Πρώτο σχόλιο (και τελευταίο) στο πρώτο σχόλιο της νΚΑ για τις φοιτητικές εκλογές του 2019

Δεν μπορεί να αγνοούν ότι σε διάφορους συλλόγους τα δύο σχήματα ΕΑΑΚ συμμετέχουν με διαφορετικό ψηφοδέλτιο στις αρχαιρεσίες! Δεν μπορεί να περιμένουν ότι το ΜΑΣ θα αγνοήσει αυτό το γεγονός και θα τσουβαλιάσει συναδέλφους που οι ίδιοι επιλέγουν διαφορετικό δρόμο.
Ο μετωπισμός πέθανε, ζήτω ο μετωπισμός…

Έπεσε το μάτι μου, προ ημερών, στο πρώτο σχόλιο της νΚΑ για τις φοιτητικές εκλογές του 2019. Πέρασαν μερικές μέρες και αφού δεν είδα δεύτερο, μπαίνω στο πειρασμό να σταθώ σε μία φράση: «…σε συνέχεια βέβαια μιας ολόκληρης πρακτικής αλλοίωσης των αποτελεσμάτων της ΕΑΑΚ από το εν λόγω σάιτ.» (αναφέρονται στο spoudastes.gr του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών)

Παραξενεύτηκα… Προβληματίστηκα… Δεν θα ήθελα σε καμία περίπτωση να αδικείται κάποια πολιτική δύναμη από το ΜΑΣ. Μήπως έχουν δίκιο οι συνάδελφοι; Σε τι όμως μπορεί να αναφέρονται; Μήπως ψέγουν το γεγονός ότι το ΜΑΣ δεν αθροίζει τα (ή “την”) ΕΑΑΚ με τη συνεργασία «ΕΑΑΚ-ΑΡΕΝ-ΑΡΔΙΝ»; ΌΧΙ, όχι! Έδιωξα αμέσως αυτή τη σκέψη από το μυαλό μου. Δεν μπορεί, σκέφτηκα, οι συνάδελφοι που το Γενάρη του 2015 ασκούσαν κριτική στα έντυπα συντρόφων τους (για εκλογικά αθροίσματα τύπου «όλοι είμαστε ΠΦΑ») να έχουν πρόβλημα με αυτό.

Πράγματι σαρωτική… Δεν άφησε τίποτα

Δεν μπορεί, σκέφτηκα, οι συνάδελφοι που κλίνουν την ενότητα σε όλες τις δυνατές γραμματικές μορφές, σεβόμενοι την αυτοτέλεια συνιστωσών, τάσεων, ανεξάρτητων αγωνιστών, του Τάκη, του Μάκη, της Δέσποινας κτλ, να αγνοούν ότι οι συνεργάτες τους στη ΛΑΕ αναγνωρίζουν (εε… πάνω-κάτω) και αυτοί με τη σειρά τους, τα αποτελέσματα του ΜΑΣ.

Δεν μπορεί, λέω, να αγνοούν ότι, εδώ και τουλάχιστον 2 χρόνια, έχει ανακοινωθεί από νέους της ΛΑΕ ότι στηρίζουν ένα διαφορετικό σχηματισμό από τα ΕΑΑΚ (νέτο-σκέτο). Δεν μπορεί να αγνοούν ότι σε διάφορους συλλόγους οι 2 αυτοί σχηματισμοί συμμετέχουν με διαφορετικό ψηφοδέλτιο στις αρχαιρεσίες! Δεν μπορεί να περιμένουν ότι το ΜΑΣ θα αγνοήσει αυτό το γεγονός και θα τσουβαλιάσει συναδέλφους που οι ίδιοι επιλέγουν διαφορετικό δρόμο.

Ρε σύντροφοι, κάτι Λευκά εδώ δικά μας είναι; Να τα βάλω;

Δεν μπορεί, να θέλουν (κατά τη δική τους τακτική) να αγνοήσει το ΜΑΣ συλλόγους στους οποίους δεν έχει παρουσία η ΠΚΣ για παράδειγμα. Φέτος κατεβήκαμε σε 150, του χρόνου σε 130, την άλλη 170 και σε αυτόν τον αχταρμά να εξάγουμε συγκριτικά αποτελέσματα… Όχι, όχι. Οι συνάδελφοι της νΚΑ, έχουν δυνάμεις στα πολυτεχνεία, άρα σπουδάζουν Μαθηματικά, άρα ξέρουν ότι κάτι τέτοιο δεν γίνεται. Είμαι σίγουρος…!

Και κάπου εκεί μου έσκασε. Θυμήθηκα ένα διάλογο ανάμεσα σε έναν υποψήφιο της ΠΚΣ, ένα ΝΑΡίτη και έναν ΑΡΑΝίτη μια βροχερή, εκλογική μέρα στο σύλλογο.

-ΑΡΑΝ: Ρεε οι κνίτες λένε αριστερά δεξιά ότι είμαστε ΛΑΕ!
-ΠΚΣ: Δεν είστε;
-ΑΡΑΝ: Όχι!
-ΝΑΡ: Από πότε;
-ΑΡΑΝ: Εεε εδώ και καιρό. Έχει φύγει η τοπική από τη ΛΑΕ.
-ΝΑΡ: Βγάλτε μια ανακοίνωση.
-ΑΡΑΝ: Θα δούμε…
-ΠΚΣ: Και με ποιους είστε;
-ΑΡΑΝ: Μόνοι μας!
-ΠΚΣ: Και ποιος τα ξέρει όλα αυτά;
-ΑΡΑΝ: Τα ξέρουμε εμείς!

Και κατέληξα, με βάρος στη συνείδησή μου. Έχουν δίκιο οι συνάδελφοι της νΚΑ. Οφείλουμε την επόμενη φορά να είμαστε πιο προσεκτικοί στην αποτύπωση των αποτελεσμάτων. Προτείνω, ως ελάχιστον βήμα, έναν ακόμα σχηματισμό: ΕΑΑΚ/Τοπική-Άνω-κάτω-πέρα-δώθε

Πέρα από τον έκδηλο σαρκαστικό τόνο των παραπάνω, το ζήτημα που ταλανίζει όλες αυτές τις δυνάμεις είναι πολιτικό. Δεν θα επεκταθώ, αλλά νομίζω αναγνωρίζουν και οι ίδιοι, ότι το πρόβλημα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί εύστοχα: ο Μετωπισμός πέθανε, ζήτω ο Μετωπισμός! Επιβεβαιώνει για μία ακόμη φορά την ανάγκη, όπως εύστοχα λέει το ΚΚΕ, η ενότητα να επιτευχθεί στη βάση. Επιβεβαιώνει για μία ακόμη φορά, μπροστά και στις εκλογές, ότι η μόνη ψήφος που ξέρεις τι θα βγει την επόμενη μέρα, έχει πάνω γαρύφαλλο ή σφυροδρέπανο.

ΥΓ: Ο διάλογος ανταποκρίνεται πλήρως σε πραγματικά περιστατικά. Ή μήπως όχι; Θα μπορούσε; Αν όχι, θα με καταγγείλουν τα ΕΑΑΚ 1, 2 ή 3; Προβληματίστηκα πάλι!!! Θα μου λύσει τις απορίες το Λαϊκό Στρώμα;

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: