Αιμιλία Υψηλάντη – “Άμα είσαι μέλος του ΚΚΕ δε χρειάζεσαι ψυχοθεραπεία” (VIDEO)

Ό,τι κι αν μεσολάβησε μέσα στα χρόνια, η ηθοποιός φαίνεται να μην ξεχνά την ευεργετική επίδραση του κόμματος στη ζωή της.

Συνήθως όσοι πέρασαν κάποτε ή και για καιρό από το ΚΚΕ κι αργότερα για διάφορους λόγους απομακρύνθηκαν, συνηθίζουμε να ακούμε καλά λόγια μόνο όταν για κάποιο λόγο θέλουν οι ίδιοι να επιβεβαιώσουν τα “αριστερά τους ένσημα”, ενώ τις περισσότερες φορές έτσι κι αλλιώς προτιμούν να ποδοπατούν παντοιοτρόπως το παρελθόν τους.

Υπάρχουν όμως και κάποιες εξαιρέσεις, ή τουλάχιστον μερικές εξαιρέσεις. Αφορμή λοιπόν για το σχόλιο ήταν η αφοπλιστική απάντηση της ηθοποιού Αιμιλίας Υψηλάντη, χρόνια προέδρου του ΣΕΗ και παλιότερα βουλευτή του ΚΚΕ. Πέρα από κάποιες εμφανίσεις όπως στο 19ο συνέδριο, η ίδια πολιτικά δραστηριοποιήθηκε αργότερα σε άλλους χώρους, κατεβαίνοντας παλιότερα ως υποψήφια δημ. σύμβουλος του Παχατουρίδη στο Περιστέρι, ενώ το όνομά της βρέθηκε σε λίστα καλλιτεχνών υπέρ της Λίνας Μενδώνη τον καιρό που ξέσπασε η υπόθεση Λιγνάδη, δίνοντας μάλιστα τροφή σε διάφορα συριζοτρόλ, αλλά και αστικές φυλλάδες να ξεσαλώσουν.

Ό,τι κι αν μεσολάβησε μέσα στα χρόνια λοιπόν, η ηθοποιός φαίνεται να μην ξεχνά την ευεργετική επίδραση του κόμματος στη ζωή της. Συγκεκριμένα, ερωτηθείσα μετά από την πρεμιέρα της παράστασής της “Η κυρία Κλάιν” με θέμα τη ζωή μιας σημαντικής ψυχαναλύτριας, για το αν έχει κάνει ποτέ ψυχοθεραπεία, η ίδια αποστόμωσε το δημοσιογράφο λέγοντας “Εγώ έκανα άλλου είδους ψυχοθεραπεία. Άμα είσαι μέλος του ΚΚΕ, δε χρειάζεσαι ψυχοθεραπεία”:

Το σχόλιο φυσικά δεν αφορά τη γενική χρησιμότητα της ψυχοθεραπείας, αλλά την ομορφιά του συλλογικού αγώνα, που επιδρά και στην ψυχική ολοκλήρωση και ισορροπία. Όσοι πάλι καλοθελητές θελήσουν να κάνουν αστειάκια για Μπρέζνιεφ και ψυχιατρεία, να ξέρουν ότι δε θα γελάσει ούτε ο ψυχαναλυτής τους.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: