβαιώνει τον “χαλκά” που έχουν περάσει στα υπερχρεωμένα λαϊκά νοικοκυριά οι νόμοι που έφτιαξαν οι κυβερνήσεις της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ.

Η δε βιασύνη για τη δημοσίευση της συγκεκριμένης απόφασης δείχνει ότι τα “κοράκια” δεν κρατιούνται να προχωρήσουν στους πλειστηριασμούς λαϊκών κατοικιών.

Ασπίδα απέναντι σε αυτήν την άγρια επίθεση δεν αποτελούν ούτε οι δήθεν “διακανονισμοί” και οι άθλιοι “πτωχευτικοί νόμοι” της ΝΔ, ούτε η υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ που, αφού έδωσε τα κόκκινα δάνεια στα funds, τώρα κόπτεται δήθεν για να μπει όριο στα κέρδη τους!

Τα σπίτια του λαού θα τα σώσει ο ίδιος ο λαός με τον αγώνα του, διεκδικώντας πραγματική προστασία της λαϊκής κατοικίας κι ακύρωση των νόμων και των αποφάσεων που υπαγορεύονται από τις τράπεζες και τα “κοράκια”».

Τους νόμους που έδωσαν τα δάνεια στα «κοράκια» επικαλείται ο Άρειος Πάγος στην απόφαση για τους πλειστηριασμούς

(Πηγή: 902.gr)

Το σκεπτικό της απόφασης του, που ανάβει πράσινο φως στην επίσπευση των πλειστηριασμών και κατασχέσεων από τα «κοράκια», έσπευσε να δώσει στη δημοσιότητα ο Άρειος Πάγος, σηματοδοτώντας την κλιμάκωση της επίθεσης στην λαϊκή κατοικία, με βάση και το άθλιο νομοθετικό πλαίσιο που έχουν διαμορφώσει οι κυβερνήσεις της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ.

Όπως φαίνεται ​στο σκεπτικό, το δικαστήριο κάνει ειδική αναφορά στον νόμο που ψήφισε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος παρέδωσε τα «κόκκινα» δάνεια στα αρπακτικά των funds και αξιοποιήθηκε από την σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ για να καταργήσει και την παραμικρή προστασία της πρώτης κατοικίας, επιβεβαιώνοντας πόσο υποκριτικά είναι τα λόγια «συμπάθειας» για τους δανειολήπτες που εκστομίζονται μπροστά στις εκλογές από εκείνα τα κόμματα που έχουν στρώσει το έδαφος σε τέτοιες απαράδεκτες αποφάσεις όπως αυτή του Αρείου Πάγου.

Ειδικότερα, με την υπ’ αριθμ. 1/2023 απόφασή της, η Ολομέλεια του Ανωτάτου Πολιτικού Δικαστηρίου αποφάνθηκε ότι «κατά την παράλληλη και συνδυαστική εφαρμογή των Ν. 4354/2015 και Ν. 3156/2003, οι Εταιρείες Διαχείρισης Απαιτήσεων από Δάνεια και Πιστώσεις (Ε.Δ.Α.Δ.Π) έχουν την κατ’ εξαίρεση νομιμοποίηση του άρθρου 2 παρ. 4 του Ν. 4354/2015, προς άσκηση κάθε ένδικου βοηθήματος και κάθε άλλης δικαστικής ενέργειας προς είσπραξη των υπό διαχείριση απαιτήσεων, ανεξάρτητα από το ειδικότερο νομικό πλαίσιο, με βάση το οποίο συντελείται η μεταβίβαση των υπό διαχείριση απαιτήσεων, δηλαδή ακόμη και όταν η μεταβίβαση των απαιτήσεων και η ανάθεση της διαχείρισής τους στις εν λόγω εταιρείες συντελείται σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 3156/2003 για την τιτλοποίηση των απαιτήσεων».

Υπενθυμίζεται ότι η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου, σε διάσκεψη, με πλειοψηφία (56-9), δεχόμενη την εισήγηση της αρεοπαγίτου Κανέλλας Τζαβέλα, είχε αποφανθεί ότι οι διαχειριστές των funds που εδρεύουν στην Ελλάδα μπορούν να ενεργούν δικαστικές πράξεις (να γίνονται διάδικοι), να προβαίνουν σε πλειστηριασμούς με τη δική τους επωνυμία και όχι ως πληρεξούσιοι των funds.

Η «προοδευτική» κυβέρνηση έχει σχέδιο…

Κατόπιν όλων αυτών, μόνο ως φάρσα μπορούν να χαρακτηριστούν οι δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρα,  μετά την συνάντηση του με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γ. Στουρνάρα ότι «μια προοδευτική κυβέρνηση έχει σχέδιο, να προστατεύσει την κοινωνία, την πρώτη κατοικία». Άλλωστε, όπως ο ίδιος είπε, επιβεβαιώνοντας ότι η βασική του έγνοια είναι πώς τελικά θα μπορέσουν οι τράπεζες να εισπράξουν τα δάνεια, στόχος αυτού του σχεδίου της «προοδευτικής» κυβέρνησης είναι «να δώσει μία προοπτική βιώσιμων ρυθμίσεων που θα δώσει και προστασία στην κοινωνία αλλά και μία βιώσιμη προοπτική και για το τραπεζικό σύστημα και για την ίδια την οικονομία!!!

Εξίσου φαιδρή είναι η δήλωση του ότι «σε αυτές τις συνθήκες, η υπερβολική κερδοφορία που παρουσιάζουν οι τράπεζες», εφόσον «δεν επιτελούν το ρόλο τους χρηματοδοτώντας την πραγματική οικονομία, δημιουργούν μία μη ανεκτή συνθήκη», από τη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ έχει συνεισφέρει στο νομοθετικό πλαίσιο που ενισχύει την κερδοφορία των τραπεζών. Χώρια, βέβαια που όταν μιλάει για χρηματοδότηση της  «πραγματικής οικονομίας» εννοεί την στήριξη των επιχειρηματικών ομίλων.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: