Η χούντα δεν τελείωσε το ’73

Αλήθεια πώς νιώθετε που κάθε μέρα, από το χάραμα ως τα μεσάνυχτα, μπαίνουν στα σπίτια σας χουντικοί; Που μπαίνει ο βρώμικος φασιστικός τους λόγος και σας τρυπάει τα αυτιά; Πώς αισθάνεστε όταν τους ψηφίζετε για να σας εκπροσωπούν στο κοινοβούλιο; Όταν εκλέγονται βουλευτές, υπουργοποιούνται και σας κυβερνούν; Όταν σας κουνάνε το δάχτυλο και με βροντόφωνες λιβέλους πλημμυρίζουν μίσος και φασισμό την κοινωνία; Πώς νιώθετε και μόνο στη θέα τους;

Πέρασαν 52 ολόκληρα χρόνια από την αποφράδα εκείνη ημέρα που δεν ξημέρωσε ποτέ, από την ημέρα που η Ελλάδα έμπαινε στο γύψο και θα παρέμενε εκεί για 7 ατελείωτα πέτρινα χρόνια. Με τις ευλογίες πάντα και υπό την καθοδήγηση των ΗΠΑ, βρήκαν την ευκαιρία μερικά φασιστοειδή ένστολα τετράποδα να καταχραστούν την εξουσία που τους είχε παραχωρηθεί και να καταλύσουν το δημοκρατικό πολίτευμα, κάνοντας χρήση ένοπλης βίας και επιβάλλοντας στρατιωτική δικτατορία. Αυτά συνέβησαν πριν 52 χρόνια και θεωρητικά όλο αυτό το χακί τσίρκο έληξε πριν 45 χρόνια. Στην πραγματικότητα όμως δεν τελείωσε ποτέ.

Αλήθεια πώς νιώθετε που κάθε μέρα, από το χάραμα ως τα μεσάνυχτα, μπαίνουν στα σπίτια σας χουντικοί; Που μπαίνει ο βρώμικος φασιστικός τους λόγος και σας τρυπάει τα αυτιά; Πώς αισθάνεστε όταν τους ψηφίζετε για να σας εκπροσωπούν στο κοινοβούλιο; Όταν εκλέγονται βουλευτές, υπουργοποιούνται και σας κυβερνούν; Όταν σας κουνάνε το δάχτυλο και με βροντόφωνες λιβέλους πλημμυρίζουν μίσος και φασισμό την κοινωνία; Πώς νιώθετε και μόνο στη θέα τους; Το σύστημα βλέπετε φρόντισε να τους συντηρήσει σαν φρούτα που σάπισαν και γίνανε κομπόστα, βουτηγμένα σε ένα σιρόπι για να καλύψει τη μπόχα που αναδύουν και να τους σερβίρει πάλι στο πολιτικό τραπέζι όταν τους χρειαστεί για δεκανίκι.

Που βρίσκονται όλοι αυτοί; Παντού τριγύρω σας, σε όλο το εύρος του πολιτικού μπουφέ, εκτός φυσικά του ΚΚΕ. Από την αριστερόστροφη ριζοσπαστική σοσιαλδημοκρατία του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τη νεοναζιστική, φασιστική, δολοφονική οργάνωση της Χρυσής Αυγής. Μιας αυγής παρόμοιας με εκείνη της 21ης Απρίλη του 1967. Μιας σκοτεινής αυγής δίχως ήλιο, δίχως φως, δίχως καθαρό αέρα. Και βέβαια μην ξεχάσουμε τη συντηρητική, φιλελεύθερη διευρυμένη κεντροδεξιά της Νέας Δημοκρατίας. Όλα τα αστικά συστημικά κόμματα κρύβουν στις τάξεις τους χουντικά σπέρματα που καιροφυλακτούν έως ότου τους δοθεί η ευκαιρία να εξαπολύσουν το φασιστικό τους δηλητήριο. Πάμε να τους δούμε έναν-έναν;

Ας πάμε στην πρώτη φορά αριστερά. Μιαν αριστερά που για τρία χρόνια συγκυβερνούσε με τη λαϊκίστικη ακροδεξιά του χουντολάγνου Πάνου Καμμένου. Και όταν πλέον ο λευκός γάμος για καιροσκοπικούς και τυχοδιωκτικούς λόγους έληξε άδοξα, η ριζοσπαστική αριστερά του κυρίου Τσίπρα κράτησε την εξουσία μαζί με την επιμέλεια των παιδιών…

Και μιλώντας για παιδιά ας θυμηθούμε την υπουργό τουρισμού κυρία Έλενα Κουντουρά. Η κυρία Κουντουρά είναι πλέον υποψήφια ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, υπουργός της αριστερής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, είναι επίσης εκείνη που πριν καταλήξει στους Ανεξάρτητους Έλληνες του Πάνου Καμμένου και όντας βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ψήφιζε μνημόνια, συνήθεια που όπως φαίνεται της έμεινε και επί ΣΥΡΙΖΑ. Είναι όμως και κόρη του αξιωματικού Αλέξανδρου Κουντουρά, εκείνου που υπήρξε ένας από τους πιο ισχυρούς υποστηρικτές της βασιλείας, διετέλεσε πρόεδρος της Βασιλικής Εθνικής Παράταξης, ίδρυσε την Βασιλική Εθνική Οργάνωση (ΒΕΟ) και κατά την υπηρεσία του στην πατρίδα συνέθεσε το εμβατήριο που υμνούσε και δόξαζε την απριλιανή δικτατορία, εμβατήριο που διακινούσε η ΕΣΑ. Η κυρία Έλενα Κουντουρά δήλωσε προσφάτως σε ραδιοφωνική συνέντευξή πως είναι πολύ υπερήφανη για τον πατέρα της και πως να μην είναι άλλωστε…

Πάμε λίγο δεξιότερα, από τη ριζοσπαστική αριστερά στον κατά ΠΑΣΟΚ σοσιαλισμό. Ως γνωστόν η κουτάλα και η καρέκλα είναι αμφότερες γλυκές και δύσκολα τις αποχωρίζονται εκείνοι που τις αποκτούν. Έτσι λοιπόν στις αρχές των μνημονίων το ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου χρειάστηκε ένα δεκανίκι για να παραμείνει στην εξουσία. Το ρόλο της μαγκούρας ανέλαβε να παίξει ο Γιώργος Καρατζαφέρης και το ακροδεξιό του κόμμα ΛΑΟΣ. Ο χουντοβασιλικός Καρατζαφέρης που εξέδιδε τη φιλοβασιλική εφημερίδα «Το Στέμμα της Δημοκρατίας», ο ίδιος που αποκαλούσε τη χρυσή αυγή συμπλήρωμα της Νέας Δημοκρατίας, εκείνος που στέγαζε πολιτικά χουντικά φασιστοειδή όπως ο Κωνσταντίνος Πλεύρης, εκείνος που πριν ιδρύσει το ΛΑΟΣ ήταν βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, εκείνος που κατέκτησε τον τίτλο του πλουσιότερου Έλληνα πολιτικού και βέβαια εκείνος που επέλεξε από το κίτρινο τηλεοπτικό κανάλι του ΤΗΛΕΑΣΤΥ να πάρει συνέντευξη από τον χουντικό Παττακό το 2002 ανήμερα της επετείου της απριλιανής δικτατορίας, πριν 17 χρόνια ακριβώς. Έτσι, για λόγους ανωτέρας βίας, ο χουντικός φοίνικας πέταξε στο πράσινο φως του πασοκικού ήλιου.

Και βαδίζοντας δεξιότερα να κάνουμε μια στάση στο ιστορικό, πολυσυλλεκτικό άντρο της ελληνικής δεξιάς, τη Νέα Δημοκρατία που στεγάζει αρμονικά όλες τις αποχρώσεις από το ανοιχτό γαλάζιο μέχρι το βαθύ μαύρο. Ένα συνονθύλευμα συντηρητικών, φιλελεύθερων και νεοφιλελέδων, κεντρώων, ακροδεξιών, εθνικιστών, βασιλοφρόνων, χουντικών, ναζιστών και κάθε άλλου είδους φασιστοειδών που έρχονται και παρέρχονται στην προσπάθειά τους να κυβερνήσουν αυτό τον πολύπαθο τόπο. Το κόμμα που υπηρετεί τον καπιταλισμό το ίδιο πιστά σε κάθε χρονική στιγμή και συγκυριακή έκφρασή του, ακόμη και όταν μεταμορφώνεται σε ιμπεριαλισμό ή και φασισμό.

Το κόμμα που είναι η αξιωματική αντιπολίτευση της χώρας και για μία ακόμη φορά διεκδικεί την εξουσία στις ερχόμενες εθνικές εκλογές. Το κόμμα που σήμερα έχει για αντιπρόεδρό του τον Άδωνι Γεωργιάδη, τομεάρχη εσωτερικών το Μάκη Βορίδη και βουλευτή το Θάνο Πλεύρη. Όλοι τους πρώην βουλευτές και κορυφαία στελέχη του ΛΑΟΣ, στενοί συνεργάτες του Γιώργου Καρατζαφέρη και φανατικοί πολέμιοι τότε της Νέας Δημοκρατίας!

Η πολιτική συνέπεια άλλωστε είναι ένα από τα χαρακτηριστικά που διέπουν τα στελέχη του χώρου αυτού. Ο Μάκης Βορίδης μάλιστα έχει και περγαμηνές καθώς υπήρξε μετά το φασίστα χρυσαυγίτη Νίκο Μιχαλολιάκο, πρόεδρος της νεολαίας της ΕΠΕΝ, της εθνικιστικής οργάνωσης που ίδρυσε ο ίδιος ο δικτάτορας Γιώργος Παπαδόπουλος μέσα από τη φυλακή. Ωστόσο και ο Άδωνις δεν υστερεί περγαμηνών, όντας κατά τον χουντικό Στέλιο Παττακό, έγκριτος ιστορικός, συγγραφέας και αξιότιμος φίλος του. Ο δε Θάνος Πλεύρης είναι γιος του προαναφερθέντος Κων/νου Πλεύρη.

Και βέβαια είναι αυτονόητο πως η χούντα δε θα μπορούσε να λείπει από το ναζιστικό φασιστικό μόρφωμα της χρυσής αυγής, από το γραμματέα της και πρώην πρόεδρο της νεολαίας ΕΠΕΝ, μέχρι το νεοναζί φονιά Χρήστο Παππά, το φασιστοειδές που έχετε δει πολλάκις να φωτογραφίζεται χαιρετώντας ναζιστικά, φορώντας μπλούζες με σβάστικες, ναζιστικά περιβραχιόνια, στολές των SS και βέβαια κρατώντας τη σημαία της χούντας.

Θα μπορούσαμε να γράφουμε αναρίθμητες σελίδες για τη σχέση των χρυσαύγουλων με τη χούντα των συνταγματαρχών. Από την περίφημη δήλωσή τους από βήματος της βουλής «εσείς λέτε ότι η δημοκρατία αποκαταστάθηκε το 1974, εμείς λέμε ότι αποκαταστάθηκε το 1967» μέχρι τη σημερινή ανάρτηση της ιστοσελίδας τους με τίτλο «γιατί νοσταλγούν την 21η Απριλίου». Ωστόσο, από το να χαλάμε το σάλιο μας μιλώντας για αυτούς καλύτερα να το επενδύσουμε φτύνοντάς τους καλά, σημαδεύοντας κέντρο όπως μας έλεγε ο Μαγιακόφσκι.

Εν κατακλείδι προκύπτει ένα ασφαλές και ατράνταχτο συμπέρασμα το οποίο έγινε σύνθημα και φωνάζει πως η χούντα δεν τελείωσε το ’73. Και αφού δεν τελείωσε, η ερώτηση πού βρίσκεται σήμερα η χούντα, είναι πολύ εύκολο να απαντηθεί μονολεκτικά, σχεδόν παντού. Και η ερώτηση πού ΔΕΝ βρίσκεται σήμερα -και πάντα- η χούντα είναι ακόμη πιο εύκολο στο να απαντηθεί μονολεκτικά, στο ΚΚΕ. Διότι για μια εισέτι φορά το ΚΚΕ ήταν απέναντι και οι κομμουνιστές αγωνιστές του εξόριστοι στα ξερονήσια να βασανίζονται για τις ιδέες τους.

ΥΓ. Προχτές συμπληρώθηκαν 4 ολόκληρα χρόνια από την έναρξη της δίκης της εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης χρυσή αυγή, έχουν πραγματοποιηθεί 353 συνεδριάσεις και έχει αποδειχθεί πέραν πάσης αμφιβολίας πως πρόκειται για μια δολοφονική συμμορία. Απαιτούμε την άμεση ολοκλήρωση της διαδικασίας και την καταδίκη του μορφώματος.

Και όπως μας θυμίζει ο Φώντας Λάδης,

«…το φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον, δεν θα πεθάνει μόνος τσάκισέ τον!»

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: