Στον καπιταλισμό κοιμόμαστε με τις …πόρτες ανοιχτές

Ένα φάντασμα πλανήθηκε πάνω από του Ζωγράφου. Και δεν ήταν του κομμουνισμού όπως μας έμαθαν τα δυτικά μέσα τόσα χρόνια, αλλά εταιρειών φαντασμάτων που στήνονται με 2 κλικ για λογαριασμό fund-εταιρειών airbnb  με σκοπό τη διαχείριση ακινήτων – ολογράφως έξωση πρώτων κατοικιών.
Γράφει ο Giorgos Miamis

Παραφράζοντας τις ατάκες για την αξιοθαύμαστη ζωή του κοσμάκη στην 7ετία, σήμερα κοιμόμαστε με τις πόρτες ανοιχτές. Βασικά ξυπνάμε με τις πόρτες σπασμένες, όπως έγινε στην οδό Αβύδου στου Ζωγράφου, όπου αστυνομικοί και δικαστικός κλητήρας μπούκαραν, σπάζοντας την πόρτα και χτυπώντας την χαμηλοσυνταξιούχο κυρία Ιωάννα Κολοβού. Ένα φάντασμα πλανήθηκε πάνω από του Ζωγράφου. Και δεν ήταν του κομμουνισμού όπως μας έμαθαν τα δυτικά μέσα τόσα χρόνια, αλλά εταιρειών φαντασμάτων που στήνονται με 2 κλικ για λογαριασμό fund-εταιρειών airbnb  με σκοπό τη διαχείριση ακινήτων – ολογράφως έξωση πρώτων κατοικιών. Μέσα σε λίγες λέξεις λοιπόν περιγράφεται το τουριστικό θαύμα που ευαγγελίζονται τόσα χρόνια.

Οι κομμουνιστές μαζί με τον απλό κόσμο της γειτονιάς έδειξαν από τα πρώτα λεπτά την αλληλεγγύη τους και την στήριξη τους στην κ. Ιωάννα, ένα κύμα στήριξης που κορυφώθηκε το απόγευμα με τη συγκέντρωση και πορεία χιλιάδων κόσμου έξω από το σπίτι στου Ζωγράφου. Τα τρεμάμενα λόγια της κυρίας Ιωάννας και τα βουρκωμένα της μάτια από το ποτάμι του κόσμου που γέμισε τη γειτονιά, μας δίνουν δύναμη και μας δείχνουν το δρόμο και τον τρόπο.

Τελικά κινείται.

Μόνο ο λαός θα σώσει το λαό.

Τελικά, ο μόνος τρόπος για να δικαιωθεί η δυτική προπαγάνδα ότι οι κομμουνιστές θα μας πάρουν τα σπίτια είναι να βάλουν κάποιο σφυροδρέπανο δίπλα στα διάφορα airbnb ή κάποιο ΚΚ στο όνομα κάποιας τράπεζας.

Giorgos Miamis

Φωτογραφίες: fb Yannis Kemmos

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: