Πω-πω ένα επίπεδο – Πρώτο Θέμα και Συριζοτρόλ σε ευγενή Άμιλλα

Αφού λοιπόν την βάφτισαν οπαδό, ει μη και στέλεχος του ΚΚΕ, οι παροικούντες την υπόγα της Κουμουνδούρου κατέληξαν στο αλάνθαστο συμπέρασμα, αφού η Υψηλάντη είναι ΚΚΕ και στηρίζει Μενδώνη, άρα το ΚΚΕ είναι υπέρ της Μενδώνη. Μόνο που ο συγκεκριμένος συλλογισμός είναι πιο έωλος κι από τη γνωστή ρήση με τον αστυνομικό και το μπουζούκι. 

Σήμερα στη Βουλή ήταν η συζήτηση για το υψηλό πολιτικό επίπεδο του δημόσιου πολιτικού διαλόγου.

Και τα επιτελεία των δύο κομμάτων εξουσίας σκέφτηκαν να τον τιμήσουν με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο, πριν αναλάβουν οι πολιτικοί αρχηγοί για τη δική τους παράσταση.

Τον νικητή θα τον αποφασίσετε εσείς.

Στη μία πλευρά το Πρώτο Θέμα, όπου ήξεραν τη δύναμη της εικόνας, έψαξαν απεγνωσμένα φωτογραφία του Τσίπρα με του Λιγνάδη, αλλά δεν τους έκατσε. Σε άλλο μέσο στα ΝΕΑ, έφτασαν στο σημείο να κάνουν ακόμα και φωτομοντάζ, το οποίο γύρισε όμως εις βάρος τους, ενώ παράλληλα η Αυγή, για να μη μείνει πίσω στο διαγωνισμό της μονταζιέρας, έκοψε φωτογραφία που απεικόνιζε την πρώην υπουργό πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ Λυδία Κονιόρδου ως συντελέστρια της παράστασης δίπλα στο Λιγνάδη και το πρωθυπουργικό ζεύγος.

Τελικά, στο Πρώτο Θέμα βρήκαν μια εκδήλωση όπου ο Λιγνάδης ήταν καλεσμένος του Προέδρου της Βουλής, του Βούτση.

Και το έπαιξαν σαν μείζον πολιτικό γεγονός, λες και βρήκαν λαβράκι.

Από την άλλη, τα Συριζοτρόλ, που δεν ξεχνάνε ποτέ το ΚΚΕ -ως καλοί Αυριανιστές, έψαχναν να βρουν κάτι για να πετάξουν λίγη λάσπη στον ανεμιστήρα. Και νόμιζαν πως έβγαλαν το δικό τους λαβράκι, “ανακαλύπτοντας” την υπογραφή της ηθοποιού Αιμιλίας Υψηλάντη υπέρ της Μενδώνη, στο γνωστό πια κείμενο των “56 προσωπικοτήτων”. Αφού λοιπόν την βάφτισαν οπαδό, ει μη και στέλεχος του ΚΚΕ, οι παροικούντες την υπόγα της Κουμουνδούρου κατέληξαν στο αλάνθαστο συμπέρασμα, αφού η Υψηλάντη είναι ΚΚΕ και στηρίζει Μενδώνη, άρα το ΚΚΕ είναι υπέρ της Μενδώνη. Μόνο που ο συγκεκριμένος συλλογισμός είναι πιο έωλος κι από τη γνωστή ρήση με τον αστυνομικό και το μπουζούκι.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Πιθανότατα η έρευνα και οι πηγές των συριζοτρόλ έμειναν στο επίπεδο της Wikipedia, όχι ότι είχαμε και απαιτήσεις για κάτι καλύτερο. Εκεί λοιπόν αναφέρεται πως:

Το 1978, η Υψηλάντη έγινε Δημοτική Σύμβουλος στο Δήμο Αθηναίων, ενώ το 1981 εξελέγη βουλευτής με το ΚΚΕ. Επίσης, υπήρξε για 11 χρόνια και συνδικαλίστρια και Πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών. Από εκεί και πέρα δεν εξελέγη ξανά βουλευτής αλλά έως και σήμερα υποστηρίζει και παρακολουθεί τη δράση του ΚΚΕ.

Ως πηγές για τα περί σύμπλευσης με το ΚΚΕ, αναφέρονται δυο σύνδεσμοι του Ριζοσπάστη, από το 2013 και 2014, αντίστοιχα, μια συνάντηση καλλιτεχνών και η παρουσία της στο 19ο συνέδριο του ΚΚΕ.

Στα ίδια δημοσιεύματα θα δούμε πολλά ονόματα. Ασφαλώς το ΚΚΕ δεν έχει άμεση πολιτική σχέση με όλους αυτούς και όσα κατά καιρούς λένε ή κάνουν. Η Υψηλάντη πράγματι μπορεί να πήγε σε συνάντηση καλλιτεχνών, αλλά ουδέποτε έχει κάνει δήλωση εκλογικής στήριξης του ΚΚΕ τα τελευταία πολλά χρόνια, που υπάρχει δήλωση στήριξης στον Ριζοσπάστη.

Στο ενδιάμεσο ήταν υποψήφια – χωρίς να εκλεγεί – με τον συνδυασμό του Παχατουρίδη στον Δήμο Περιστερίου, ήδη από το 2006. Το ποιες είναι οι σχέσεις του ΚΚΕ με τη διοίκηση Παχατουρίδη δε χρειάζεται κανείς να το αναλύσει, ακόμα και σε συριζοτρόλ.

Αυτό δεν εμποδίζει διάφορα κλασικά συριζοτρόλ και λοιπούς συγγενείς να σπεκουλάρουν, χώνοντας μάλιστα κατά περίπτωση κι άλλα κλασικά κι αγαπημένα αντι-ΚΚΕ ψεύδη περί Νοβάρτις και τηλεοπτικές άδειες στο μπλέντερ.

https://twitter.com/4everRedskin/status/1364671600814153729?s=09

το ψέμα συνεχίζεται και σήμερα

https://twitter.com/AlexandrosFL350/status/1364895321579393033?s=09

Ας συνοψίσουμε απλά τα αυτονόητα. Η Υψηλάντη εδώ και πολλά χρόνια δεν έχει οργανική σχέση με το ΚΚΕ, δεν είναι βουλευτής του, δεν το εκπροσωπεί. Τηρουμένων των αναλογιών είναι σα να το εγκαλείς για όσα κάνει ο Ανδρουλάκης, η Δαμανάκη ή ακόμα και ο Τσίπρας, επειδή ήταν ως το ’91 στην ΚΝΕ.

Το ψέμα και τη σπέκουλα πολλοί αγάπησαν όμως, ιδίως όταν έχουν θητεύσει στη μεγάλη του Αυριανισμού σχολή, αποδεικνύοντας συνεχώς πόσο καλοί μαθητές του είναι.

Σε κάθε περίπτωση, όλο αυτό το λασπόλουτρο είναι πολύ χαρακτηριστικό των προθέσεων, αλλά και των δυνατοτήτων των δύο μηχανισμών. Παίζουν μπάλα σε επαγγελματικό επίπεδο. Οι μεν στα ΜΜΕ, οι δε στα social media -όπου ως το ’15 είχαν απόλυτη και ανοιχτή ηγεμονία, ενώ στη συνέχεια, μετά το δημοψήφισμα και την υπογραφή του τρίτου μνημείου, συνεχίζουν το έργο τους “με πολιτικά” στη λογική του “δεν είμαι ΣΥΡΙΖΑ αλλά”.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6

1 Trackback

Κάντε ένα σχόλιο: