“Κι εμείς δικοί μας είμαστε ρε παιδιά”

Και βέβαια οι πιο πολλοί -όλοι σχεδόν- είναι δικοί μας. Αυτοί με τους οποίους συμπορευόμαστε στους αγώνες, αυτοί που ξέρουν πως σε κάθε οριακή στιγμή είμαστε παρόντες  κ α ι  μέσα από την τέχνη μας.

Αυτή την ατάκα θυμήθηκα από μια ταινία με τον αγαπημένο κι αξέχαστο Κώστα Βουτσά, πριν αποφασίσω να κάνω αυτό τον μικρό απολογισμό.

Στο προκείμενο τώρα που γυρίζει (που οπλίστηκα με θάρρος εννοώ να πω όσα με καίνε).

«Μοναχός σου χόρευε κι όσο θέλεις πήδα» λέει μια από τις λαϊκές μας παροιμίες. Τις σοφές, από την αλάνθαστη πείρα της ζωής.

Πριν προχωρήσω, εξηγούμαι πως μιλάω για ό,τι έχει να κάνει με το θέατρό μας και πώς αντιμετωπίζουμε αυτό το κομμάτι της ζωής μας.

Και βέβαια δεν είμαστε μόνοι. Μετά από χρόνια, έχουμε τους πιστούς μας. Αυτό που λένε …το Κοινό μας. Εμείς τους λέμε φίλους. Που αναγνωρίζουν τους κόπους μας, το περιεχόμενο της δουλειάς μας και την αισθητική που υποστηρίζουμε με λιτό και λαϊκό τρόπο.

Οι δικοί μας θεατές δεν έρχονται βολιδοσκοπώντας, με λίγα λόγια δε μας περνάνε από «ακρόαση» για να αποφασίσουν για την κατεύθυνση που θα δώσουν. Είναι σίγουροι για τα στάνταρ μιας δουλειάς.

Και βέβαια οι πιο πολλοί -όλοι σχεδόν- είναι δικοί μας. Αυτοί με τους οποίους συμπορευόμαστε στους αγώνες, αυτοί που ξέρουν πως σε κάθε οριακή στιγμή είμαστε παρόντες  κ α ι  μέσα από την τέχνη μας.

Αυτή η σιγουριά τους μας δίνει τη δύναμη να γινόμαστε όλο και καλύτεροι, όλο και πιο ουσιαστικοί.

Όχι, δεν είμαστε για δωρεάν «ακρόαση» προσμένοντας έγκριση, όταν είναι σίγουρη η απόρριψη. Περιμένουν κι άλλοι στην ουρά, πιο «δικοί», πιο «μαχητικοί», πιο «συνθηματοποιημένοι».

Και τώρα, τα πολύ καλά νέα χωρίς έπαρση καμιά. Μόνο με τη χαρά του αποτελέσματος.

Αυτή τη φορά κάναμε μόνοι μας το λεγόμενο promotion  και οι παραστάσεις μας “Γκαζοχωρίτισσα” και “Τι έχουν τα έρμα και ψοφούν” …σκίζουν! Ναι! Είναι sold out.

Δεν έχει σημασία που το θέατρο είναι μικρό. Όπως λέει ο φίλος μας Ιάσων Τριανταφυλλίδης «η επιτυχία είναι επιτυχία».

Και κάτι τελευταίο. Ο χώρος του θεάτρου έχει ανάγκη από την αφοσίωση και την πίστη των ανθρώπων του και μόνο. Όλα τα άλλα τζάμπα λεφτά μετά συγχωρήσεως…

 

***

 

Αναλυτικά για την παράσταση “Γκαζοχωρίτισσα” μπορείτε να δείτε εδώ:

“Γκαζοχωρίτισσα” της Βυζαντίας Πυριόχου Γκυ – Στο Από Κοινού Θέατρο από τις 15 Μάρτη για 5 παραστάσεις

 

Αναλυτικά για την παράσταση “Τι έχουν τα έρμα και ψοφούν” μπορείτε να δείτε εδώ:

Σαββατόβραδο στο Από Κοινού Θέατρο: “Τι έχουν τα έρμα και ψοφούν” του Άγγελου Πυριόχου, με την Ελένη Γερασιμίδου

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: