Το καπιταλιστικό σώμα…

Το καπιταλιστικό σύστημα μας στερεί κάτι παραπάνω από μια αξιοπρεπή διαβίωση. Μας στερεί το ίδιο μας το σώμα, την ευχαρίστηση του, το τρόπο που το βλέπουμε.

Το σκέφτομαι από προχθές που είδα μια εκπομπή για την εμμηνόπαυση πως αυτό το απάνθρωπο σύστημα έχει καταφέρει να σκλαβώσει τα σώματα μας και ιδιαίτερα το γυναικείο. Θεωρούμαστε παροπλισμένες γι’ αυτό όταν δεν μπορούμε να του δώσουμε εκμεταλλεύσιμο εργατικό δυναμικό. Μας εκμεταλλεύεται ασύστολα, εκπαιδεύοντας μας σε έναν άμετρο καταναλωτισμό για να δείχνουμε “όμορφες” και μας ρίχνει σε ένα αγώνα δρόμου μέχρι τα 40 μας, να έχουμε καριέρα κ οικογένεια, αλλιώς δεν έχουμε περιθώρια.Τα επόμενα 40 χρόνια που θα ζήσουμε  πρέπει να υποστούμε τα βάρη που φορτωθήκαμε μέσα στο άγχος για να προλάβουμε καριέρα και οικογένεια.

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί πρέπει οι γυναίκες να φοβόμαστε τον φυσιολογικό κύκλο ζωής; Όλα τα πλάσματα γεννιούνται, μεγαλώνουν, περνούν όλα τα στάδια της ανάπτυξης, γερνούν και πεθαίνουν. Στην γυναίκα της στερούν αυτόν τον κύκλο. Μια γυναίκα πρέπει να παραμείνει άχρονη στο πέρασμα του χρόνου. Οι ρυτίδες είναι σημάδι πως βρίσκεται κοντά στην ηλικία που δεν θα μπορεί να φέρει στο κόσμο ένα παιδί και αυτό άμεσα την καθιστά στα μάτια του σκληρού οικονομικού συστήματος ”μη εκμεταλλεύσιμη”. Ένα περιττό ανθρώπινο ον που είναι φτιαγμένο στα μυαλά των καπιταλιστών μόνο για να ξοδεύει τα χρήματα των ανδρών.Την κριτικάρουν καθημερινά που δεν έχει το κατάλληλο βάρος, πρόσωπο, ύψος, μέγεθος στήθους, γυμνασμένο πωπό ή κοιλιακό.

Η εμμηνόπαυση είναι ένα φυσιολογικό στάδιο στην ζωή της γυναίκας.Δεν το θεωρώ το πιο ζόρικο όπως το περιγράφουν. Όλα τα στάδια της ζωής μας έχουν τις δυσκολίες τους.Δεν περάσαμε υπέροχα στην εφηβεία μας και αρκετοί από μας είχαμε τόσες ανασφάλειες στα νεανικά μας χρόνια, που οι περισσότεροι θα συμφωνήσουν πως μετά τα 25 αποδεχόμαστε το ποιοι είμαστε και τι μπορούμε να καταφέρουμε. Σαφέστατα οι ορμονικές διαταραχές προκαλούν συμπτώματα, τα οποία όμως με το καιρό σταματούν και μπορείς να ζήσεις μια ποιοτική ζωή και ναι να αισθάνεσαι καλά με σένα και την εξωτερική σου εμφάνιση και να κάνεις σεξ και να απολαμβάνεις το κορμί σου με τις όποιες αλλαγές του. Αυτή είναι η κανονική ζωή και ο κύκλος της.

Δε γίνεται γυναίκες με εμπειρίες ζωής, με πνευματικότητα και με χιούμορ να πρέπει μονίμως να κάνουν τις 30χρονες για να αισθανθεί καλά ο εγωισμός ενός άνδρα που επιθυμεί άγουρες σχέσεις, επειδή ο ίδιος δεν έχει προχωρήσει στα στάδια της εσωτερικής του ωριμότητας. Υπάρχουν ευτυχώς άνδρες που το κάνουν και πρέπει επιτέλους οι γυναίκες να εγκαταλείψουν όσους τις αξιολογούν με βάση το ύψος του μπούστου τους και να ασχολούνται με άνδρες που μπορούν να εκτιμήσουν όλο τους το είναι. Το αυτό ισχύει και για τους άνδρες φυσικά. Γιατί η ανωριμότητα δεν έχει φύλο, απλά τώρα μιλάμε για την εμμηνόπαυση. Αν ο άλλος δεν σας αγαπά σαν ολότητα, αλλά σας πήρε γιατί είστε ωραία ή ωραίος ποτέ δεν θα μπορέσετε να καταλάβετε τι σημαίνει κάνω έρωτα με τον άνθρωπο που μ΄αγαπά αληθινά. Αυτός που σας αγαπά, θα σας ποθεί και νέα και γιαγιά και με κιλά και με μαύρους κύκλους και με κυτταρίτιδα και με όλα του. Συντρόφους να βρίσκετε, όχι τον Προσκρούστη που θέλει συγκεκριμένο μοντέλο.

Έβλεπα και  το θέμα με τις εκτρώσεις και φαίνεται ξεκάθαρα πως ο φόβος των καπιταλιστικών κρατών είναι να μην βρεθούν χωρίς εργάτες ή στρατιώτες.Ή χειρότερα να βρεθούν με εργατικό δυναμικό αλλοεθνές ή αλλόθρησκο πράγμα το οποίο σημαίνει πως δεν θα αντιδρούν στην προπαγάνδα του έθνους- κράτους που μας πουλούν τώρα. Γι’ αυτό οι γυναίκες χάνουν την δυνατότητα να ελέγχουν τα σώματα τους και πάλι.

Δεν είναι τυχαίο που η συζήτηση για το αγέννητο παιδί γίνεται τώρα, σε μια Ευρώπη και Αμερική όπου ο άκρατος νεοφιλελευθερισμός έχει οδηγήσει τις σύγχρονες οικογένειες με δυσκολία να αποκτούν ένα παιδί. Από την άλλη άλλες κοινωνίες με διαφορετικές κοινωνικές και θρησκευτικές δομές, συνεχίζουν να χρησιμοποιούν το γυναικείο σώμα σαν μια ατελείωτη μηχανή παραγωγής ανθρώπων. Πλέον, το καπιταλιστικό κατασκεύασμα του έθνους-κράτους δεν μπορεί να σταματήσει την εισροή ανθρώπων από χώρες που βρίσκονται σε εμπόλεμη κατάσταση ή κάτω από δικτατορικά καθεστώτα. Αντιλαμβανόμενοι πως οι νέοι πολίτες των κρατών -εθνών, δεν θα ανταποκρίνονται σε λίγες δεκαετίες  στα κούφια λόγια του εθνικισμού, η εγχώρια αστική τάξη σε κάθε χώρα προσπαθεί να κρατήσει την προνομιούχα θέσης έναντι των μεταναστών πρώτης και δεύτερης γενιάς, χρησιμοποιώντας τον αντίστοιχο δικό της. Η γυναίκα πρέπει να επιστρέψει στον παραδοσιακό της ρόλο, με σκοπό να παράγει τον ανταγωνιστή εργάτη. Καλύτερα τον απεργοσπάστη εργάτη που πάει ενάντια στον εργάτη εκείνο που θα του πουν πως επειδή είναι αλλοεθνής και αλλόθρησκος θα κάνει ”κακό” στην χώρα του, ενώ ταυτόχρονα και τους δυο το σύστημα θα τον καθιστά φόβητρο για τον άλλον.

Οι καμπάνιες για τα αγέννητα μωρά, τα (πενιχρά) επιδόματα ως κίνητρο για την απόκτηση παιδιών δεν είναι τυχαίο πως βρίσκονται κάτω από την αιγίδα της  θρησκείας και των συντηρητικών δεξιών πολιτικών. Αυτά είναι που συντηρούν την αντιπαλότητα ανάμεσα στους εργάτες των διαφορετικών κρατών, οι οποίοι έχουν κοινά συμφέροντα έναντι της αστικής τάξης.

Τέλος, το έγκλημα Τοπαλούδη δείχνει πόσο η γνωριμία με τα σώματα μας έχει γίνει με λάθος τρόπο. Νέα παιδιά μαθαίνουν από την τσόντα κ από την ανώμαλη απεικόνιση της σεξουαλικής πράξης τι σημαίνει σεξ και της λειτουργίας ενός γυναικείου σώματος.

Όταν το γυναικείο σώμα σεξουαλικοποιείται ασύστολα με χυδαίο τρόπο, χάνει την ανθρώπινη διάσταση του. Γίνεται προϊόν μέσω της πορνείας και η κάθε φώτο δειγματισμός. Όταν νεαρά αγόρια μαθαίνουν μέχρι και σήμερα το σεξ πως μπορεί να γίνει επί πληρωμή αμέσως διαστρεβλώνεται η εικόνα του γυναικείου σώματος και του σεβασμού που έχουν απέναντι στην γυναίκα.

Το σεξ είναι ότι πιο όμορφο μπορεί να κάνουν δυο κορμιά, αρκεί να κινείται από την αγνή επιθυμία κ συναίνεση των μερών ακόμα και αν δεν υπάρχει συναισθηματική επαφή (δεν το συζητάμε αν υπάρχει και έρωτας αγγίζεται το θείο χωρίς να υπάρχει Θεός) , μην αφήνετε γκρίζα μικρά γιάπικα ανθρωπάκια να μετατρέπουν τα σώματα σας σε κέρδος, σε αριθμούς.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: