Γιάννης Πρωτούλης – “Έχουμε φάει κράτηση στο στρατό επειδή δεν τραγουδούσαμε το Μακεδονία ξακουστή”

Ξεκάθαρη θέση απέναντι στις εθνικιστικές κραυγές για την παρουσία του γνωστού εμβατηρίου στις παρελάσεις πήρε ο υποψήφιος περιφερειάρχης της Λαϊκής Συσπείρωσης, ξεκαθαρίζοντας πως δε γίνεται οι στρατευμένοι να υποχρεώνονται να τραγουδούν αλυτρωτικά συνθήματα.

Τη δική του απάντηση στην εθνικιστική υστερία των ημερών με το αν πρέπει ή δεν πρέπει να παίζεται υποχρεωτικά το “Μακεδονία ξακουστή” στις παρελάσεις των εθνικών επετείων έδωσε ο Γιάννης Πρωτούλης σε πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ. Την ώρα που ο Βασίλης Οικονόμου (της ΝΔ, αν δεν έχουμε χάσει το μέτρημα των μετακινήσεων του βουλευτή) απαντούσε στον παρουσιαστή πως πρόκειται για ένα “ωραίο εμβατήριο, πατριωτικό”, ο υποψήφιος περιφερειάρχης της ΛΑΣΥ παρενέβη τονίζοντας πως πρόκειται για ένα “εθνικιστικό εμβατήριο” και υπενθυμίζοντας πως η Μακεδονία είναι μια ευρύτερη γεωγραφική οντότητα που διαμοιράστηκε μεταξύ τριών χωρών με τη συνθήκη του Βουκουρεστίου. “Δεν πρέπει να τραγουδιέται υποχρεωτικά” δήλωσε ο κομμουνιστής υποψήφιος, την ώρα που ο Οικονόμου εμφανώς εκνευρισμένος προσπαθούσε να τον διακόψει, προσθέτοντας πως “Ο καθένας μπορεί να τραγουδάει ό,τι θέλει, αλλά η πραγματικότητα είναι αντίστροφη. Εμείς έχουμε φάει κράτηση στο στρατό και χιλιάδες παιδιά έχουν φάει κράτηση επειδή δεν τραγουδούσαν το Μακεδονία ξακουστή. Οι απαγορεύσεις και οι διαταγές πρέπει να σταματήσουν”. Στη συνέχεια υπογράμμισε πως “Δε γίνεται να υποχρεώνονται να τραγουδούν εθνικιστικά συνθήματα για την Κόκκινη Μηλιά και τις αλύτρωτες πατρίδες”, ενώ αναφερόμενος στον Β. Οικονόμου, τον προέτρεψε να μη χαϊδεύει τα αυτιά των εθνικιστών για να πάρει ψήφους.

Στη διάρκεια της συζήτησης, ο Γιάννης Πρωτούλης αναφέρθηκε και στη διαβόητη δήλωση Τσιρώνη περί Καστελλόριζου, επισημαίνοντας πως μόνο το ΚΚΕ έχει αντιταχθεί στους νατοϊκούς σχεδιασμούς και πως η Συμφωνία των Πρεσπών θα αποτελέσει μοντέλο και για άλλες συμφωνίες στο μέλλον. Στην παρέμβαση – ξέπλυμα του ΝΑΤΟ από πλευράς του δημοσιογράφου Δημήτρη Οικονόμου πως “κι από τη Λάρισα θα φύγουν κι από τη Σούδα θα φύγουν, η δουλειά μας είναι αυτή για να είμαστε σε μια συμμαχία”, και πως δήθεν “Η Ελλάδα δεν εμπλέκεται σε πολεμικούς σχεδιασμούς” κι από τη μοιρασιά της λείας “προστατεύονται τα εθνικά μας συμφέροντα”, ο Πρωτούλης απάντησε πως όχι απλά δεν υπάρχει καμία προστασία, αλλά αντίθετα εμπλοκή σε αιματηρούς σχεδιασμούς. Κάλεσε το λαό να μην πανηγυρίζει με λίγους πετρελαιάδες και εφοπλιστές που βλέπουν ευκαιρία για φαγοπότι, αλλά να σκεφτεί την επόμενη μέρα.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: